Šta je novo?

Export iz Corela u Word

ymiljan

Čuven
Učlanjen(a)
26.02.2002
Poena
620
Kako izbacujete slike iz Corela u Word?
Odnosno exportujete

Kao insert object u Wordu?
Kao export - WMF/EMF?

U pitanju su crno beli crtezi. Dakle nista spektakularno.
Crtezi su A4, ubacuju se u Word.
Sa 6-7 takvih crteza ubacenih sa Insert object--> create from file i 40-ak strana teksta, fajl ima 60-ak Mb.
Ovo ne smeta na odgovarajucem hardveru naravno, ali P1/200..., pa mestimicno cak i P3 na 500-550...

Dakle da li postoji neki zanimljiv nacin/format kako izvesti crtez takvog tipa iz Corela u Word.

JPG ne dolazi u obzir, a WMF/EMF bi u principu mogli da prodju, da nisu malo bub(ulj)icavi....
Naime sitan font (npr oko 7 izvoze kao crne trake??)

Uf, nadam se da neko zna na sta mislim.
Koji je najbolji nacin (bez obzira na trajanje i komplikovanost, bitan je sistem) za izvoz i kasniju naravno stampu ovakvih crteza?

Pozdrav

Jesam...

Sada. 🙂

Corelov fajl koje verzije mora da bude?
Neka, probacu

Evo probao sam do "save as Corel 8" i Word XP nije znao da uveze (ni ver 11, ni ver 9 ni ver 8)
Pojavi se dijalog convert file from..
sa spiska izaberem Cdr ali ne radi.

Jel' radim nešto pogrešno mislim ne bih rekao..
ali ko zna...
U konkretnom fajlu koji pokušavam da ubacim nema layera

Evo (malo uguših) sad sam dobio, s tim da prethodno mora Ctrl+Q, u Corelu, naravno, i da Word XP prepoznaje format Corel 9 i verovatno starije (ništa 10 i 11).

Medjutim,

Na osnovu izgleda odštampane strane:

zahvalan do neba!cheers

Prosto evo ne mogu da verujem da sam propustio da za ovih 6 meseci koliko radim sa ovakvim stvarima isprobam to. Smetnuo sam totalno s uma da pri instalaciji Officea-a postoji i taj filter...

Fajl koji sam dobio sa Insert Picture ima 186k, fajl sa istom slikom kao objektom ima 1054k.

Pošto je konačni izlaz - odštampana strana - zaista odličan samo mogu da dodam još jednom hvala, hvala i hvala

Pozdrav

Nazad
Vrh Dno