Šta je novo?

Fan duct ....

• Začetnik teme Začetnik teme borab
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

borab

Čuven
Učlanjen(a)
29.06.2000
Poena
860
Vidim da su se kod domacih prodavaca hardvera pojavili Chiftec fan duct u dve varijante.
Meni se svidja ovaj u attachmentu. Slicnu foru je ranije koristio "Dell". Da li su momci koji su posteno modovali svoja kucista, razmisljali o ovom dodatku. Nebi trebalo da steti hladjenju cpu.

Da li su momci koji su posteno modovali svoja kucista, razmisljali o ovom dodatku.

Šta bi dobili sa time?
Ima CM fan-duct za mesta 80mm fanova da taviš 120mm to je već logično ali ovaj što ti se "sviđa"... Čemu?

Šta bi dobili sa time?
Ima CM fan-duct za mesta 80mm fanova da taviš 120mm to je već logično ali ovaj što ti se "sviđa"... Čemu?

Ne radi se o fan adapteru vec o plasticnom tunelu koji je sproveden od izvora toplote do ventilatora sto je jako dobra stvar (princip usisivaca sa crevom). Na zalost nigde kod nas nisam video da ima da se kupi.

Mislim da ima u Listu.

Takodje ne vidim neku posebnu svrhu ovog fan ducta.Kao prvo mislim da je tesko za postavljanje.Mozda moze da se upotrebi za proc ili plocu.Za ostale stvari ne vidim nacin na koji bi ga namestili.

Imam sličan duct i postavlja se na bočnu stranu kućišta. Služi za UBACIVANJE hladnog vazduha direktno na hladnjak procesora.

Prilozi

• image028.webp
    image028.webp
    12.2 KB · Pregleda: 110
Poslednja izmena:
PA svi skoro imaju istu namenu.Imam i ja neki od pre hrista sto sam dobio uz kuciste.Razlika je samo sto ovaj je u obliku stopala pa mozes verovatno da ga rotiras ako ti nije bas fan u pravcu proca ili bilo cega vec.

Ne radi se o fan adapteru vec o plasticnom tunelu koji je sproveden od izvora toplote do ventilatora sto je jako dobra stvar (princip usisivaca sa crevom). Na zalost nigde kod nas nisam video da ima da se kupi.

Imas u Imtelu, video sam pre neki dan.

Meni treba sa 92mm ili sa 80mm na 120mm adpter jer to postoji ili moram da pravim

Ima ga u:
Ewe,
Intel,
List...
Cena je 290.-
Ne bi trebalo da skodi, ubacivanje hladnijeg vazduha direktno na cpufan,
po principu Venturi cevi.

Probacu, samo da odem do Imtela.

Imam sličan duct i postavlja se na bočnu stranu kućišta. Služi za UBACIVANJE hladnog vazduha direktno na hladnjak procesora.

Zar nije logicno da fan duct odvodi topao vazduh koji cpu fan izvlaci? Kod nekih asusovih kucista sam video sam fan duct na bocnoj strani bez ventilatora koji je precizno "centriran" prema procesoru tako da topao vazduh moze da izlazi iz kucista kroz taj duct. U prevodu, toplota koju proizvodi CPU se na elegantan nacin "izvlaci" iz kucista sto dovodi do nize temp. unutar samog kucista.

Zar nije logicno da fan duct odvodi topao vazduh koji cpu fan izvlaci? Kod nekih asusovih kucista sam video sam fan duct na bocnoj strani bez ventilatora koji je precizno "centriran" prema procesoru tako da topao vazduh moze da izlazi iz kucista kroz taj duct. U prevodu, toplota koju proizvodi CPU se na elegantan nacin "izvlaci" iz kucista sto dovodi do nize temp. unutar samog kucista.

Kako to mislis? Koliko znam cpufan duva vazduh u cpu. Sta bi se desilo da u isti tunel stavim 2 suprotno orijentisana fana?

U samom uputstvu za kućište uz koje je išao i duct piše da treba da ubacuje vazduh u kućište, tj direktno na hladnjak procesora čime se temperatura procesora snižava za nekih 2-3 stepena i potrebno je da se namesti što bliže procesoru da se hladan vazduh ne raspršuje po kućištu. Inače ovaj fan duct koji ja imam baš služi samo za usmeravanje hladnog vazduha na procesor a ne za hlađenje kućišta ili za izbacivanje toplog vazduha, za ostale ne znam.

Kako to mislis? Koliko znam cpufan duva vazduh u cpu. Sta bi se desilo da u isti tunel stavim 2 suprotno orijentisana fana?

evo kako mislim:

"This 120mm Fan Duct is designed to fit over the HR-01-775 allowing air drawn across the heatsink to flow directly to the outside of the case. This will increase the cooling performance of your heatsink and lower the noise level of your installation."

http://www.frozencpu.com/products/4...-775_Heatsink.html?tl=g36c121s442&id=wtGPUMVj

http://www.thermalright.com/a_page/main_support_installation_fanduct_hr01.htm

Nazad
Vrh Dno