Šta je novo?

Fan Kontroler - gde naci u Beogradu?

ZeeGerman

Čuven
Učlanjen(a)
05.01.2002
Poena
725
Moja oprema  
CPU & Cooler
AMD Ryzen 7 7800X3D & DeepCool LS720 WH
Matična ploča
Gigabyte AORUS Elite AX ICE AMD B650
RAM
32GB Corsair Vengeance DDR5-6000 CL30
GPU
PowerColor 7800 XT Hellhound Spectral White
Storage
Samsung 980 PRO 1TB & 2x500GB SSDs
Zvuk
on board
PSU
THERMALTAKE Toughpower GF A3 Snow 850W
Kućište
Lian Li O11 Dynamic EVO RGB
Monitor
DELL 27" VA S2722DGM
Miš & tastatura
Logitech MX Master 3S & Genesis Thor 303
Ostale periferije
Synology DS 220+
Laptop
DELL Latitude 5410
Tablet
Samsung Galaxy Tab S7+
Mobilni telefon
Honor Magic6 Pro
Pametni uređaji
Usisivač!? Jesam učestvovao u diskusiji, ali baš da koristim tako nešto.... :D
Pristup internetu
  1. Optički internet
Ne trazim ne znam sta, samo mi je bitno da moze da isprati 4 ventilatora.
Bio sam u Desk-u, CT-u, Pakom-u, Gigatron-u, PC Centru...niko od njih nema apsolutno nista. Zapravo, u Desk-u su imali neko malecko CM gova*ce, ali mi se nije svidelo.

Dakle, nije bitna cena (kapiram da i ne moze da bude neznam koliko skupo), dizajn takodje nije bitan, ali bih da potenciometar (potenciometri) ne budu ogromni, da bih mogla vratanca od kucista nesmetano da se zatvore kada kontroler ubacim u 5.25 slot (kuciste iz potpisa).

Dakle, gde ima i sta kupiti?

hvala!

Poslednja izmena:
Jos bolji po meni 5.25" multi fan kontoler je Scythe 5.25" Kaze Master,narucio sam vec jedan black,da kod djoleza :

P.S. Hteo sam ZM-MFC2,ali sam odustao od njega jer kruzi prica da od 40-ak kontolera koliko je stiglo kod nas nekih 7-8 je bilo defektno u startu ili se pokvarilo nakon mesec dana.Veliki je to procenat.

Prilozi

• IMGP2316.jpg
    IMGP2316.jpg
    126.6 KB · Pregleda: 218
Poslednja izmena:
Imash Thermaltake Hardcano 12 SE kod nas (alti uvoznik) za oko 2000 din. Mislim da ima u Gigatronu.
http://www.thermaltake.com/product/Accessory/DriveBay/a2349/a2349.asp

panel.gif

HardCano je sasvim dobar za te pare te ga preporucujem ;)

Slazem se da je odlican za te pare , no ako si bar malo vican lemilici mogu ti preporuciti ono sto sam ja svojevremeno radio a to je odes u radioklub kupis komponente i sam sklopis istu stvar za cenu ispod 1000 dinara ... Doduse neces imati fancy ekran na kome ce se ispisivati temperature i obrtaji no .... :)

1000 din + cimanje + no screen + no temp sensor < TT Hardcano 12 SE :)

Poslednja izmena:
Imao sam dva tri cool drive-a 6 i to ne valja nicemu, spushta temp za 3 stepena hardu, kad se odvrne dere se ko blesav, a opet nije preterano efikasan. I regulishe tri venta, cetvrto mesto je rezervisano za cetvorku koja se nalazi u njemu. I nikako nije za fino shtelovanje ventova, vec ono 600 - 900 - 1200 rpm, nikako mi nije polazilo za rukom da namestim neke vrednosti izmedju ...

