Šta je novo?

F.E.A.R. dao prednost nvidia karticama

Paradigma

Čuven
VIP član
Učlanjen(a)
09.07.2000
Poena
740
Moja oprema  
CPU & Cooler
Intel Core i9-10850K | Corsair Hydro Series H80i v2
Matična ploča
ROG MAXIMUS XII HERO (WI-FI)
RAM
Trident Z RGB DDR4-4000 CL18-22-22-42 1.35V 32GB (4x8GB)
GPU
PNY GeForce RTX 3080 Ti 12GB XLR8 Gaming REVEL™ EPIC-X RGB™ Triple Fan
Storage
Samsung SSD 970 PRO 1TB | Samsung SSD 970 EVO Plus 2TB | WDC WD80EFAX | WDC WD80EFBX
Zvuk
Sound Blaster Z
PSU
Cooler Master V1000
Kućište
Thermaltake Level 10
Monitor
ROG SWIFT PG348Q
Miš & tastatura
Logitech G903 Lightspeed Wireless | Logitech PowerPlay | Corsair K70
Ostale periferije
BOSE Companion 50
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
Poslednja izmena:
Izvrsno! Sjajne performanse, Ati u prasini, jos jedan pun pogodak za NV s'obzirom koliko je Fear iscekivan, a akcione igre takvog potencijala ne izlaze svaki dan!

kakva je to igra u kojoj najbrze karte daju 20-25 fps-a ??????

sale prdez je napisao(la):
kakva je to igra u kojoj najbrze karte daju 20-25 fps-a ??????

Testirali su beta verziju.

Poslednja izmena:
Bez obzira na beta verziju nece se optimizacijama puno dobiti. Rec je o savremenom endzinu koji se pritom dosta oslanja na Ultra Shadow tehnologiju pa otuda dobici kod nvidia kartica.

A i zasto bi se menjali?? Bolje je ovako, treba ici napred. Za nezadovoljne tu je preostaloih 45295 igara koje nisu ovako zahtevne.

tako je, ali u perspektivi ce sve vise igara koristiti sve besnije endzine (a verovatno i taj)
pa cemo morati da dajemo 400 e za grafiku, ako hocemo da se igramo ko ljudi ( kartice tipa 6600 GT ne pomazu)
ovo sa grafickim kartama je postala klasicna mamipara, stalno nove generacije, vise ti ni karta od 200 e nije dovoljna za komforno igranje, traje ti 6 meseci i onda je prodajes bud zasto i doplacujes gomilu para za noviju...
ko je tu lud?

Ja sam odustao od igranja novih igara do daljnjeg zbog toga, liferujem one koje zelim da odigram posle upgrade-a, a i bolje je da vreme upotrebim korisnije. Trenutno se u slobodno vreme zezam sa Darvinijom, interesantna igra, a prvenstveno nezahtevna 😀

ma bravo za nVidiu :-devil-:

sale prdez je napisao(la):
tako je, ali u perspektivi ce sve vise igara koristiti sve besnije endzine (a verovatno i taj)
pa cemo morati da dajemo 400 e za grafiku, ako hocemo da se igramo ko ljudi ( kartice tipa 6600 GT ne pomazu)
ovo sa grafickim kartama je postala klasicna mamipara, stalno nove generacije, vise ti ni karta od 200 e nije dovoljna za komforno igranje, traje ti 6 meseci i onda je prodajes bud zasto i doplacujes gomilu para za noviju...
ko je tu lud?

Potpuno tacno. Ali niko nikoga ne bije po usima da igru odigra odmah, opusteno se moze sacekati neko vreme nakon nabavke. Osim toga nije to tako veliki broj igara, makar do kraja ove godine. A od sledece vec dolazi bum bum.
E sad, ko je uzeo 6600 se zayebao jer ta karta PS 3.0 naslove nece ni u ludilu moci da pusta kako treba. Sta da se radi, ko veruje Nedji i byMaxu tako mu i treba :d :beat:

Vama je prasina 2-7 frejmova, s`tim da 6800ultra daje "igrvih" 17fps u 12x10 sa x4AA i x16AF? :d. Da ne pricamo o tome gde su oba x850radeona brza od 6800U cim se popale AA i AF,cak i x800, istina isto je igrivo kao i ono prvo ali je brze tako da se moze reci da je Nvidia u prasini? :eyebrows: NV je brza samo u jednom modu osetnije ovo ostalo je smejurija.

Paradigma je napisao(la):
Bez obzira na beta verziju nece se optimizacijama puno dobiti. Rec je o savremenom endzinu koji se pritom dosta oslanja na Ultra Shadow tehnologiju pa otuda dobici kod nvidia kartica.

Mozda se nece puno dobiti,ali beta ili demo verzije su takve kakve su.
Razlika izmedju SCCT demoa i full verzije je ogromna,recimo.

Milan je napisao(la):
Vama je prasina 2-7 frejmova, s`tim da 6800ultra daje "igrvih" 17fps u 12x10 sa x4AA i x16AF? :d. Da ne pricamo o tome gde su oba x850radeona brza od 6800U cim se popale AA i AF,cak i x800, istina isto je igrivo kao i ono prvo ali je brze tako da se moze reci da je Nvidia u prasini? :eyebrows: NV je brza samo u jednom modu osetnije ovo ostalo je smejurija.

