Šta je novo?

Externi US Robotics i WinXP...

ZoNi

Banned
Banovan
Učlanjen(a)
30.08.2000
Poena
859
Imam jedan smor problem: Koristim WinXP i modem US Robotics (externi, "56K Professional Message Modem"). Kad ukljucim prvo komp, pa tek posle podizanja Win-a i modem, ne mogu da se nakacim na Net, jer Win mi kaze da nemam modem. Ali, kad prvo ukljucim modem, pa komp, sve radi super (52-54.6K). O cemu se radi?

Problem je do drajvera,imao sam isti problem sa win driverima za USR 33600 externi,pa sam ih zamenio onima sa www.usr.com (znaci originalni) i od tada nemam tih problema.
Imam utisak kao da tupavi win ne dize drajvere za modem ako ih je pravio M$.

nesharm je napisao(la):
Problem je do drajvera,imao sam isti problem sa win driverima za USR 33600 externi,pa sam ih zamenio onima sa www.usr.com (znaci originalni) i od tada nemam tih problema.
Imam utisak kao da tupavi win ne dize drajvere za modem ako ih je pravio M$.

Jedini je problem sto se 56K Message Modem, koji imam i ja, ne spominje nigde ni na 3Com, ni na USR sajtu, kao da ne postoji. Nisam uspeo nigde da iskopam novije drajvere, a pravo da ti kazem, i ne trebaju mi, jer modem radi odlicno. Sto se tice toga da ne radi kad je iskljucen prilikom dizanja Windows-a, na to sam vec navikao od Windows-a 2000 - prakticno mi je stalno ukljucen.

Postoji fazon da se natera da radi, ako nije detektovan prilikom dizanja Windows-a: udje se u Control Panel, Add Hardware, Next, za oko 20 sekundi zavrsi scan, Cancel, i modem radi.

Jesi probao na www.usr-emea.com ?
Tamo bi trebalo da ga bude....imam ja neke drivere,osh' da ti shibnem na mail?

ZoNi je napisao(la):
Imam jedan smor problem: Koristim WinXP i modem US Robotics (externi, "56K Professional Message Modem"). Kad ukljucim prvo komp, pa tek posle podizanja Win-a i modem, ne mogu da se nakacim na Net, jer Win mi kaze da nemam modem. Ali, kad prvo ukljucim modem, pa komp, sve radi super (52-54.6K). O cemu se radi?

Ako startujes prvo Win, pa onda ukljucis modem, moras da ides u Device Manager, pa uradi Scan for hardware changes. Onda bi trebalo da nadje modem i sve ce raditi bez problema.

Originally posted by nesharm
Jesi probao na www.usr-emea.com ?
Tamo bi trebalo da ga bude....imam ja neke drivere,osh' da ti shibnem na mail?

Zanimljivo, modem je na spisku i drajver je relativno nov - februar ove godine, ali siguran sam da pre otprilike godinu dana nije bilo nikakvih drajvera, jer sam izgubio nekoliko sati neuspesno trazeci ih, a sumnjam da sam mogao da previdim, posto su na prilicno ociglednom mestu. U svakom slucaju, hvala ti.

Usput da pitam, da li neko od vas ima verziju PhoneTools-a koja radi na Windows-u XP? Na CD-u koji se dobija uz modem je neka matora verzija koja nece da radi ni na jednom NT-u, a sa BVRP sajta se ne moze skinuti trial najnovije verzije.

probaj sa generickim win drajverima za USR meni radi sasvim okey..

stinger je napisao(la):
probaj sa generickim win drajverima za USR meni radi sasvim okey..

Hvala na savetu, Luka, ali sa generickim drajverima i radim... Oni mi i prave te probleme (sitne, ali dosadne...) Uzgred, sad sam se nakacio preko DrenikNeta i moram da priznam da sve radi mnooogo bolje nego pre par meseci... Zato mi je Sezampro poslednjih 15ak dana zivo njesra...

(I, Luka, mogao bi ipak malo da smanjis svoj signature... preterano reklamiranje, po mom misljenju... Pozdrav!)

Takodje imam USR 56K externi i dok nisam skinuo sa njihovog sajta drajvere za win2000 i to za Nemacku verziju ovog modema isti nije hteo NIKAKO da okrece pulsno. Medjutim sad ako upalim modem pre nego sto se digne XP, ovaj pronadje nov modem i instalira svoje genericke drajvere i tada nemogu da koristim modem sve dok ne uklonim iz device managera taj "nov" modem - ****** !!!!!!!!!!!!!!!!
Ali vec sam se navikao da ga palim samo kad hocu da ga koristim i da ga pod obavezno gasim kad zavrsim - ****** !!!!!!!!!!!

Skinuo ja jos odavno taj najnoviji driver za USR 56k ext., plus updateovao firmware (sad radi i kao V.92), al opet nista, isti imam problem kao i Zoni :(

Nazad
Vrh Dno