Šta je novo?

Fable - totalna antipreporuka

Konacno odvojih malo vremena za Fable a sada se pitam zasto to ranije nisam uradio? U pocetku simpaticna a sada vec odlicna, a kako stvari stoje bice fenomenalna. Ne znam sta vise pozeleti od jedne igre. Netipican izbor misija, zanimljivi dijalozi, bajkovit svet u kojem se poziv heroja smatra uobicajenim zanimanjem (podseca malo na crtac Incredibles), a nasuprot tome jedan kranje ostar svet u kojem te raja nece postedeti provokacija, zadirkivanja i ruganja. Sa obzirom koliko je narod opcinjen herojima isti ti ljudi nemaju ni upola toliko postovanja prema njima - valjda zato sto ih ima toliko puno ili zato sto se heroj moze ocas posla pretvoriti u zlocka. To je jos jedna interesantna stvar u igrici. Vas izgled direktno zavisi od vasih dela. Ukoliko ste previse zlocesti pocinju da vam rastu djavolski rogovi i sveukupno postajete tamni. Prica je ispricana iz decijeg ugla (pa ko je kupovao Xbox najvise), ali upravo prethodno navedeni odnosi izmedju ljudi nece dovesti igraca u zabludu da je jako bitna faca. Ko visoko leti nisko pada. Da,igru pocinjete sa nekih 10-tak godina i polako odrastate tako da su promene licnosti ocigledne.Izgled takodje mozete promeniti i posebnim kartama koje nalazite u toku misija, a opet sam vas izgled posebno utice na zene/muskarce (mozes valjda biti i *****), neprijatelje (za zastrasivanje) ili alignment. Grafika je solidna, moze i bolje mada je i ovo super. Efekti magija su neverovatni - nikad video slicno, cak sta vise nikad nisam igrao slicnu igru.
Ima hiljadu sitnica koju ovu igru zaista cine dobrom. Meni je npr. jako simpaticno kada pronadjem neku knjigu, naravno procitam pricu (decije poucnu) i onda istu odnesem kod ucitelja pa saslusam istu pricu ali opisanu njegovim recima. Pravi poeta nema sta. Njegova prica moze da se poredi sa vicom, isti vic ce uvek zvucati drugacije ukoliko ga ispricaju razlicite osobe. Pa onda kopanje po budzacima u potrazi za skrivenim stvarima, pa flertovanje, duvanje pred narodom... Super su i demonska vrata koja se pojavlju sa vremena na vreme, neki vid zagonetke, a koja mozes da otvoris samo ako nesto nosis ili si nesto uradio ili .... ili si se toliko nagojio pa si odobrovoljio cuvara koji te pusta u svoju riznicu.
Jedna slika hiljadu reci, ne mogu sve opisati, probajte igru pa je ocenite.
Po meni, igra je iznad proseka i verovatno nesto najbole sto je izaslo ovog meseca.

P.S.
molim moderatore da promene naslov ovog threda posto ova igra ne zasluzuje takav tretman.

Slazem se sa tobom, igra mi se izuzetno svidjela, prosto mi bilo zao da je zavrsim, muvao sam se pred kraj okolo, isprobavao sve zivo. Sve u svemu, vrijedi je odigrati, moracu je uskoro preci jos jednom.

Evo i ja je probao, utisci su uglavnom pozitivni. Nisam nesto fasciniran, ali je opustajuca i nekako smiruje. Par puta sam uhvatio sebe kako se samo setam po vocnjaku i slusam pticice i ostale zvuke koji su inace jako dobro uradjeni, a muzika je isto adekvatna okruzenju. Grafika je lepushkasta, mada mi je bilo krivo kada sam ukapirao da ne mogu da ukljucim najmekse senke jerbo nemam hardware za to (SM 3.0) :mad:, a ove su malo prekockaste za moj ukus. Sam pocetak price deluje malo izvestaceno, ali se koliko toliko popravlja kasnije, videcu jos kako ide do kraja.

Poslednja izmena:
Haha, najveca daljina letenja shutnutog pileta mi je trenutno 49.92m. Ne mogu da verujem cega sve ima u statistikama :D

Sa koliko godina ste vi zavrsili igru?
Izgleda da sam malo preterao sa onom Time Slow magijom... lik mi ima 55 godina, posedeo je i izborao se...

Nista neobicno, ja sam imao 58 godina, a nisam koristio Time Slow magiju uopste.

Ma bre igra je super ali se nemoze uporediti sa DS2!

Instalirao sam novi nvidijin drajver 81.84, i sve mi igre savrseno rade-doom,far cry, ut2004, osim naravno fable..Cim krene da se ucita pozicija pojavi prvi screen i zamrzne..Sve sam probao od uklj.-isklj. vertical s. pa isto i sa anti a., do promene rezolucije i bla bla. Uvek isto..Jel ima neko ovakav problem..
Ja imam N force 2, 6800 gt itd itd..

@Cezar 2 naravno kad je u pitanju beta drajver nemoj ih koristiti osim ako nemas preke potrebe... Inace na forumu ljudi spominju da i sa HL2 imaju problema (igra je nestabilna)...

Fable je stvarno dobra igra. Jako interesantna i zabavna. Jedna od najboljih rpg-a ove godina, mada ce sigurno Oblivion biti najbolji rpg ove godine.

