Šta je novo?

F900b

• Začetnik teme Začetnik teme saka
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

saka

Čuven
Učlanjen(a)
06.03.2004
Poena
620
Da li je ko imao iskustva sa doticnim monitorom, interesuje me kako se pokazao i kolika mu je maksimalna rezolucija, s obzirom da ima vise nego dobru cenu 😛

Maximalna rezolucija ti sigurno nece trebati posto je 2048x1536(naravno u 60Hz),1600x1200 do 75Hz,1280x1024 do 85 Hz,a ovo ispod moze 100Hz i vise,tako da po mogucnostima nije los.

A koja je razlika izmedju 900b i 900p? Pretpostavljam da P oznacava PRO!

Razlika je u rezolucijama koje podrzava, ostrini slike, kvalitetu elektronike itd. Uglavnom P je bolje (i skuplje) od B.

Jos je razlika(sem ovga sto je Vuk naveo) u velicini pixela i u ravnom ekranu

F900B i F900P imaju iste flatron ravne ekrane a valjda i istu velicinu tacke, F900P ima blju elektroniku i veca osvezavanja slike u istoj rezoluciji

Nije tacno,900B studioworks nema ravan ekran,a 900P ima,velicina tacke takodje nije ista,ravan ekran ima 910BU,mada kod njega nije zaista ravan nego je ista prica kao za Samsungovu seriju DFX i MB

Nisu isti, mislim da se isplati doplatiti za "P" model.

Naleteh na ovo:
The sample as shipped, had a little issue with corner focus in the top left, but that was about it. It was sharp, bright and had good focus everywhere else. It's not as good as my usual Sony CPD-G400, but it seems to have better geometry than the Sony, at the expense of a slightly duller picture overall, in terms of colour and image sharpness.

However, despite being a dual input monitor like my Sony, it has 2 cool features that my Sony certainly doesn't have, and they live round the back.

monitor_back.jpg

4 port downstream, 1 port upstream USB hub (seems to be USB2.0 compatible) and component signal input. Component input isn't something you usually see on consumer monitors these days, and it's slightly redundant in terms of the equipment available to use with it, since not many graphics cards that I know of can generate or even support a component output signal, but it's certainly worth a mention, and cool to see. The lone 15-pin DSUB input is what you'll usually use to drive the display. Finally, while discussing the back door monitor features, it would have been nice to see the USB ports round the front somewhere, for easy access.

The on screen display is simple to use, should you need to adjust the picture. It came from the factory with slightly low contrast and brightness levels for my liking, but a few stabs at the simple controls were all that were needed to remedy that. A fine monitor, one I'd be happy to have in place of my Sony. For the price, we could argue the case for a decent sized flat panel display, but a strong CRT is good enough for me. The LG F900P certainly is.
----------------------------------------------------------------
Ali pogledaj ovaj .pdf fajl sa sajta proizvodjaca ... obrati paznju na slicicu pozadine monitora ... razlikuje se od ove u gornjem tekstu.
http://www.lg.ca/downloads/specs/computer/F900P.pdf
---------------------------------------------------------------
Evo jos jednog kratkog testa ovog monitora: http://www.hardtechreviews.com/content-26.html
Zakljucna rec je: So to sum up, this is an excellent monitor

Obrati paznju i na ovo: "A dot pitch of 0.23, refresh rates of 120Hz at 1024 and 100Hz at 1280 gives headache free gaming and the built in 4 port USB 1.1 hub allows easy connection of devices."

Poslednja izmena:
URGH! je napisao(la):
Nije tacno,900B studioworks nema ravan ekran,a 900P ima,velicina tacke takodje nije ista,ravan ekran ima 910BU,mada kod njega nije zaista ravan nego je ista prica kao za Samsungovu seriju DFX i MB

Moj previd, ucinilo mi se da je pitanje u vezi F modela jer je 1. post bio vezan za njih tek sada vidim da je saka posle pitao pitao za druge modele.

E, sad sam se zbunio, naime u oglasima se nudi i f900b sa ravnim ekranom (!!!!???)
A ja sam citajuci ovo gore zakljucio da 900p ima ravan ekran, a 900b nema!

Sta da ti kazem,u oglasima se i Celeron cesto nudi kao P4 :d

Radi se o modelu LG FLATRON F900B
Ima ravan ekran, ja ga imam skoro 2 godine i zadovoljan sam.
Garancija 3 godine.
Maksimalna rezolucija 1600x1200.
Specifikaciju mozete naci na Internetu.

Poslednja izmena:
Aaaaa,ja se stvarno izvinjavam svim ucesnicima threada,nisam obratio paznju na ono F,bas sam ispao konjina :zgran:

Rezime: LG monitori sa oznakama SW.... (StudioWorks) nisu ravni, a modeli F... (Flatron) jesu. Potom sledi šifra dijagonale, podmodela i tipa ugradjene elektronike.

URGH! je napisao(la):

Sefe ... mislim da je decko lepo napisao F900B, a ne 900B. 900B je studio works, dok je F900B Flatron. Mala razlika, ali znacajna.

M

Nazad
Vrh Dno