Šta je novo?

Fantom CD ili Alcohol 120% ?

samsung

Slavan
Učlanjen(a)
31.07.2004
Poena
320
Jednostavno---koji je bolji od ova dva programcica i koja je razlika izmedju njih?

Alcohol 120% ce te resiti svih muuka,provereno

Ok, ali u cemu su razlike, mene to konkretno interesuje ( ako nekog ne mrzi da iskucka ) :D

Calibra 4WD je napisao(la):
Alcohol 120% ce te resiti svih muuka,provereno

Menije Alcohol baš napravio milion muka pa sam morao da ubijem windows :(

Kako sam ga instalirao više ni jedan program mi nije hteo rezati DVD/CD-e. Tek posle 2 nedelje je izašla neka zakrpa za alkohol sa podrškom za moj rezač ali me je mrzelo da ga probam opet.

Cekaj, bre, to nije tacno. Oba programa su i virtuelni cd i programi za rezanje imidza, a razlika je sto je Alkohol nastao evolucijom Fantoma i sto mu je dodata podrska za dvd rezanje.
Drugim recima bolji je Alkohol prosto jer je novija verzija programa.

Alchocol 120% je odlican, jos samo da mu ugrade rezanje kompilacija.

a c a je napisao(la):
Pa kako uporedjujesh virtualni CD sa programom za rezanje?

Upravo tako!

Ja koristim kombinaciju: Nero + VirtualCD, nikad problem ;)

Kad su u pitanju virtual drajvovi, dajem svoj glas daemon tools-u.
Prepoznaje sve vrste image fajlova, a one pravljenje sa alkoholom pusta bez problema i bez potrebe da se cacka oko neke emulacije.. (proverio sinoc).
Brz je, mali, besplatan.. www.daemon-tools.cc stvarno jedno odusevljenje s moje strane ;)

petri je napisao(la):
Kad su u pitanju virtual drajvovi, dajem svoj glas daemon tools-u.
Prepoznaje sve vrste image fajlova, a one pravljenje sa alkoholom pusta bez problema i bez potrebe da se cacka oko neke emulacije.. (proverio sinoc).
Brz je, mali, besplatan.. www.daemon-tools.cc stvarno jedno odusevljenje s moje strane ;)

Sve je to tacno (osim onog dela sa emulacijom koji mi nije najjasniji :trust: ), samo sto sa njim ne mozes da pravis image diskova.

deka je napisao(la):
Sve je to tacno (osim onog dela sa emulacijom koji mi nije najjasniji :trust: ), samo sto sa njim ne mozes da pravis image diskova.
Pa klonovi diskova pravljeni u alcohol-u se jednostavno mountuju kao i bilo koji drugi image. I to radi bez ikakvog cackanja icega. Dok, koliko sam bar ja imao iskustva, u alcoholu moraju da se cackaju neke sitnice da bi (na primer backup-ovi igara) radili bas kako valja. Tu je mene alkohol preterano smorio vise puta.
Sto se tice pravljenja image-a - daemon nema tu opciju, on je cisto virtual drive i nista vise.

Poslednja izmena:
1. pitanje je bilo o razlikama Fantom cda i Alkohola. Ne videh nigde interesovanje za Demonske Alatke
2. zasto bih imidze pravljene u Alkoholu/Fantomu, mauntovao iz Demonskih Alatki ako mogu iz samih Alkohola/Fantoma ??
3. kod mene je obrnut slucaj, meni je DT ka*ao masinu i zezao sistem, dok Alkohol/Fantom nikad nisu pravili probleme.
4. Nero+(neki imidz drajv) sucks.

Samsung, pogledaj opet odgovore koji se ticu onoga sto si pitao

Definitivno Alchocol 120%...provjereno ;)
Pozdrav...

OptiPlex je napisao(la):
1. pitanje je bilo o razlikama Fantom cda i Alkohola. Ne videh nigde interesovanje za Demonske Alatke
2. zasto bih imidze pravljene u Alkoholu/Fantomu, mauntovao iz Demonskih Alatki ako mogu iz samih Alkohola/Fantoma ??
3. kod mene je obrnut slucaj, meni je DT ka*ao masinu i zezao sistem, dok Alkohol/Fantom nikad nisu pravili probleme.