Tja... mene je smorio u jednom trenutku. Nisam ga zavrsio, a izgleda da i necu posto stize dosta novih igara koje dosta obecavaju.
Nervira me to sto po nekim stvarima podseca na deciju igru, ali ne moze da prodje kao takva zbog nekih detalja iz igre i same price. Mislim... kada treba da izaberes da li ces da pomognes cuvarima da otprate zatvorenika na mesto za pogubljenje ili da pomognes banditima da ga oslobode, a zatim ako si ga pratio gledas kako mu fiknu glavu i za to dobijas pozitivan alignment?!

Verovatno bi trebao da poturis svoju glavu da je otfikare umesto njegove, da bi dobio pozitivan allignment. Sve sto gubis je - glava

Ja imam jedan drugi problem...ne mogu da instaliram igru...naime
Pocne instalacija i onda stane na dialogs.tlp(mislim) i kao "file not exist" i to je to.
U cemu je problem?

Poslednja izmena:
Evo konacno sam nabavio Fable, ali nikako da ga pokrenem. Nakon intro-a mi izadje u desktop. Video sam po netu da je glavni krivac nekompatibilnost sa sound blaster kartama, narocito Audigy. Ja imam Live! 5.1, ali nisam skinuo nove drajvere jer mi je modem za to prespor. Da li je neko imao istih problema sa mojom kartom i kako ih je resio ili je radilo sve OK?

Evo....sad sam se skinuo sa Fable-a! :)
Igra je zaista pravo osvezenje, jer od G2 skoro da nista nisam ni probao...

Jer ima neko da je imao problema da je pokrene sa Sound blaster Live! 5.1? Datum mojih drajvera je 24.07.2002.

Poslednja izmena:
Stvarno cu poludeti! Reinstalirao sam ceo sistem, nisam instalirao sp2 i instalirao sam AC97 integrisan na ploci. Instalirao sam Forceware 77.77. Nisam koristio reforce za forsiranje frekvencija. Lepo mi je usao u meni nakon uvodna 3 intro-a, ali kad sam stavio da udje u new game na oko 20% od load skale samo zamrzne. Isto je i nakon restarta sistema. Svasta sam pokusavao ali nista. Tada graficku nisam modovao u 8x1. Nakon moda i koriscenja reforce-a kada se zavrse intro-i izlece mi u desktop sa erorom na fable exe. Stvarno ne znam sta da radim! U cemu je problem kod mog sistema?

Ralex2 je napisao(la):
Jer ima neko da je imao problema da je pokrene sa Sound blaster Live! 5.1? Datum mojih drajvera je 24.07.2002.

Imam live doduse 7.1 verziju ali to je manje vise isto, ne bi trebalo da ti ne radi zbog liverice.

Sto se tice ulaska u menu, problem je bio u reforce-u pa sad udje i sa Live!, ali i dalje blokira.

Ako neko koristi ove drajvere Creative Audigy & SB Live 5.12.01.383 whql neka mi kaze gde mogu da ih skinem. Na creative-ovom sajtu ih nema, a na mnogim drugim (soft32, free drivers...) mi kaze "file not found on server".

A zasto jednostavno ne disable-ujes muzicku karticu ako vec mislis da je problem do nje?

Evo disable-ovao sam je i sada radi! Nazalost, ne igra mi se bez zvuka. Jer neko mozda zna za sajt koji sigurno ima okacene novije drajvere?

Da li je moguce da nemas integrisanu zvucnu? Na to sam mislio kada sam rekao da disable-ujes.

Upravo sam pokusao da ti pronajem drajvere, ali desava se jedna neverovatna stvar koja mi se desavala i ranije a koja je ocigledno karakteristicna za ceo internet a meni je neverovatna - SVI ali bukvalno SVI sajtovi koji imaju ovaj fajl za skidanje izbacuju istu gresku, kao da SVI skidaju sa jednog istog servera sto mi je apsolutno neverovatno. Znaci, ako imas 50 sajtova sa fajlom, SVI ce da ti izbace istu gresku. Nevidjeno nesto. I krajnje frustrirajuce. Provereno, iz licnog iskustva ti kazem da u tim situacijama mozes da se slikas.

Probaj da nadjes preko p2p-a a pokusao sam da odem i na Creative zvanicni sajt ali tamo nema tih drajvera nego nekih ranijih.

Poslednja izmena:
Imam integrisanu, ali sa njom takodje blokira.

E Igra je skroz ok, ima nekih nedotataka i bugova ko i svaka druga igra.Sve u svemu nije loshe (preshao sam je i kao losh i kao dobar lik).Shto se tiche DS2 to je takvo ***** od igre da ne vredi ni rechi troshiti na nju ali evo ja sam morao:)

JEDVA CHEKAM NOVI DIABLO!!!!!!!!!

Jedna od boljih igara u zadnje vreme (barem meni), izuzetno zabavna, ni u jednom momentu me nije smorila, zanimljiva prica, nelinearna (ne bas kao Morrowind,ali...)... Stvarno sam se odusevio. Sada me zanima (nakon sto sam presao i kao dobar i zao lik) da li ima neka mapa sa blagom ili neki opsiran walkthrough da se jos malo zanimam sa fable-om

Vrh Dno