Šta je novo?

Factory reset, koliko često?

Učlanjen(a)
17.11.2021
Poena
25
Našao sam u komšiliku Realme 8 4/64 GB korišćen nekoliko meseci, mint stanje, fabrička garancija, super cena.
Dečko koji je koristio telefon boluje od OKP-a (opsesivno kompluzivni poremećaj) i radio je factory reset gotovo svaki drugi/treći dan, kaže da je najduže izdržao 20 dana bez reseta.
Moje laičko shvatanje je da telefon nije oštećen, koliko razumem pri resetu se formatira deo interne memorije koja je dostupna korisniku i iz sekundarne memorije se ispisuje operativni sistem.
Na stranim forumima su mišljenja podeljena.
Telefon sam probao lično, radi najnormalnije.
Koje je vaše mišljenje?

Nema nikakve štete, možeš da ga vraćaš na fabrička svaki dan ako bi ti se htelo.
Negde sam pročitao da bi "oštetio" memoriju ciklusima resetovanja bilo bi potrebno da radiš 300 reseta svakog dana godinu dana, lol.

Sve što factory reset radi jeste praktično "rearanžiranje" stvari na početak. Kao kad bi pitao da li možeš da oštetiš odeću ako bi je svaki dan preslagao nanovo otprilike.

Upravo tako. Dobar primer sa stvarima.
Inače nikad nisam radio factory reset. Bukvalno nikad.
Ali praktikujem da jednom nedeljno resetujem fon jer kažu da je dobro.

Idem onda da pazarim.
Na svim telefonima do sad sam radio factory reset samo posle Android update-a, midrange telefoni dobijaju uglavnom dva. Posle security patch-eva nisam. I običan reset na svakih 500+- sati.
Trenutno koristim Redmi 8 i mislim da će mi ovo biti solidan upgrade.

Edit:
Nikad brže obavljena kupovina :D

Prilozi

• IMG_20211122_135554.jpg
    IMG_20211122_135554.jpg
    410.1 KB · Pregleda: 75
  • IMG_20211122_135600_1.jpg
    IMG_20211122_135600_1.jpg
    315.3 KB · Pregleda: 71
  • IMG_20211122_135621_1.jpg
    IMG_20211122_135621_1.jpg
    156.7 KB · Pregleda: 65
  • IMG_20211122_135640.jpg
    IMG_20211122_135640.jpg
    169.7 KB · Pregleda: 74
Poslednja izmena:
Marko, menjaj tu cipkastu podlogu, 21 vek je ... :D

Factory reset sam jedino radio ako prelazim na novu verziju androida, a obican restart uglavnom kad izadje security abdejt.

Factory reset u zadnje 2-3 godine odradim samo nakon novog Androida, tj. jednom godisnje. Posto menjam telefone na godinu - godinu i po, jedan tefon - jedan factory reset. 😅 Pre je to bilo mnogo cesce, negde do Androida 7, posle sve redje i redje.

Factory reset sam jedino radio ako prelazim na novu verziju androida, a obican restart uglavnom kad izadje security abdejt.
Ja vec na 11 sa 9-ke i ni jednom nisam radio factory, telefon radi, nish mu ne fali, mrzi me da se cimam sa instalacijama i kontaktima... Znam, vecina je automatski ali me opet mrzi :)

Ako radi sve okej, to je vec druga stvar. Meni kao namerno nesto uvek fali, nesto mora da baguje i moram da uradim i onda krece muka sa podesavanjima i kontaktima, nista to nije tesko, ali me mrzi. 😄

Marko, menjaj tu cipkastu podlogu, 21 vek je ... :D
Ne smem, keva stavila.

Samo da ne snimi koliko je prljava tastatura, otkuvaće je :LOL:

Inače srećan sam što sam ubo verziju bez DARE TO LEAP natpisa.

Boja je Punk Black.

@2slow4me rado bih prebacio preko TV-a ali je tanak. Sunovrat je krenuo od kad televizor nema kutiju i mikrofon kabl, da ne spominjem još jednu stvar, svi znamo o čemu se radi.

Poslednja izmena:
Kakav bi odgovor bio za Hard resret na isto pitanje? Nije isti fon ali me zanima. Hvala

Ako je Android onda bar 3 puta nedeljno.

Ako je Android onda bar 3 puta nedeljno.
Ako imas neki ZTE i nesto ispod Androida 4, onda se slazem. Salu na stranu, danas je dovoljno jednom godisnje, dosta ljudi ne uradi ni jednom godisnje nakon instalacije novog OS-a, pa im sve normalno radi. Ja u tom slucaju uradim f.reset cisto iz navike. 😅

Factory reset ne mora ni jednom godišnje. Davno je prošlo kad je to bilo poželjno. Sad može se naći i te kako pristojan Android za 200-250€ koji će bez problema služiti prosečnog korisnika barem god i po-dve godine.

Vrh Dno