Šta je novo?

F31fd slike?

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ex, da jos nesto. U USA je svetlost drugacija nego kod nas. Ustvari, boje koje tamo izgledaju normalno, ovde su kao da si nabacio CHROME setovanje (fotke, print). Stamparske boje su im drugacije, prilagodjene za dnevno svetlo koje je tamo drugacije nego kod nas (koliko god zvucalo cudno - jeste). Odstampana slika ili bilo kakva slika koja se gleda na dnevnom svetlu a odstampana kod nas je tamo desaturisana na njihovom svetlu. I obratno. Zato postoji kalibracija...

Ovo mi je potpuno neverovatno! Može li neko dodatno pojašnjenje? Link?
Znam da je OT, ali me jako zanima...
Nikako mi nije jasno kako bi neko mesto, koje je, recimo na 45 stepeni SGŠ, kao BGD, pa još kontinentalno, imalo bitno drugačije atmosferske prilike, ili šta god, a što bi rezultiralo (ako dobro razumem) drugom temperaturom svetla, sunčanog avgustovskog dana u podne...

[Offtopic] Cosmo, gde stampas fotke? Pitam jer sam skoro poredio fotke iz 3 radnje, sve su radjene bez korekcija i naravno, sve tri verzije razlicite i to ne bas nezanemarljivo. Aparat S5600 i najbolji rezultat za sada na Frontier-u. Druge serije koje su podbacile su sa Agfe i u Elite-u (mislim da imaju Noritsu)

Zašto je obrisana poruka iznad gde jedan član negoduje na driver-ovo ponašanje?

Poslednja izmena od urednika:
Poruke je obrisao autor. Ne znam čemu takva paranoja.

A vaše lične ili poslovne odnose ostavite za neko drugo mesto.

Zašto je obrisana poruka iznad gde jedan član negoduje na driver-ovo ponašanje?

Taj chlan je vrlo kompetentan da pricha o mojim postovima, i tvoje je pravo "drushtvo", bio je vec banovan i jedva je ostao na forumu sa drugim nickom.

Poslednja izmena:
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno