Ostoja
Čuven
- Učlanjen(a)
- 27.07.2004
- Poena
- 815
Moja oprema
- CPU & Cooler
- Ryzen 5600 + Scythe Mugen 5 B
- Matična ploča
- Gigabyte B550 Aorus Pro AC (AX210 mod)
- RAM
- 2x16GB Kingston Fury Beast 3200
- GPU
- Sapphire Pulse RX 6650 XT
- Storage
- Hynix PC711 512GB NVMe + WD Purple 4TB
- Zvuk
- Denon PMA-260 + Canton Fonum 601
- PSU
- EVGA Supernova P6 650W
- Kućište
- Black Widow + 3x Arctic P12 Silent
- Monitor
- MSI 325QF E18V
- Mobilni telefon
- Motorola G72
- Pristup internetu
- Optički internet
Search po ovom forumu na temu boljeg hladjenja i modifikacije kulera mi je dalo sledecu fiks ideju, pa me interesuje sta mislite o sledecem "zahvatu", tj. dal da radim ovo ili ne?
Evo razlozeno na korake da bih najlakse opisao sta hocu:
1) Kupovina WR4 (bar 10 threadova u kojima ga preporucuju kao tih/dobar/jeftin + ima bakarnu podlosku koju Titan nema).
2) Zamena fana WR4 (2300rpm/27cfm) fanom sa Titana tetejca (2900rpm/35cfm) iz logicnih razloga.
3) Busenje 6(8)x3mm rupe u osnovi kulera u najblizoj okolini mesta gde naleze jezgro (navodno snizava temp za 2-3 stepena).
4) Smirglanje tako obradjenog kulera smirglama 600/1200/2500 (takodje -par stepeni).
5) Pranje tela kulera pod mlazom vode (da se ociste opiljci i slicna cuda).
6) Finalno sklapanje i montaza na CPU.
Ovako je pocelo: http://www.benchmark.co.yu/forum/showthread.php?t=46835
Sta mislite da li cu dobiti neko vidno poboljsanje ovim budzenjem, s obzirom da mi je sadasnja temperatura 48C na full loadu ([email protected], 1h Prajma na max heat)? Ne zaboravite da leto stize i da ova temeratura moze da klizne celih +10ak stepeni sa letnjim vrucinama (a najavljuju pravi pakao), pa se pripremam na vreme. Svaki komentar dobrodosao!
P.S Nije mi interesantno da kupim neki kuler koji radi na 5000rpm i pravi 100dB buke, vec da sve ovo ostane relativno tiho (a trebalo bi, s obzirom da je i Titan dosta tih), a posto je jos i uradi-sam imacu i moralnu satisfakciju 😛 .
P.P.S. Mislim da ovo spada bas ovde. Ipak je modding u pitanju.
Evo razlozeno na korake da bih najlakse opisao sta hocu:
1) Kupovina WR4 (bar 10 threadova u kojima ga preporucuju kao tih/dobar/jeftin + ima bakarnu podlosku koju Titan nema).
2) Zamena fana WR4 (2300rpm/27cfm) fanom sa Titana tetejca (2900rpm/35cfm) iz logicnih razloga.
3) Busenje 6(8)x3mm rupe u osnovi kulera u najblizoj okolini mesta gde naleze jezgro (navodno snizava temp za 2-3 stepena).
4) Smirglanje tako obradjenog kulera smirglama 600/1200/2500 (takodje -par stepeni).
5) Pranje tela kulera pod mlazom vode (da se ociste opiljci i slicna cuda).
6) Finalno sklapanje i montaza na CPU.
Ovako je pocelo: http://www.benchmark.co.yu/forum/showthread.php?t=46835
Sta mislite da li cu dobiti neko vidno poboljsanje ovim budzenjem, s obzirom da mi je sadasnja temperatura 48C na full loadu ([email protected], 1h Prajma na max heat)? Ne zaboravite da leto stize i da ova temeratura moze da klizne celih +10ak stepeni sa letnjim vrucinama (a najavljuju pravi pakao), pa se pripremam na vreme. Svaki komentar dobrodosao!
P.S Nije mi interesantno da kupim neki kuler koji radi na 5000rpm i pravi 100dB buke, vec da sve ovo ostane relativno tiho (a trebalo bi, s obzirom da je i Titan dosta tih), a posto je jos i uradi-sam imacu i moralnu satisfakciju 😛 .
P.P.S. Mislim da ovo spada bas ovde. Ipak je modding u pitanju.
Poslednja izmena: