Šta je novo?

Facebook sux

Lollypop

Slavan
Učlanjen(a)
09.04.2008
Poena
309
Nije baš da ne mogu da živim bez istog, ali mi jako ide na ganglije šta se dešava sa mojim nalogom na Fb-u. Elem, po treći put mi nestaju svi kontakti sa friend liste, drugi put za sedam dana. Koliko sam skapirala, to se dešava samo meni (baxuz :S:). Da li to znači da imam neku viruščinu i kako da to sprečim?

Jesi probala da prijaviš problem direktno autorima?!

Naravno. Još prvi put. No reply. Misliš da njih boli uvo za mene jednu od milijardu milijardi korisnika fb-a?

Mozda ti je neko saznao sifru pa se "igra", probaj da promenis sifru.

Pa da, ali cenim da bi mi taj neko sve zeznuo na profilu, ne samo frendove... Probaću u svakom slučaju.

Ja sam odustao od FB-a još poodavno, najpre zbog bagova, smorenih rikvestova i najbitnije: užasno sporog rada. Na kojoj god da si konekciji... Mislim da je za FB optimum nekih 4 megabita... već na 2 je mučenje...

FB je klasicna sekta, 'em je dosadno, 'em sto kaze max smaraju sa glupavim requestima :S:
Myspace je dosta bolja prezentacija, mozes sam da odradis sebi stranicu kako zelis, mozes da okacis sebi muziku ako zelis, na FB je jedino lakse naci prijatelje zbog unosa imena/prezimena dok na myspace-u moras znati neciji e-mail....

I na fb-u je očigledno lako na'vatati svašta... ja sam imala 23 spyware-a :(

da samo sto fb vise nije stvar izbora... ili jesi ili nisi

Fejsbuk je rudnik zlata za kojekakve "sluzbe" :) A i neko sasvim obican moze da dodje do potrebnih informacija uz malo kreativnosti i truda .

Sto se malware-a tice , na spejsu je ladno mogao da se ubaci kod koji ddos-uje odr. sajt tako sto svakog posetioca neprestano konektuje na njega .

I na fb-u je očigledno lako na'vatati svašta... ja sam imala 23 spyware-a :(
hm... KAKO se dolazi do spajvera na FBu? Ja sam totalni početnik u svetu FBa (i to samo zato što mi jedan dan bilo baš dosadno), ali ne kontam kako se tamo pokupi neka zaraza?

Tako što ne pustiš svoj dragi anti virus program da radi, jer, Bože moj, usporava ti komp (žene i tehnika nikad nisu išli zajedno ;)), a sa druge strane, slike i ostale gluposti koje ti neko kači na wall u pozadini mogu da sadrže viruse i svakakve *.exe fajlove. Tako sam ja verovatno vazda pokupila nekih egzotičnih virusa i šta-ti-ja-znam šta još.

Ne bih ja rekao da to bas tako lako mozes da pokupis preko FB-a, pre ce biti da ti je neko doneo na USB-u ili preko nekih drugih sajtova.

Tako što ne pustiš svoj dragi anti virus program da radi, jer, Bože moj, usporava ti komp (žene i tehnika nikad nisu išli zajedno ;)), a sa druge strane, slike i ostale gluposti koje ti neko kači na wall u pozadini mogu da sadrže viruse i svakakve *.exe fajlove. Tako sam ja verovatno vazda pokupila nekih egzotičnih virusa i šta-ti-ja-znam šta još.

Opet si mi nestala sa liste.

:mad:

Ne bih ja rekao da to bas tako lako mozes da pokupis preko FB-a, pre ce biti da ti je neko doneo na USB-u ili preko nekih drugih sajtova.
to bih i ja pomislio! ne znam da li exe može da se nekako kači na FB, ali ako može, pretpostavio bih da FB ima neki svoj antivirus (kao npr. webmailovi)

Evo šta pročitah prije neki dan:

Stručnjaci na polju sigurnosti upozoravaju korisnike kao i administratore na pojavu novog Facebook malware-a. Firma F-Secure navodi da je otkrila veliki broj stranica na sajtu za društveno umrežavanje koje pokušavaju da ugroze bezbednost korisnika obebzeđivanjem besplatnih video sadržaja. Novi napadi se propagiraju putem štetnog crva koji otkriva Facebook informacije. Nakon toga, korisnicima se šalje poruka od prijatelja čiji je računar inficiran i u okviru koje je dat link ka YouTube video sadržaju. Ukoliko korisnik klikne na dati link, žrtva se preusmerava na drugi sajt koji vrši skeniranje korisnikovog sistema.

