Šta je novo?

fan za Inno GF4MX440

• Začetnik teme Začetnik teme blue
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

blue

Čuven
Učlanjen(a)
12.03.2002
Poena
785
Gde mogu naći fan za Innovision GF4MX440 64 TV-Out. Počeo je da krči nenormalno, pa bi ga menjao (kartici istekla garancija). Uopšte, ima li neko mesto (prodavnica) u BGD gde se mogu kupiti raznorazne sitnice za PC?

Da nisi ti onaj sto je pre neki dan dolazio u BEL Computers? Ako nisi, evo mog resenja... Mi skidamo ventilatore sa hdd rack-ova. Pokazali su se dosta kvalitetni i dugotrajni. A ako si malo spretniji mozes i sam da sredis ventilator. Podmazi ga nekim masinskim uljem. Najbolje je ono za sivace masine (Bagatovo). Mozes i da probas sa uljem za servo volane i kocnice (mislim da se zove AT-ulje)... Samo je bitno da ulje ne bude previse gusto...

drdex je napisao(la):
Da nisi ti onaj sto je pre neki dan dolazio u BEL Computers? Ako nisi, evo mog resenja... Mi skidamo ventilatore sa hdd rack-ova. Pokazali su se dosta kvalitetni i dugotrajni. A ako si malo spretniji mozes i sam da sredis ventilator. Podmazi ga nekim masinskim uljem. Najbolje je ono za sivace masine (Bagatovo). Mozes i da probas sa uljem za servo volane i kocnice (mislim da se zove AT-ulje)... Samo je bitno da ulje ne bude previse gusto...

Najbolji je univerzaljniji modifikator! (Za podmazivanje) Podmazes prvi put i zaboravis!!!

Gde kupiti masinsko ulje (u malim kolicinama). Pre nekoliko meseci prozujali su mi svi ventilatori u kompjuteru (napajanje, kuler, na grafickoj, cak i na pojacalu). Podmazao sam ih dvotaktolom ali se desi da ponovo prozuji neki od njih. Pretpostavljam da dvotaktol nije najsrecnije resenje, ali ne znam gde da kupim odgovarajuce ulje ali u malim kolicinama (100ml), a ne da kupujem ulje za menjac ili kocnice.

Mora negde da ima da se kupi masinsko ulje, znam da je pre to bilo, koristi se za sivace masine, ali recite gde da nadjem!

Bagatov servis je na uglu Balkanske i Admirala Geprata. Tamo sam davno uzeo ulje, pa predpostavljam da jos uvek imaju. Na zalost izgubio sam telefon, pa zovnite informacije i pitajte...

Hvala najlepse. Sigurno imaju!

drdex je napisao(la):
Samo je bitno da ulje ne bude previse gusto...

i da nikako ne bude jestivo ulje jer sam cuo da su neki likovi koristili to za podmazivanje i posle bude :boom:

Nekada ni podmazivanje ne pomaze. Ti ventilatori dobiju "luft" tako da je jedino resenje da uzmes nov.

Hvala momci na svim savetima, narocito drdex-u. Ako podmazivanje ne uspe, nasao sam jedan stari hd rack koji ima tri fana i svi odgovaraju kartici. BTW - nisam nikad bio Bell computers. Cak nisam ni iz BGD-a.

Savet: odmah stavi 1 iz hdd racka.

blue je napisao(la):
Hvala momci na svim savetima, narocito drdex-u. Ako podmazivanje ne uspe, nasao sam jedan stari hd rack koji ima tri fana i svi odgovaraju kartici. BTW - nisam nikad bio Bell computers. Cak nisam ni iz BGD-a.

Dolazio mi je pre neki dan covek sa istim problemom i sa istom karticom kao i ti pa sam pomislio...

Nego, niko mi ne rece da li ima neka prodavnica gde mogu da se kupe raznorazne sitnice za komp, poput fanova, silikonske paste i sl.

Isti problem ista kartica
Nebojsa, gde ? 🙂

Pozdrav!

Nazad
Vrh Dno