Šta je novo?

F1 2012

Oce to ponekad.. navodno FIA ne dozvoljava veci damage od ovog tj karambol kakav se povremeno moze videti u stvarnosti. Izaci ce neki patch za damage na racedepartment brzo.

Nemam tih problema osim kada stisnem flashback slika se zarotira za 180 stepeni :) prvo sam mislio da je sala al posle sam skontao da mi se to desava na svakoj stazi bilo koji mod da odaberem.

Inace sam jako zadovoljan igrom, odlican osecaj brzine/tezine formule. Graficki lepse izgleda nego demo i sve je nekako zategnutije i bolje u odnosu na 2011. Bas sam se odusevjo toliko da mi ni tyre scaling ne smeta vise :)

i meni,ima li fix?

kazu da je samo na narodnim verzijama ovaj bug... iskljucio sam flashback da se ne nerviram :)

Zasto sam uninstalirao f1 2012?

Pokrenem 50% full race vikend u Singapuru. Posle totalne dominacije na "prvom" treningu resim da se malo opustim na "drugom" i vezbam sa vise goriva i meksim amortizerima. Tek na kraju skontam da se radilo o q1 i da sam jedva prosao u 17 :) Na kraju q3 budem ubedljivo prvi. Trka krene, iako se ne oseti razlika u masi bolida meni su vremena po krugu 6-7 sekundi slabija nego u kvalifikacijama. Znaci ipak ima neki efekat goriva. Ali zato kod botova nema ( barem ne koliko bi trebalo ). Vozic iza mene me pratio od starta do 8.-9. kruga i s'vremena na vreme neko tu i tamo postavi najbrzi krug koji je za 3-4 sekunde brzi od mojih. Dobro, kontam necu im dati da me obidju, pa neka postavljaju najbrze krugove koliko hoce. Svi lagano odose u box, meni se gume crvene na grafici, prevalio duplo vise krugova na mekim nego sto je bilo predvidjeno, razlika u prijanjanju minimalna ( ili nepostojeca, vise nisam mogao od besa da se koncetrisem na brze krugove pa ne znam ). Krene da pada kisa. Posle 2-3 kruga kada se bas pojacala, pocele kapljice da padaju po kameri i zadnji kraj da mi proklizava, odem u box po intermedium pneumatike. Bilo je tu jos ljudi koji ulazili i izlazili iz boxa, prolazeci pored mene ( mahajuci ), dok sam ja spreman cekao da lollipop man da znak da krenem. :wall: ( tu padnem sa 1. na 7.-8. poziciju ). Umalo zatim ekipa koja je bila iza mene mi je skidala po 7-8 sekundi po krugu, da bih na kraju video, dok su me obilazili, kako voze na gumama za suvo. :zgran: Posle nekog vremena odose i oni po kisne gume i tu ih ja sustignem, pritom se obradujuci kako su nam brzine manje-vise jednake i kako cu makar neki bod mozda da osvojim. Medjutim, na krivini ispred mene, u jednom momentu, sudare se dvojica i par sekundi potom dobijem obavestenje da sam kaznjen zbog izazivanja sudara ( koji se, jelte, desio pre nego sto sam ja naisao :d ). Ok, nema veze, igra je u pitanju, previse volim ovaj sport, pokusacu da se ne nerviram, svakako mi je trka upropastena. Odem kroz box da odradim kaznu, kad ono zaustavim se i moji mi menjaju gume. :mad: ... alt+f4 -> shift+delete. :wc:

Rezime:
Iako su konacno promenuli onaj ken blok meni ( jedini + koji im dajem ) krucijalni bagovi koji se vuku jos od 2010. su i dalje tu: fuel i tyre simulation na botovima ( koji se sada delimicno prosirio i na korisnika ) i pustanje iz boxa. Momentalno blokiranje kocnica pri malo jacem kocenju i nemogucnost skretanja i pored ukljucenog abs-a za vreme kocenja ( koje je za divno cudo bilo moguce u demo-u ). Da ne spominjem koliko bi sekundi trebalo testerima da provale za izvrnutu kameru da je iko testirao ovo bagovsku nirvanu, ali eto, ipak nisu. :smackbum: Zbogom codemasters, imao sam neke lepe uspomene na vas, ali tada smo i vi i ja bili mnogo mladji i drugaciji. :wave:

Vec je receno da tyre scaling ne postoji u 2012.
Ako hoces realnost i stvarnu potrosnju guma, igraj na 100%.
Flipovanje kamere posle flesbeka je samo na piratskim kopijama tako da ni tu ne mozemo da se zalimo.
Za ovaj penalty ne sumnjam da si popizdeo, bilo je toga prosle godine koliko hoces. Drugar i ja smo pizdeli dok smo igrali split screen, npr ja pokrljam nekog a on dobije penalty. Jedino resenje je bilo da stavimo flags na reduced.