Najeftinije i najefikasnije varijante Zalman MFC1 Plus ili MFC1
S tim da MFC1 ume da "blinkuje" ako je vent ispod ~900-1000RPM.
Blinkuje mislim da one lampice na njemu posto se i one napajanju isto gde i fan pa ako ga stavite na 5v i sijalicica ce slabo da svetli tj. blinkuje ..

Ali zato ima i ona 2 prekidaca koja su off, 5v i 12v pa se mogu staviti lepo i neonkice na to ili 2 fan-a :)

Najeftinije i najefikasnije varijante Zalman MFC1 Plus ili MFC1
S tim da MFC1 ume da "blinkuje" ako je vent ispod ~900-1000RPM.
Blinkuje mislim da one lampice na njemu posto se i one napajanju isto gde i fan pa ako ga stavite na 5v i sijalicica ce slabo da svetli tj. blinkuje ..

Ali zato ima i ona 2 prekidaca koja su off, 5v i 12v pa se mogu staviti lepo i neonkice na to ili 2 fan-a :)
Jeste ali ih je maltene nemoguce naci.

I dalje ne vidim shta fali TT Hradcano 12 SE.:)

Ima Hardcano da se kupi u win-winu u balkanskoj, kosta 2400 din, mislim da imaju samo jedan komad u radnji

A MFC2 i KazeMaster-a ima svuda ?

Ako je par nas moglo da ih nadje moci ce i drugi, samo treba se malo angazovati :)

Pa kad je bilo kod zvekija za 26-27 evra isli su ko alva, a sada davati nekome min 40e za taj jedan kontroler, to niko zdrav ne bi.

nadam se da ce odskorasnji "dobavljaci" nzxt-a misliti i na ovo ;)

meni licno deluje bolje od mfc2 :p jedino sto nema wattmeter :smash:
ali 5 x fan/temp monitoring + koliko vidim sleeve-ovani kablici = lepo :smoke:

Ma znam shta mi znaci nick, ja se malo shalim, nema ljutnje druze.:)

Nema sumnje da su i Scythe i Zalman bolji od TTa (sami brendovi su bolji, ja ne volim TT :)), ali su i papreno skupi, mada ne kazem da ne vrede te pare, pogotovu Scythe koji je po meni ubedljivo najlepshi fan controler koji sam do sada video.:)
Naravno da se sve moze nabaviti ali u "normalnoj" prodaji kod nas Zalmana i Scythe-a nazalost nema, Akasa-u kod nas nisam vidjao.

Druze, ima Thermaltake u Altiju, imaju vishe od 10 komada na stanju, cena je 2389 din. Ja sam bio ubedjen da su firme koje drze TT program od Altija uzele ovu stvarcicu, ali je izgleda slabo trazeno. :p
Samo morash zvati Alti jer su im svi primerci u Cacku, znaci morash da narucish (treba 1-2 dana da stigne u BG). :)

HVALA! (svima na pomoci)

Poslednja izmena:
check out this baby :)

http://www.xcpus.com/GetDoc.aspx?doc=55&page=1

Crystalfontz 635 features
LED backlit STN 20x4 LCD
Integrated LED backlit 6-button translucent silicon keypad with screened legend
Four bi-color (red + green) LEDs. The LEDs’ brightness can controlled by the host software, which allows mixing the LEDs to produce other colors (yellow and orange)
Two color options:
Fully decoded keypad: any key combination is valid and unique
LCD characters are contiguous in both X and Y directions to allow the host software to display “gapless” bar graphs in horizontal or vertical directions
USB interface for both power and data (115200 baud equivalent throughput)
Robust packet based communications protocol with 16-bit CRC
Compact size: fits in a 1U rack mount case (37mm overall height)
ATX power supply control functionality allows the buttons on the CFA-635 to replace the “power” and “reset” buttons on your system, simplifying your front panel design
Built-in factory re-programmable microcontroller
5.25" half-height drive-bay mounting bracket available (optional)
Non-volatile memory capability (“EEPROM”):
Customizable firmware and configurable hardware can be modified at the factory to add specific features for your system needs. Minimum order and tooling fee may apply for custom firmware:
5.25" half-height drive-bay mounting bracket available (optional)
Printable 1:1 Acrobat template: 635 one_to_one.pdf
Mechanical Characteristics::
142.0(W) mm x 37.0(H) mm PCB Outline
82.95(W) mm x 27.5(H) mm Viewing Area
77.95(W) mm x 22.35(H )mm Active Area
3.85(W) mm x 5.55(H) mm Character Size
Thickness:
Without Keypad or Connectors: 10.6 mm
With Keypad, without Connectors: 14.4 mm
Without Keypad, with Connectors: 15.5 mm
With Keypad, with Connectors: 19.3 mm
Keystroke Travel (approximate): 2.4 mm