Zato postoji "ignore all" dugme ;)

amin to that

to dugme je jedna od najkorisnijih stvari tamo..

ja izbegavam dodatno logovanje kod bilo kakve aplikacije koja navodi da je to kao neophodno,i za sad sam miran ,nemam glupi super wall,fun wall i tako ta sr@nja,imam par aplikacija i to je to,a rikvestove za druge aplikacije blokiram ili odbijam.

Poslednja izmena:
Takođe, ukoliko ne želite da vam neznanci vršljaju po profilu, uvek možete namestiti da pristup istom imaju samo vaši prijatelji...

Sad mi se tek dešava novo sr**e na fb-u. Pre poslednjeg brisanja svih ljudi sa liste, uspela sam da iscimam pola onih koji su bili pre prethodnog nestanka. Svi su me prihvatili, a sada nakon ovog poslednjeg misterioznog nestanka, neki od njih su u statusu "friend requested" iako ih nisam ponovo cimala. Ili je fb pobrkao lončiće, datume i ko zna šta još, ili sam ja baxuz nad baxuzima pa samo mene zajeeefrkavaju. :D
Elem, ne očekujem da mi neko reši x-file slučaj, samo moram nekom da se ispovedim :p Lepo kaže pesma: "Facebook is a crime, when you have a lot of time..."

Mislim da je to "znak" da se manes fb-a...,)

Poslednja izmena:
Sad mi se tek dešava novo sr**e na fb-u. Pre poslednjeg brisanja svih ljudi sa liste, uspela sam da iscimam pola onih koji su bili pre prethodnog nestanka. Svi su me prihvatili, a sada nakon ovog poslednjeg misterioznog nestanka, neki od njih su u statusu "friend requested" iako ih nisam ponovo cimala. Ili je fb pobrkao lončiće, datume i ko zna šta još, ili sam ja baxuz nad baxuzima pa samo mene zajeeefrkavaju. :D
Elem, ne očekujem da mi neko reši x-file slučaj, samo moram nekom da se ispovedim :p Lepo kaže pesma: "Facebook is a crime, when you have a lot of time..."
FB mi je bio zanimljiv nekih mesec dana,sad je poceo da me smara,sve nesto monotono. Cetovanje sa nekim devojcicama i gledanje slika,ma daj,nista BRE DOK NE OPIPAS,a ne ovo virtualno :)
I da,napisi nam tvoje ime i prezime pa da postanemo prijatelji :)

Poslednja izmena:
FB mi je bio zanimljiv nekih mesec dana,sad je poceo da me smara,sve nesto monotono. Cetovanje sa nekim devojcicama i gledanje slika,ma daj,nista BRE DOK NE OPIPAS,a ne ovo virtualno :)
I da,napisi nam tvoje ime i prezime pa da postanemo prijatelji :)

Perka Vinčesterka :p

FB je klasicna sekta, 'em je dosadno, 'em sto kaze max smaraju sa glupavim requestima :S:
Myspace je dosta bolja prezentacija, mozes sam da odradis sebi stranicu kako zelis, mozes da okacis sebi muziku ako zelis, na FB je jedino lakse naci prijatelje zbog unosa imena/prezimena dok na myspace-u moras znati neciji e-mail....

da, da odlichan je - otvorish stranicu neke urbane BG ribe, koja ne zna shta ce od sebe, kad nije na beogradskim splavovima, i upravo zbog tog kastomajzovanja dobijesh sledece rezultate -

browser zakochi.
documment + images = 29 megabajta
ruzicasta svetleca srca = epilepsija i mrtvi pikseli
prepad zbog nekog "super mp3-ja" koji je ona okachila na profil
BSOD

shta ti sestro treba da uradish - podesish cookies u browseru i svi problemi resheni. samo josh treba da napishesh koji browser koristish, i resicemo ti problem. FB dev team je meni reshio slichan problem, samo shto su meni nestajale sve aktivnosti, a ne prijatelji, i caka je bila u cookies-ima)

Poslednja izmena:
shta ti sestro treba da uradish - podesish cookies u browseru i svi problemi resheni. samo josh treba da napishesh koji browser koristish, i resicemo ti problem. FB dev team je meni reshio slichan problem, samo shto su meni nestajale sve aktivnosti, a ne prijatelji, i caka je bila u cookies-ima)

Sestra koristi IE 7.0. Siroma... :S:

Vrh Dno