Šta je novo?

Fanatik

Desni racunar je neka kanta :)

Commodore_Amiga2000_System_1.jpg

Stvarno, ti k'o da nikada u životu nisi video kung-fu pc at 286 sa hercules karticom i amber monitorom... na tone takvih su uvezene...

Na ovom mutnom snimku kao jedina razlika se moze primetiti smanjen broj funkcijskih tastera kod A2000. Nisam znao da je i ona imala 5'25'' floppy.
Hercules-a se secam, a amber monitor-toga bas ne. Voleo sam one nijanse zute
najvise od svih , a to je zracilo k'o djavo.

Skroz su mi simpaticna ta kucista koja polozeno stoje na stolu, kako se to zove?

Na ovom mutnom snimku kao jedina razlika se moze primetiti smanjen broj funkcijskih tastera kod A2000. Nisam znao da je i ona imala 5'25'' floppy.
Hercules-a se secam, a amber monitor-toga bas ne. Voleo sam one nijanse zute
najvise od svih , a to je zracilo k'o djavo.

Skroz su mi simpaticna ta kucista koja polozeno stoje na stolu, kako se to zove?

fyi amber = "žuti" (inače mene je oduvek to nerviralo - više sam voleo crno-beli ili makar zeleno-beli)
a2000 je dolazila sa 5.25 drajvom ako je u njoj bila a2088xt kartica (tj pc xt na kartici)
položena kućišta možeš i danas da kupiš i zovu se desktop kućišta ;)

Ma kakav poDrIggy on je samo koristio Amigu u spotu.
Spot koji je prvi kod nas uradjen prvi na Amgi je
Ivan Gavrilovic (pasteta) 200 na sat u zutom dzemperu.
Postoji i slika u nekom od brojeva SK na prvoj ili drugoj strani.

@Yokozuna : Sprema se povratnicki koncert te ekipe, http://www.pressonline.co.yu/vest.jsp?id=22905 . Bas da da vidim jal ima tog spota negde.

@daq : Znam da je postojala neka kutija koja je kostala nekih 3000, 3500 dem - to je bila kompletna 8086-ica na 4 mHz, tamo na samom pocetku 90ih - to je bio kao hardverski "emulator" pc-ja za
moju Amigu 500.
-Koristio sam neki softverski emulator , chija brzina je bila 0.99 mHz valjda i u njemu pokretao GW Basic , neki Pascal , PC Tools 4.30 (mozda sam i formatirao neku disketu , ne secam se..)
Brzina je bila ocajna, ali tad nam se bar nigde nije zurilo

Pitam se da li je moguce emulirati osnovnom Amigom 500 spektruma? Komodor 64 je ,chini mi se ,mogao biti emuliran

Poslednja izmena:
Znam da je postojala neka kutija koja je kostala nekih 3000, 3500 dem - to je bila kompletna 8086-ica na 4 mHz, tamo na samom pocetku 90ih - to je bio kao hardverski "emulator" pc-ja za
moju Amigu 500.

Za a500 je postojala at-once kartica koja je išla u slot za memorijsko proširenje,i nije koštala više od 600-700 maraka. Za a1000 je skuplja bila tzv "prikolica" - sidecar

@Yokozuna *OFFTOPIC* ,skinuo sam 200 mb spota 200 na sat , ne vidim sta je ovde radjeno Amigom , ima dosta zute boje ali nazalost ne i zutog V dzempera. Bice da si me zezao : I

gde si ga skinuo ?

@Yokozuna *OFFTOPIC* ,skinuo sam 200 mb spota 200 na sat , ne vidim sta je ovde radjeno Amigom , ima dosta zute boje ali nazalost ne i zutog V dzempera. Bice da si me zezao : I

Nisam ter zezao, tako pise u SK ako imas taj broj potrazi.
(Ja neznam u kom je tacno broju ali se
secam slike da se IG sav razmahao na slici)
Dobro da nisi skinuo Terminator 2 :)

@Mige : Na gusari hubu
@yokozuna : To bese radjeno sa lightwave 3d i A4000?

to je za sbb kablj korisnike, ukljuci se na srbija.no-ip.com pa ti ga dam (nadimak duusxan mi tamo)

Nazad
Vrh Dno