Šta je novo?

externi modem - problemi

Maxtor_Board

Čuven
Učlanjen(a)
18.01.2003
Poena
604
Imam Acorp 56ext modem. Windows ga prepoznaje kao rockwell external 56000 PNP.

Net je išao traljavo dok nisam instalirao SuSE linux 8.1, koji je automatski instalirao drajver za modem, tako da je sada prenos dosta brži iz linuxa.

Probao sam Acorpov drajver, ali je to samo običan .ini fajl još iz 99-te godine, tako da Win neće ni da pokuša da ga stavi (samo obavesti da je postojeći drajver bolji).

Interesuje me koji drugi drajver za Windows bih mogao da stavim, a da je kompatibilan sa ovim modemom, jer pretpostavljam da su usporenja u win-u (XP) prvenstveno zbog drajvera?

Ja bih se potrudio da vidim koji je chipset tog modema i eventualno nadjem neciji drugi drajver, mada je ipak najveca verovatnoca da Acorp-ov drijver daje najbolje rezultate. Koji si win probao. A mozda se samo desila koincidencija da ti je pod win bio znacajnije sporiji prenos nego po SuSE

Imam XP već duže vreme, i nije koincidencija jer je u winu prenos oko 1-2 Kb a u linuxu 3,7Kb. Mislio sam da je usporenje definitivno do loše tel. linije, dok nisam stavio linux i iznenadio se. Acorpov drajver win ne priznaje, samo kaže da je postojeći bolji - kraj priče, nema više opcija. Jel ima još neko možda ovaj tip modema, i koje drajvere koristi?

Win te upozori da je njegov driver bolji (noviji) ali bi trebalo da ti pruzi mogucnost da ipak instaliras zeljeni driver a ti onda to iskoristi i vidi kako se ponasa u radu.

Sto rece voyager, kad XP prijavi da acorpov drajver nije certifikovan, ignorisi to, pa Continue anyway. Ionako ces lako moci da vratis postojeci drajver sa roll back.

Inace taj acorpov drajver koji imas, jel` si dobio sa modemom ili si skinuo sa acorpovog sajta. Kako je tacno ime modela tog modema, M-56***

Model je Acorp-56EMS. Drajveri su sa sajta najnoviji, iz 99-te godine. Drajver je .ini fajl. Kada idem na desno dugme>install, ništa se ne dešava. Kada idem na add hardware pa have disk, win pretraži direktorijum koji mu navedem i kaže da je postoje?i bolji. Ne vredi ako se ukloni postoje?i drajver, pa se opet pokuša sa add hardware. Pri restartu bez drajvera automatski vrati stari i gotovo. Drajver u .ini obliku je radio pod 98-icom, na primer, doda rockwell external i rockwell wave device ?ini mi se, ali pod XP-om ne. Da li postoje neki moderniji rockwell drajveri za neki kompatibilni model modema?!

http://www.acorp.com.tw/common/Driver/Faxdefault.asp

Za tvoj model modema ocigledno postoji za svaki windows razlicito pakovanje drajvera (odnosno inf fajlova)
Ako si infove iz drajvera za 98icu koristio i za XP onda nije cudo da ima problema. Za XP ti treba ovaj drajver (za koji na acorpovom sajtu stoji da je iz 2002, iako su inf fajlovi kreirani 98` i 99`, sto ne mora da bude bitno):

http://www.acorp.com.tw/common/Driver/Modem/56ems/56emsxp.exe

Mislim da bi bilo dobro da pod XP-om sklonis sve drajvere od modema koje si eventualno pokusavao da instaliras, i pustis da se instalira onaj drajver koji je pod XP-om, a zatim taj postojeci drajver( rockwell external 56000 PNP) update-ujes sa Update Driver (odnosno postojecem ponudis mesto gde se nalaze ovi acorpovi inf fajlovi za XP)

Probao sam opet, i opet mi nije jasno gde zapinje.

Ovako: update driver> from location> dam lokaciju gde je otpakovan>

poruka u atačmentu modem1.jpg dole.

Probam drugi način: uninstall driver, bez restarta add new hardware, next, završni ekran kao na slici addnew1.jpg dole.

Probam treći način: uninstall driver, restart, samo prijavi da ga je našao kao i pre, i kraj.

Jel ima nekih drajvera sa setapom za neki drugi kompatibilni model modema da probam da prevarim XP? Bruka da SuSE sa nekim svojim generičkim drajverima ima bolji prenos od XP-a. Možda ga kapira kao softverski modemi?

Prvi nacin je dobar, al` idi na Dont search. I wil choose the driver to install
Pa onda idi na have disk i ponudi mu neki od infova, trebalo bi da ti izbaci spisak sa par modema pa da izaberes eksterni.

Ako to nece da prodje, onda jedino da istaknes taj modem, vidis koje drajvere (odnosno .inf iz koga se vadi ovaj pnp driver) postojece koristi i njih izbrises (ili samo renamujes) iz windowsa, pustis zatim da nadje taj modem a kad zatrazi inf onda da mu ponudis ove acorpove.

Inace ne znam za drajvere koji imaju setup.

Nazad
Vrh Dno