1. pomenuo sam to usput, sto bi se reklo, mozda nekom napravim nekakvu korist. izvinjavam se ako sam bio suvisan ili sam nekom zasmetao :S:
2. ja sam zadnji image napravio pre 2 godine ali ih svaki dan mountujem po ko zna koliko komada. meni je to x puta bolja solucija (samo virtual drive, bez dodatnik make-image opcija)
3. imam daemon tools na vise masina, kod mene na faxu ga furaju do maximuma i nigde nikakav problem.
4. hmm.. kada bih imao potrebu da pravim images i da ih mountujem, sigurno bih se slozio ovde sa tobom :)

Poslednja izmena:
deka je napisao(la):
Upravo tako!

Ja koristim kombinaciju: Nero + VirtualCD, nikad problem ;)

Jedino je glupo to sto ne moze da se kopira direktno sa virtualnog drajva na CD, kao Copy Disc (on the fly bi bio koristan, a ne moze ni sa image-om!)

p.s. Bar kod mene ne radi!

petri je napisao(la):
Dok, koliko sam bar ja imao iskustva, u alcoholu moraju da se cackaju neke sitnice da bi (na primer backup-ovi igara) radili bas kako valja. Tu je mene alkohol preterano smorio vise puta.

To mora da se radi samo ukoliko se backupuje disk sa nekom od zastita koje se baziraju na fizickom "ostecenju" diska pri izradi (kao sto je Securom, Starforce itd.), pa se mora ukljuciti emulacija. Ajde sad, javite se vas dvojica koji actually imate takve diskove :)

Jedina stvar o kojoj se mora voditi racuna ako se koristi Alkohol sa jos nekim softverom je da se u opcijama iskljuci "sakrivanje" CD-R i CD-RW diskova, to jest njihovo prijavljivanje kao CD-ROM, jer u protivnom necete dobijati informacije o medijima iz programa kao sto su Nero CD Speed i drugi. Sve ostalo u Alkoholu je cisti plug'n'play.

Voodoo_NBGD je napisao(la):
To mora da se radi samo ukoliko se backupuje disk sa nekom od zastita koje se baziraju na fizickom "ostecenju" diska pri izradi (kao sto je Securom, Starforce itd.), pa se mora ukljuciti emulacija. Ajde sad, javite se vas dvojica koji actually imate takve diskove :)
Na to sam i mislio ;)

Sto se zastita tice obicni Nero ne moze ljudski da odradi ni one stare igre sto su imale zasebne wav fajlove, a kamoli ozbiljnu zastitu :d :)

Inace, Alkoholom (Fantomom) se svi imidzi direktno rezu na medije, i to vrlo dobro btw.

@petri
ma bre sve je ok :) demonske alatke su prilicno rasprostranjene i korisne, no covek je verovatno korisnik Alkohola ili Fantoma pa se pita sta je sta.

Inace mislim da sam izvalio jednu jako cudnu stvar. Masinu zezaju Alkohol i Demon Tools, oba, u zavisnosti od toga koji je drugi instaliran. Znaci ako se prvo instalira Alkohol, posle instalacije Daemon Tools ce da zeza, a ako se DT instalira prvi, zezace Alkohol. Takva je situacija kod mene
([email protected], NF2, R9700Pro, 512mb, Altec321, Compaq S920 19", Pionir 108, Nec 1300, integrisana zvucna...:d :d :d )

OptiPlex je napisao(la):
...Altec321, Compaq S920 19", integrisana zvucna...
Jos samo kada bi mi objasnio kakve veze ove komponente imaju sa konfliktom Fantoma/Daemona :d

OptiPlex je napisao(la):
... Pionir 108 ...
Oooo, cekaj, cekaj jel' ovo jos uvek samo san ili je postala java? :d
Cestitam ako je java i odma' dolazim da vidim... :p

Koliko sam primetio, Alkohol mi ne pravi nikakvih problema :D sa kompom.
Nisam josh pohvatao neke stvari po opcijama, ali znaci cu se...
Definitivno prakticna stvarcica. Napravim image ( ako mi treba ) tu mi je odmah drive, a i ako hocu da ga mimsni na disk, ni to nije problem..:)
Bash je multipraktichan..:)