Pa ovi pojma nemaju :)

Kakva antireklama! Pucanj u sopstveno stopalo.

Koja glupost ****te...

Znaci vecu antireklamu u zivotu nisam video! Gledam i pitam se sta je Codemasters hteo sa ovim da dokaze osim da im je proizvod fail teski. Meni posle ovog klipa izgleda kao TrackMania.

[YOUTUBE]RC4kdYIBDzI[/YOUTUBE]

Poceo sam da gotivim Hamiltona.
Kako se lepo decica zabavljaju.

Kao u fudbalu.
Pre 50 godina na stadione su dolazili bogatasi da vide kako igra sirotinja.

U ovim novim vremena sirotinja masovno hrli na stadione, da gleda kako se burzuji zabavljaju.
Tragedija.

Znaci vecu antireklamu u zivotu nisam video! Gledam i pitam se sta je Codemasters hteo sa ovim da dokaze osim da im je proizvod fail teski. Meni posle ovog klipa izgleda kao TrackMania.

Pa ono, nisu ti ljudi navikli da voze igre. Cim su dali volan onim svojim zamenicima, oni su se odma primili i vozili mnogo bolje. A kontam da niko od njih nije vozio Austin ranije.

Mada stoji da je F1 2011 bolji od ove nove igre. Masa na GAF-u je odustala od ovogodisnje lige sa najnovijom igrom zbog multiplayer bug-ova.

Kako kome bolji.
F1 2011 nisam mogao igrati na dzojpedu bez traction control na high i abs on.
Sad peglam traction medium i abs off i daleko mi je realnije. Polako se privikavam i na manuelni gearbox.
Osim tyre scale nemam zamerke na ovogodisnji F1. Ne znam kakav je u MP. Split screen je keva :)

Koja glupostina i reklama im je lol samo onaj bledi pogled Hamiltona sve govori :)

Pa ono, nisu ti ljudi navikli da voze igre. Cim su dali volan onim svojim zamenicima, oni su se odma primili i vozili mnogo bolje. A kontam da niko od njih nije vozio Austin ranije.

Mada stoji da je F1 2011 bolji od ove nove igre. Masa na GAF-u je odustala od ovogodisnje lige sa najnovijom igrom zbog multiplayer bug-ova.

Iako je jos rano za zakljucke nikako se ne bih slozio da je f1 2011 bolji od ovogodisnje.
Ako je nesto bilo bagovito od starta to je bila proslogodisnja igra.
Tek je multiplayer bio smejurija zbog koje nisam uspeo da odvozim ni delic trka kao nekad rfactor( eh srecnih li vremena)
Ja i dalje cekam utiske oko online jer ne bih da se zderem ponovo plus da pucam pare.
Oko cene tek show program.
Prosle godine uzmem preorder key i muku mucim sa DT(kao da igram narodnjak) a cena padne citavih 50% ...jos jedan pokazatelj koliko im je isla prodaja a ove godine ne uzmem i cena skoci i steamu i na ostalim sajtovima....

Ja juce uzoh F1 2012 za 24€ na cdkeysdiscount-u, isprobacu online pa cu javiti utiske.

Ajde majke ti,kada si vec pazario key isprobaj online...bar ono najosnovnije da vidimo kako to radi u odnosu na F1 2011.
Znaci ocekujem da je steam puno bolji od gfwl za pocetak...
da ima vise ljudi po sobama(pc)...
da je quick race koliko toliko "normalan"
da li se ceka na custom gp u kvalama sto godina ili su se setili da blokiraju ulaz ako je vec pocela sesija
Naravno sitnice oko laga,performansi,penalty sistema ...

Sto se tice cene,naidjoh sada i na cdkeyshere.com a tamo cena 17.59 eura.Koliko su sigurni,nisam nista od njih narucivao do sada.
Sada video da je u pitanju bacuskin kljuc(ruski)...to verovatno menja stvari ili ne?

