Šta je novo?

externa zvucna i laptop

gavra

Čuven
Učlanjen(a)
08.01.2004
Poena
630
problem je sledeci:
zelim da laptop prikljucim na mixetu i kad to uradim sa izlaza za slusalice nema nikakvog zvuka,pa pretpostavljam da bi mi posao odradila neka externa zvucna karta.dali neko ima iskustva sa ovim i dali neko ima predlog za neku najjeftiniju varijantu?
jel moze onaj izlaz za slusalice na laptopu da se podesi da bude line out?

Morao bi da imas zvuk. Proveri jos jednom podesavanje miksete, kabl kojim si ih povezao...

Da li si probao sa slušalicama, da li ima zvuka na laptopu?
Ako ima na sluškama - mora biti i na mikseti.

Probaj i sa nekom desktop konfiguracijom da vidiš da problem nije u mikseti ili nekom kablu.

Ako se ispostavi da mikseta radi, onda Creative ima u ponudi eksternu USB 2.0 zvučnu Audigy 2 NX, koju kod nas ima Computer Land i košta 150 eura.

laptop je ispravan ima zvuk u slusalicama ispravan je i kabal kao i mixeta jer kad sa istim kablom prikljucim mp3 player na istu mixetu radi normalno.

zelim da laptop prikljucim na mixetu i kad to uradim sa izlaza za slusalice nema nikakvog ..QUOTE]
ako je sa izlaza mixete, onda si tu nesto propustio jer sumnjam bas da je crko samo izlaz za slusalice.
a ako mislis na izlaz za slusalice na laptopu, to moras da podesis softverski.

meni nije jasno, ako cujes zvuk u slusalicama, onda je izlaz ukljucen i radi ok, znaci ne trebaju ti vise nikakva podesavanja(ili mozda gresim?!).

Znaci ako radi mp3, sa tim kablom, trebalo bi da radi i laptop. Jedini problem koji mi pada na pamet, je da uporedis muske konektore od slusalica i tog kabla. Mozda je od slusalica nesto deblji pa je iskrivio kontakte na ulazu za slusalice(u sto cisto sumnjam). Uglavnom najbolje je da proveris taj kabl, tj. najbolje probaj sa drugim.

Vrh Dno