Nije to velika razlika,ali pri tako malom fps-u je uocljiva.
Ako ovako ostane mislim da je niko nece igrati sa AA i AF ili na 16x12 sa danasnjim graf.a meni licno je dosta 12x10 pure.

Radi se o procentima. Ukoliko je nv ispred atija za konstantnih 15-40% zavisno od rezolucije, pri cemu ta razlika raste kako se rezolucija i AA i AF povecavaju (tj. kad sve vise dolazi do ozrazaja "napregnutost" graficke a sve manje procesora i memorije) sta onda drugo moze da se zakljuci?

Nije nista novo da se firme odlucuju za NV optimizaciju.Drugo je pitanje koliko je, i kada to opravdano...

Ovde je manje rec o optimizaciji, a vise je rec o koriscenju novih tehnologija koje pojedini proizvodjaci podrzavaju arhitekturom. Setite se da svaka dobra analiza uzima u obzir to da li novi proizvod donosi i nove funkcionalnosti i kako ce oni kojima su one namenjene na njih reagovati. Dakle jako je vazno da nova funkcionalnost ili nova mogucnost hardvera u istinu bude podrzana od softvera bilo na nivou drajvera ili API-ja ili u krajnjoj instanci softvera koji je direktno koristi. Oni koji su toga bili svesni navodili su davno kako ce nvidia (hipoteticki) u buducnosti moci samo da profitira time sto je opteretila dizajn sa novim mogucnostima. Ovo sto se desava je samo posledica ove cinjenice i tu nema nikakvih zavera niti protekcija.

Tako je. Druga je stvar sto su testeri mahom neobjektivni pa krenu da nas ubedjuju da ce se koristiti ovo a ne ono te da ce prednost imati karte ove ili one firme, uz nipodastavanja suprotnog tabora. Nikakve tu zavere nema, vec prosto programer vidi sta zeli da napravi pa ako odredjeni proizvod to podrzava na pravi nacin - super, ako ne nikom nista.

Ja ipak ne vidim zbog čega mislite da će FEAR biti ne znam koliko dobra igra. Ja sam prvi video bar pola sata filmića iz igre (evo Filip zna). I jeste do jaja, ali nije spektakularno.

josh jedan post post tipa "ja volem nVidia" :-devil-:

byMaX je napisao(la):
Ja ipak ne vidim zbog čega mislite da će FEAR biti ne znam koliko dobra igra. Ja sam prvi video bar pola sata filmića iz igre (evo Filip zna). I jeste do jaja, ali nije spektakularno.

Bolje da u to ne ulazimo. Za mene je doom³ engine svetinja pa slusam i drugacija misljenja. Poenta je da F.E.A.R. svakako zasluzije paznju svojim savremenim endzinom a to kako cemo ga doziveti kao igru ostaje da se vidi. Da ne pominjem sta sam ocekivao od HL2 pa na kraju ispalo :Klanjanje Far Cry.

Na kraju je ispalo da je FarCry imao najbolju grafiku a izasao je 9 odnosno 12 meseci pre Dooma i HL2. Fear mora da ima jos bolju - pa izlazi 18 meseci posle FC-a.

Paradigma majstore drago mi je da vidim da ima jos ljudi na forumu koji nisu oslepeli buljeci u monitor. Doom3 je zakon!!!

voleo bih da vidim neku igru baziranu na doom3 engine-u, da se uverimo u njegovu moch, neshto zhivopisnije od mrachnih prostorija punih monstruma.

Uopste igra ne mora da ima ko zna kakvu grafiku da bi bila dobra, ali dobra grafika naravno ne skodi. Ja sam gledao filmice iz igre (uostalom, dobio sam ih od maxe) i pratio malo netovsko pisanije 🙂 o igri. Igra me je odusevila atmosferom, intenzitetom akcije i sa dosta krvi kao i mnogobrojnim horor elementima. Naravno, uvek postoji mogucnost da na kraju ispadne sr*nje ali ne verujem da ce biti losa.

I jos jedna stvar - zasto ljudi vole da postavljaju uslov da neka igra mora biti u svemu bolja od prethodnih da bi zavredjivala njihovu paznju ? (u ovom slucaju graficki)

@byMax
Cekaj, bre, zar ti nisi pisao da je Hl2 endzin najsuperiorniji i najbolji do sada? :beat: I da je tu odmah FC? Kad si promenio misljenje?
(p.s. najbolji endzin je d3, pa fc, a druga je stvar sto se njima renderuju razlicite stvari od kojih je ono sto renda fc svakom normalnom coveku prijatnije za gledanje 🙂 )

(p.s. najbolji endzin je d3, pa fc, a druga je stvar sto se njima renderuju razlicite stvari od kojih je ono sto renda fc svakom normalnom coveku prijatnije za gledanje )

gde nas sad podeli na normalne i nenormalne 😛
mada, jeza je jača u D3 iako i u šumi mož' da pišneš u gaće

Jeza je jaca zbog sjajnih atmosfere, zvuka i muzike koji su u d3 tome filingu i prilagodjeni. Prvo neki uzasavajuci neoklasicni tonovi, pa tup udar, pa se zacrveni ekran, pa gromoglasno ha ha ha...🙂

Nazad
Vrh Dno