Šta je novo?

extended desktop

• Začetnik teme Začetnik teme DTK
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

DTK

Slavan
Učlanjen(a)
24.04.2005
Poena
320
Dali je moguce da se izvede da imam extended desktop na racunaru koji je spojen preko mreze?
Imam PC i lap top ,a ponekad imam potrebu za dva ekrana.

Povezi monitor sa drugog racunara na Laptop i imaces extended desktop.

A kako to da uradim kada nemam video ulaz na lapu

treba ti video izlaz a ne ulaz

Niste me razumjeli,na lap topu treba da bude extend desktop

Ma razumeli smo te dobro. Priključi monitor na monitorski izlaz na laptopu i moći ćeš da koristiš extended desktop.

Covek verovatno hoce da radi na brzem racunaru a da koristi ekstended na monitoru slabijeg(tj. Lap top). Na zalost to nije moguce preko mreze.

Podeli posao, nesto radi na lap top-u a nesto na Stonom racunaru. Ako vec hoces multitasking to je jedini nacin.

Prenos podataka odradis uzajamnim mapiranjem drive-ova i to je najbolje sto mozes da uradis.

E Ivan je razumio,ali ......
Znaci ne moze to sto sam htio

Moguce je preko mreze, radi sporije, ali radi. Moram da se raspitam kako tacno se to radi...

Da se razumemo preko mreze mozes da kontrolises drugi racunar putem Remote Desktop-a, Dameware-a, PC Anywhere i slicnih programa ali to nije Extended Desktop.

Ne mozes da program sa Aktivnog racunara prevuces na Ekran lap topa.

Evo pitah drugara, kaze stavljao je preko vnc-a drugi desktop da se vidi na laptopu. Treba samo naci program koji moze da prikaze drugi desktop, a ne samo primarni kao recimo RAdmin...

@DTK

Sasvim slučajno naleteo sam na program koji rešava tvoj problem: MaxiVista

Evo šta kažu:
MaxiVista is a multi monitor software and turns any Laptop or Tablet PC into an additional monitor of your primary PC. Program windows and toolbars can be moved across both screens as it would be one big single monitor. Simply connect up to four PCs via any standard Wireless LAN, Ethernet or Firewire network connection and enjoy a giant desktop real estate up to 12,800x1,200 pixels. Your productivity will be increased instantly. MaxiVista gives even dated Laptops a new useful purpose and provides extra viewing space also on existing hardware dual monitor systems. MaxiVista additionally can mirror the display contents of your primary PC to any other PC over large distances via a network connection. MaxiVista is based only on software. No need to buy additional graphics cards or monitors.

Gledao sam demontraciju na sajtu i izgleda da ovo stvarno radi, samo ne znam da li su pri demontraciji koristili 100Mb ili 1Gb mrežu?
U svakom slučaju, može da se skine demo, pa probaj...

Za ovo stvarno nisam znao , I odlično je ako radi. Hvala na informaciji.

upravo probavam

E Sale svaka ti cast!!!! To je upravo ono sto sam trazio.
Hvala!!!

Poslednja izmena od urednika:
Nazad
Vrh Dno