Poslednja izmena:
Ide im lose zato sto su navikli na fiziku, ovde toga nema... ucis algoritam kako igra ockuje da nesto radis, a ne kako to realno treba da se desi u stvarnosti... isto ko i svaka igra...

Ja im ne opraštam izbacivanje šampionata :( Mogli su bar da kažu zašto je to urađeno, ja ne vidim razlog.

Evo mene posle par sati voznje u cugu.Igra je neuporedivo bolja i realnija ali i dalje ima mnogo bagova...e codi,codi.
Citam po forumima da je to uglavnom sa narodnjacima pa ne bi bilo lose da DieH@rd i forumasi sa originaleom potvrde/demantuju.
Okretanje kamere u nekim slucajevima...crkavanje motora bez razloga..."izduvne gasove" cak i kad je motor citav...zaglup kod flashbacka...
Jednostavno previse gluposti ali kada nemas drugi izbor moras i da trpis.
Inace meni se cini da je razlika medju bolidima izrazenija i realnija,takodje i vremena postignuta u odnosu na real.
Ovo za sampionat je fail samo tako ali kada vidim da pes radi slicne baljezgarije...
Procect C.A.R.S. obecava dosta ali i prema njemu izrazavam sumnju.Jos su izbacili i rally kao opciju a tek nam on fali godinama.

^Hm, a kakvu sumnju izrazavas? To sto je izbacen reli je zbog finansijskih sredstava i toga da ne zele 2 staze i 3 reli auta vec full on DLC ili sasvim kompletno novu igru posle zavrsetka ovog projekta. U stvari ne oni ne zele, vec je zajednica (mi) glasala da se za reli posveti full paznja a ne nesto preko q.

Bem im sokola al su usrali split screen!
Nema vise da se nacickaju trke po zelji i da se igra sampionat/sabiraju bodovi vec moze jedna da se igra kao quick race... kakvi su to mentoli pa treba im oduzeti licencu i odseci ruke da nikad vise ne rade ni na jednoj igri

Failmasters. :)

Ja necu ni gabor motkom pipnuti F1 2012, na sve strane citam o bagovima, fuck it.
Elem, meni je apsolutni HIT da Geoff Crammond moze SAM maltene da odradi CEO kod za Grand Prix 4, po meni najbolji AI ikada, odlican weather sistem, a ovi likovi koji imaju ko zna koliki tim (o finansijskim sredstvima da ne pricam) nisu u stanju 3 godine da odrade nesto sto ce barem biti bez bagova. I jos preko svega oni ukidaju features-e bez blama. Sramota, teska.

Failmasters. :)

Ja necu ni gabor motkom pipnuti F1 2012, na sve strane citam o bagovima, fuck it.
Elem, meni je apsolutni HIT da Geoff Crammond moze SAM maltene da odradi CEO kod za Grand Prix 4, po meni najbolji AI ikada, odlican weather sistem, a ovi likovi koji imaju ko zna koliki tim (o finansijskim sredstvima da ne pricam) nisu u stanju 3 godine da odrade nesto sto ce barem biti bez bagova. I jos preko svega oni ukidaju features-e bez blama. Sramota, teska.

Eh,lepog i bezbriznog li vremena.
Kad se samo setim i pre toga GP2 a mi klinci iz kraja se okupili kod mene na gajbi,pa picimo nas 6-orica trku samo tako.Smenjujemo se na po par krugova,zeljno iscekujemo svako svoj trenutak a zafrkancija sve u 16 kome vozi bolje komp deonicu.I to sve na tastaturi,nismo imali pojma ni za ff,ni za efekte ni za sim/arc...

Poslednja izmena:
Izasao patch, watch this:

This update contains in excess of 200 fixes and improvements for F1 2012 including the following major updates:

Autosave bug – The issue some users were experiencing where saving during career play would stop functioning is now fixed
Players ranked 6 are now able to see online sessions hosted by other players
Car setups will no longer revert to the default settings if players quit back to the main menu from Parc Fermé
Time attack times no longer overwrite RaceNet event times
AI drivers now pit to change tyres at the correct time
Fixed an issue where players using voice communication might experience a crash when plugging in a mic
Fixed an issue where some players would experience a crash in Career tutorials after completing a Season Challenge
Players are no longer able to drive through barriers/environment after using a flashback in pits
Fuel consumption when using manual gears has now been brought in line with automatic gear usage
Camera angles when exiting the pit lane has been fixed
AI no longer pit after one lap when wet weather races have been restarted
Positioning of the top 4 ranked players on PC leaderboards has been corrected. Leaderboards will be reset later today in order to update player rankings. (Once players complete another online race they will be added back on to the leaderboard with all their stats intact)
Driver name plates can now be seen
Numerous graphical improvements made such as flicker on rain/ground textures, interface positioning and correction of some track surfaces that showed incorrect weather
Various fixes to cameras including the 3D effect and pit lane cameras
Numerous textual and localisation fixes included

Pa da su hteli 200 bagova da ubace, ne bi uspeli. :D

Also, watch this comedy:

CodeMasters announced that this patch will add a new issue to the game.

