Šta je novo?

Explorer zauzima 100% procesor

GuruDexx

Čuven
Učlanjen(a)
17.07.2003
Poena
619
Imam Athlon XP 2200+ i svaki pot kada koristim explorer duze od 2-3 minuta explorer pocne da koristi procesor 100%. To se dogadja od kada kada sam poceo da koristim XP. U 98 je radilo dobro. Napominjem da sam formatiro disk od tada sigurno 10 puta. I da instalacija ispocetka nepomaze

Jesi li iskljucio indexiranje?

Koristim XP+SP1. Nisam ukljucio indexiranje

Ovo se meni desavalo na staroj P2 na 300 i Win98. Reinstalacije Win98 je pomogla. Tebi, kako kazes nije pomogla, pa bi mozda trebalo da svratis na http://infinite.on.neobee.net/.

Tamo imas detaljna objasnjenja o svim servisima koji se mogu naci u WinXP-u a takodje i neke konfiguracije koje su sigurne za vecinu korisnika. Takodje mozes naci podatke o nekim programima koji se startuju pri startu racunara i da li ih je sigurno iskljuciti, Ima mnogo toga pa ne bih mogao sve ovde pisati..

Da li ti se to odrazava na performanse sistema uopste (da li ti igre i programi rade sporije kada ti explorer zauzima 100% procesor) ?

Ma odrazava se na sve. Odrazava se cak i na otvaranje Task Manare-a.
Ali kada ga ubijes u Task Manager-u se dogadja de nedigne sve programe koji stoje u Sistem Tray-u. Tako da moram da resetujem masinu.

Mozes se i LogOff ovati. Onda ce vratiti sve ikone u treju.

Mozda bi trebalo kada instaliras Win XP i SP1 da skines najnovije VIA 4-in-1 drajvere i drajvere za muzicku karticu. Takodje ako imas SoundBlaster to moze da pravi probleme. Probaj sa integrisanom zvucnom ako imas SBlaster (SB izvadi napolje).

Probaj da postavis novi bios za plocu i da koristis neke pouzdane drajvere za graficku. Ako imas GForce onda instaliraj Detonatore 44.03 i OBAVEZNO ISKLJUCI NVIDIA Driver Helper Service (indi u Control Panel>Administrative Tools>Services i nadji taj servis. Stopiraj ga i iskljuci ga)

Nazad
Vrh Dno