Šta je novo?

Face detection

zvezdand

Slavan
Učlanjen(a)
13.10.2004
Poena
319
sta znaci detekcija lica i koliko je ona bitna????

Imam tu opciju na mom fujiju , ali je ne koristim. U principu trebalo bi da , kada je FD ukljucen, prepoznaje lica u kadru i da pokusa da ih maximalno izostri i pravilno exponira. Isprobavao sam, ali nisam primetio neku znacajnu razliku. U svakom slucaju , ne skodi.
Ono sto mi se svidja je to sto kada pregledas slike, pritiskom na FD dugme, automatski zumira na prepoznata lica, sto moze da ustedi vreme pri pregledu.

Face detection kod tih malih aparata skoro da ne znachi nishta zbog prevelike dubinske oshtrine. Mnogo bi vishe imao smisla na velikim profesionalnim aparatima recimo.

Ma ne obracaj paznju na to, jer je vise marketinski potez nego nesto bez cega neces moci.
Bolje gledaj da aparat ima dobar visoki ISO, jaku blendu, IS i manuelne komande !!!

Надам се да се шалиш.

Ne shalim se, ne znam u chemu je problem ?

Neko ko ne zna da koristi fotoaparat a ima DSLR (shto je danas moda), vrlo lako ce mashiti fokus zbog plitkog DOFa. Face detection bi tu bash legao. Canon DSLR aparati vec imaju slichnu opciju ali ne radi kako treba.

Poslednja izmena:
Neko ko ne zna da koristi fotoaparat a ima DSLR (shto je danas moda), vrlo lako ce mashiti fokus zbog plitkog DOFa. Face detection bi tu bash legao. Canon DSLR aparati vec imaju slichnu opciju ali ne radi kako treba.
Koju opciju? Mislis A-DEP? Face Detection se moze implementirati samo na aparatima koji imaju live preview.

Poslednja izmena:
Pa da, mislim na A-DEP. Pokushava da napravi sve u fokusu, a nikad ne radi kako treba :D

^^^: nekada je Canon imao DEP mod i to je radilo kako treba. Onda se nasao neki @#$% koji je to izbacio i stavio A-DEP :smash: ali da ne idemo vise u off-topic...
Mislim da na DSLR-ovima ne bi bila losa opcija da uradi Face Detecion nakon snimka i barem zumira na LCD-u da se moze oceniti fokus.

Nazad
Vrh Dno