On certain hardware, when the player’s car goes into shadow the whole screen flickers. This can be worked around by setting Shadows to Low or Ultra Low in My F1 -> Graphics. This issue will be addressed in the next patch.

ahhaahhhaahhahaha kraljevi

Poslednja izmena:
Izasao patch, watch this:

This update contains in excess of 200 fixes and improvements for F1 2012 including the following major updates:

Autosave bug – The issue some users were experiencing where saving during career play would stop functioning is now fixed
Players ranked 6 are now able to see online sessions hosted by other players
Car setups will no longer revert to the default settings if players quit back to the main menu from Parc Fermé
Time attack times no longer overwrite RaceNet event times
AI drivers now pit to change tyres at the correct time
Fixed an issue where players using voice communication might experience a crash when plugging in a mic
Fixed an issue where some players would experience a crash in Career tutorials after completing a Season Challenge
Players are no longer able to drive through barriers/environment after using a flashback in pits
Fuel consumption when using manual gears has now been brought in line with automatic gear usage
Camera angles when exiting the pit lane has been fixed
AI no longer pit after one lap when wet weather races have been restarted
Positioning of the top 4 ranked players on PC leaderboards has been corrected. Leaderboards will be reset later today in order to update player rankings. (Once players complete another online race they will be added back on to the leaderboard with all their stats intact)
Driver name plates can now be seen
Numerous graphical improvements made such as flicker on rain/ground textures, interface positioning and correction of some track surfaces that showed incorrect weather
Various fixes to cameras including the 3D effect and pit lane cameras
Numerous textual and localisation fixes included

Pa da su hteli 200 bagova da ubace, ne bi uspeli. :D

Also, watch this comedy:

CodeMasters announced that this patch will add a new issue to the game.

On certain hardware, when the player’s car goes into shadow the whole screen flickers. This can be worked around by setting Shadows to Low or Ultra Low in My F1 -> Graphics. This issue will be addressed in the next patch.

ahhaahhhaahhahaha kraljevi

Da li ima negde da se skine patch kao standalone?

Sto se tice autosave-a izbacili su na CM kako se radi, ali trazi 2 tastature pa nisam uspeo...
http://community.codemasters.com/t5...in-F1-2012-via-Patch-Please/td-p/83254/page/8

Jer sam stigao do kraja prve sezone, odvozim Brazil, krenem sledecu ali snimanje igre ne radi i tako je propalo ogromno ulozeno vreme.

A da igra ima gomilu bagova to stoji. Mene je odusevila Katalunja :) , sama staza ima ogroman bag gde se mogu zaobici sve kratke i spore krivine na kraju kruga... :D

Poslednja izmena:
Ima li ko save da mi da za patch 1.01 posto mi se sve izgubilo a muka mi je da prolazim

Kako ne radi sampionat ?
Kod mene uredno redja staze(career) po kalendaru za ovu godinu, i posle svake trke vidim koji sam u gen.poretku.

Da, career mode radi normalno i redja staze kao sto kaze borab sve je tu ok (steam verzija), mora se priznati da je ipak unapredjenje od prosle godine ali da ima bagova ima. Podseca me na Skyrim, ajde brze bolje da izbacimo igru u roku da ne ispadnemo neozbiljni pa cemo patchevim da je dopunimo. Dakle... vozim Kinu na intermediate gumama, staje kisa ali staza vlazna i dalje, ja izletim sa staze odem na flashback staza suva kao barut:wall: Svi na zutim gumama a ja 30 na sat i zlecem iz svake krivine, uzas. Sto je jos cudnije nisam mogao da stavim zute gume u pitu nego opet zelene i eto mene na zadnjem mestu:p Ipak igra je odlicna i cepam je svaki dan, ja ipak zadovoljan.

Nazad
Vrh Dno