OptiPlex je napisao(la):
Inace mislim da sam izvalio jednu jako cudnu stvar. Masinu zezaju Alkohol i Demon Tools, oba, u zavisnosti od toga koji je drugi instaliran. Znaci ako se prvo instalira Alkohol, posle instalacije Daemon Tools ce da zeza, a ako se DT instalira prvi, zezace Alkohol.
Sa' cu ja strucno da vam objasnim :d
Daklem, i DTools i Alcohol u Device Manager instaliraju "PnP BIOS Extension", a zatim svoj SCSI kontroler koji radi preko tog uredjaja. Konflikt nastaje zbog doticne BIOS ekstenzije, pa je jedini logican potez NE instalirati DTools i Alcohol paralelno.

A kad sam vec tu :) da vam pokazem i kako se kompletno uninstalira DTools (sa svim svojim repovima):

UNINSTALLATION (Manual):

* Enter device manager
* In Windows 9x/ME, right-click on My Computer, and click Device Manager
* In Windows NT/2000/XP, click Start, click Run, type devmgmt.msc, and click OK
* Goto the System section
* Delete 'PnP BIOS Extension' - If you unsure whether to delete it, goto the driver tab and click driver details, then check the version of the driver (should be the same version as your DAEMON Tools)
* Reboot your computer
* uninstall DAEMON-Tools

OptiPlex je napisao(la):
Takva je situacija kod mene
([email protected], NF2, R9700Pro, 512mb, Altec321, Compaq S920 19", Pionir 108, Nec 1300, integrisana zvucna... :d :d :d )
Eto resenja! :d

andjelkoyu je napisao(la):
Jos samo kada bi mi objasnio kakve veze ove komponente imaju sa konfliktom Fantoma/Daemona :d

Tacno tako, zaboravio sam kljuc - DTK 300W napajanje :D

andjelkoyu je napisao(la):
Oooo, cekaj, cekaj jel' ovo jos uvek samo san ili je postala java? :d
Cestitam ako je java i odma' dolazim da vidim... :p

"San" mi cita YiJhan krsheve tako sto krene od 8500 a zavrsi na 16000 kilobajta u sekundi, pa ti vidi ;)

Vudu je napisao(la):
In Windows NT/2000/XP, click Start, click Run, type devmgmt.msc, and click OK

Ja rekoh ko zna sta je ovo kad ono izadje Device Manager
Alo bre, kulturni ljudi dotle dodju sa 3 klika misem :d :)

edit: tek sad vidim prvi reply, Zonijev post i savet CloneCD :lupko: No sve ima i svoju dobru stranu, makar nije preporucio Maxton :d

Poslednja izmena:
OptiPlex je napisao(la):
...

Neka cinjenica ili samo onako?! :bottle:

Cinjenica je da za te stvari nema boljeg resenja od Alkohola i/ili Daemon Toolsa, sa tim sto je Alkohol pregledniji i moze da se reze iz njega.
Ne razumem zasto bi koristio 2 programa za nesto sto radi 1. I jos jedna stvar - jel ti Nero koristi za rezanje imidza, ili ne daj Boze za pravljenje "onih" .nrg-ova ? :)
Opste je poznata stvar da osim Alkohola i Daemon Toolsa nema puno svrhe koristiti neke Virtual Drive/Virtual CD programe, koji jos btw smaraju sa svojim specijalnim formatima koji su za druge programe neupotrebljivi.
I poslednja stvar - Nero ne moze da napravi korektne imidze brda igara.

Delija je napisao(la):
Jedino je glupo to sto ne moze da se kopira direktno sa virtualnog drajva na CD, kao Copy Disc (on the fly bi bio koristan, a ne moze ni sa image-om!)

p.s. Bar kod mene ne radi!
Nero 6.3.1.15 i Fantom CD 1.2.1 kod mene rade "on the fly"
Pa zato mi jedino i sluzi!

OptiPlex je napisao(la):
...Opste je poznata stvar da osim Alkohola i Daemon Toolsa nema puno svrhe koristiti neke Virtual Drive/Virtual CD programe, koji jos btw smaraju sa svojim specijalnim formatima koji su za druge programe neupotrebljivi.
...
:Klanjanje

Vrh Dno