Šta je novo?

Fantom CD

• Začetnik teme Začetnik teme dbaja
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

dbaja

Čuven
Učlanjen(a)
06.02.2001
Poena
619
Da li je neko primetio probleme u radu Windows-a XP sa SP2 i programom Fantom CD?
Meni je izazivao cudno veliku pauzu pri boot-ovanju sistema. U Event vieweru prijavljuje gresku pri pokretanju drajvera koji mountuje disk pri startu racunara. Jedan SVCHOST je ostajao da zakucava procesor i po 100% a ako ga ugasim onda mi se tema Windows-a poje*e. Medjutim sama tema tj. servis koji je drzi nije bio problem.
Nakon deinstalacije Fantom CD-a nema takvih problema, ali sta je sa njim kad je pre SP2 sve radilo, da li ga je SP2 sje*ao?
Pokusao sam u Fantomu i onaj preporuceni drajver kao i koriscenje Windowsovih servisa, ali ista stvar.
Da nema neki noviji Fantom od ovog 1.2 koji imam?

Predji na Alcohol 120%, on je naslednik Fantoma

Zadnja verzija je 1.21 Build 1960. Kod mene radi ok (na SP2).
Jos Fantom nije za bacanje.

?
A sto bi ga iko drzao kad je tu Alcohol, koji je ili isti ili bolji, zavisno sta treba ?

Ne znam. Radi ono sto mi treba.

Njemu ne radi 🙂 Zato i kazem kad vec ovo ne radi da se ne cima da trazi koja verzija Fantoma radi kad postoji apgrejd kompletnog programa koji usput sigurno radi 🙂

Jasno. Izvinjavam se ako se uneo zbunu. Bas steta sto su prestali sa razvojem programa.

Pa nisu prestali, nego su dobili pare da ga preimenuju 🙂

Cekaj da ne bude zabune, meni je Fantom CD odradjivao perfektno posao virtuelnog CD-a, da li Alcohol sluzi i tome ili je samo program za kopiranje diskova?
Pitam cisto da ga ne bih skidao sa neta dzaba. :trust:

Alcohol je sve sto i Fantom CD i jos malo vise. Dakle i dalje je to virtualni opticki drajv sa jos dodatih opcija u odnosu na Fantom CD + mogucnost pisanja po dvdovima.
Da se matematicki izrazim, Fantom je podskup Alcohola 🙂

Poslednja izmena:
Upravo tako. Alchohol 120% ujedno ti odradjuje i virtual drive i reze DVD.
Svaka pohvala za program 😀

I Alcohol me je*e isto kao i FantomCD. Pri instalaciji puca (plavi ekran: PAGE_FAULT_IN_NONPAGED_AREA...bla bla bla... SCSIPORT.SYS je problematican.
Kad i uspem da instaliram program, opet mi masina nakon podizanja ima jedan SVCHOST koji zakucava procesor na 100%. Kad ga ubijem sve je u redu osim sto izgubim temu u windowsu a Alcohol sporo radi.

E i meni se deshavalo pre i sa Alcoholom i sa Virtual Drive-om. Problem je bio u tome sto Windows nije lepo isntalirao ili nije mogao da instalira drajver na nov virtualni drajv. Zasto? Ne znam ali kada sam isntalirao nov drajver za maticnu sve je bilo ok.

Ma Alcohol120 je najbolji .. nego ...

Oce li izaci uskoro neka verzija koja ce imati mogucnost rezanja diskova ??? :trust:

Chitao sam na njohovom forumu ( odavno ) da je to kao u planu ..
U tom sluchaju .. komotno moze .. "Uninstall Nero?" ... "Yes" :d :-devil-:

:wave:

Koja ploca, koji drajveri?

playahater je napisao(la):
U tom sluchaju .. komotno moze .. "Uninstall Nero?" ... "Yes" :d :-devil-:
:wave:
Bio sam na njihovom sajtu i kazu da nece izbacivati novije verzije dok stara sljaka bolje od konkurencije, a za rezanje cujem da ce mozda biti kao neki
plug-in (?) :trust:
E, sad koliko ce to doprineti ne znam, ali je ipak sigurno to da ne moze jedan program da sljaka sve dobro (iskustvo).

Poslednja izmena:
Thunderdome je napisao(la):
Koja ploca, koji drajveri?
MSI 845 Ultra-C a verzija drajvera je 6.X (ne znam tacan br.) bitno da je Intel Chipset i tada najnoviji drajveri

Nazad
Vrh Dno