Konacno odvojih malo vremena za Fable a sada se pitam zasto to ranije nisam uradio? U pocetku simpaticna a sada vec odlicna, a kako stvari stoje bice fenomenalna. Ne znam sta vise pozeleti od jedne igre. Netipican izbor misija, zanimljivi dijalozi, bajkovit svet u kojem se poziv heroja smatra uobicajenim zanimanjem (podseca malo na crtac Incredibles), a nasuprot tome jedan kranje ostar svet u kojem te raja nece postedeti provokacija, zadirkivanja i ruganja. Sa obzirom koliko je narod opcinjen herojima isti ti ljudi nemaju ni upola toliko postovanja prema njima - valjda zato sto ih ima toliko puno ili zato sto se heroj moze ocas posla pretvoriti u zlocka. To je jos jedna interesantna stvar u igrici. Vas izgled direktno zavisi od vasih dela. Ukoliko ste previse zlocesti pocinju da vam rastu djavolski rogovi i sveukupno postajete tamni. Prica je ispricana iz decijeg ugla (pa ko je kupovao Xbox najvise), ali upravo prethodno navedeni odnosi izmedju ljudi nece dovesti igraca u zabludu da je jako bitna faca. Ko visoko leti nisko pada. Da,igru pocinjete sa nekih 10-tak godina i polako odrastate tako da su promene licnosti ocigledne.Izgled takodje mozete promeniti i posebnim kartama koje nalazite u toku misija, a opet sam vas izgled posebno utice na zene/muskarce (mozes valjda biti i *****), neprijatelje (za zastrasivanje) ili alignment. Grafika je solidna, moze i bolje mada je i ovo super. Efekti magija su neverovatni - nikad video slicno, cak sta vise nikad nisam igrao slicnu igru.
Ima hiljadu sitnica koju ovu igru zaista cine dobrom. Meni je npr. jako simpaticno kada pronadjem neku knjigu, naravno procitam pricu (decije poucnu) i onda istu odnesem kod ucitelja pa saslusam istu pricu ali opisanu njegovim recima. Pravi poeta nema sta. Njegova prica moze da se poredi sa vicom, isti vic ce uvek zvucati drugacije ukoliko ga ispricaju razlicite osobe. Pa onda kopanje po budzacima u potrazi za skrivenim stvarima, pa flertovanje, duvanje pred narodom... Super su i demonska vrata koja se pojavlju sa vremena na vreme, neki vid zagonetke, a koja mozes da otvoris samo ako nesto nosis ili si nesto uradio ili .... ili si se toliko nagojio pa si odobrovoljio cuvara koji te pusta u svoju riznicu.
Jedna slika hiljadu reci, ne mogu sve opisati, probajte igru pa je ocenite.
Po meni, igra je iznad proseka i verovatno nesto najbole sto je izaslo ovog meseca.
P.S.
molim moderatore da promene naslov ovog threda posto ova igra ne zasluzuje takav tretman.
Ima hiljadu sitnica koju ovu igru zaista cine dobrom. Meni je npr. jako simpaticno kada pronadjem neku knjigu, naravno procitam pricu (decije poucnu) i onda istu odnesem kod ucitelja pa saslusam istu pricu ali opisanu njegovim recima. Pravi poeta nema sta. Njegova prica moze da se poredi sa vicom, isti vic ce uvek zvucati drugacije ukoliko ga ispricaju razlicite osobe. Pa onda kopanje po budzacima u potrazi za skrivenim stvarima, pa flertovanje, duvanje pred narodom... Super su i demonska vrata koja se pojavlju sa vremena na vreme, neki vid zagonetke, a koja mozes da otvoris samo ako nesto nosis ili si nesto uradio ili .... ili si se toliko nagojio pa si odobrovoljio cuvara koji te pusta u svoju riznicu.
Jedna slika hiljadu reci, ne mogu sve opisati, probajte igru pa je ocenite.
Po meni, igra je iznad proseka i verovatno nesto najbole sto je izaslo ovog meseca.
P.S.
molim moderatore da promene naslov ovog threda posto ova igra ne zasluzuje takav tretman.