SCAB features
Allows the CFA-631 and CFA-635 to perform the same fan and temperature cooling functions that are available on the CFA-633
Four fan connectors with RPM monitoring and variable PWM fan power control
Temperature Monitoring: up to 32 channels at up to 0.5 deg C absolute accuracy
The CFA-633's four GPIO lines are duplicated on the SCAB, which allow
ATX power supply control functionality allows the buttons on the CFA-631 or CFA-635 to replace the "power" and "reset" buttons on your system
Hardware watchdog can reset host on host software failure
Advanced digital GPIO control with PWM output
Full control of the cooling features using 631_WinTest for the CFA-631 and 635_WinTest for the CFA-635
Printable 1:1 Acrobat template: SCAB_one_to_one.pdf
"UBERSCAB" includes 4 temperature cables (WRDOW17), 4 fan extension cables (WRFANX01), one 3.5" CFA-631/635 to SCAB connector cable (WREXTY19), and one 16" CFA-631/635 to SCAB connector cable (WREXTY15).

Realno ja bih najzadovoljniji bio sa Zalmanom mfc-1 plus, a nasao sam cak i nacin za kupovinu istog a bez da nekome platim tri dana jela u dobrom restoranu. :d

I nije nesto estetski gledano, lici pomalo na TT.

jeste ruzno (oni dugmici su...) ali pogledaj sta sve radi :)

Josh samo da pere vesh.:D
I dalje mi je Scythe najlepshi ubedljivo ali brate 45-50e...:p

Scythe KM02 Ace ili Zalman MFC1 Plus.Zavisi sta ti je prece,funkcionalnost ili estetika.Ja uzeo kod nas (user djolez) Zalman MFC1 + i super sam zadovoljan (platio ga 45e,sad vidim spustio cenu :wall:).6 kanala,kvalitetna spravica od aluminijuma,privlacan izgled zbrusenog aluminijuma,led diodice u raznim bojama,oznacavaju mod rada.Scythe ima displej ali samo 4 kanala.Zalman MFC2 ti ne bih preporucio,cuo sam da su mnogi imali problema sa fabricki neispravnim citacem wataze ili neispravnim sondama za merenje temperature.

moj mfc2 radi odlicno :)

Scythe KM02 Ace ili Zalman MFC1 Plus.Zavisi sta ti je prece,funkcionalnost ili estetika.Ja uzeo kod nas (user djolez) Zalman MFC1 + i super sam zadovoljan (platio ga 45e,sad vidim spustio cenu :wall:).6 kanala,kvalitetna spravica od aluminijuma,privlacan izgled zbrusenog aluminijuma,led diodice u raznim bojama,oznacavaju mod rada.Scythe ima displej ali samo 4 kanala.Zalman MFC2 ti ne bih preporucio,cuo sam da su mnogi imali problema sa fabricki neispravnim citacem wataze ili neispravnim sondama za merenje temperature.
Ja cu kupiti u ovom shopu tj u Slovackoj ... ja sa razmisljao da uzmem akasa ak-fc-03 (~40e),scythe (od 40~50e) ili ovaj mfc2 (46e) :)

Slika je apsolutni hit !!! Sad vidim da imas CM 690 ;)

Nazad
Vrh Dno