Šta je novo?

explorer (valjda) problem

• Začetnik teme Začetnik teme zver
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

zver

Čuven
Učlanjen(a)
09.02.2001
Poena
620
posle bezazlenog (bar se tako cinilo) cackanja sa (tools/folder options/) file types opcijama, explorer sada umesto ulaska u direktorijum otvara search for files and folders za taj folder, tj. sada je nemoguce uci u folder. jedini nacin je desni klik na folder, i onda odabir open opcije, koja se nalazi ispod search koji je default (boldovan). isto se deshava i sa pokushajem ulaska na drajvove.

zna li neko shta sam zeznuo i kako da sredim problem.

da napomenem da sam se pod file types (posebno) igrao sa File Folder i Folder "extenzijama" (4 i 5 po redu)
OS je XP SP1

unapred zahvalan

Ceprkao si po file types jezicku. Nadji u file types Folder i File Folder i ceprkaj po njima. Ne mogu da ti kazem nista vise osim da si mozda stavio search na default. Ako nista ne uspe probaj system restore to je ipak najbolje 🙂)

a jel postoji neki drugi nacin za vracanje na normalno stanje osim system restore-a?
pokushavao sam preko registry-ja, ali nisam uspeo.
pokushao sam sam da dodam Open, ali ne znam shta treba da se podeshava pod Use DDE opcijama

Ajd`ovako.
Nadji u file types Folder (ne file folder). Ako vec nemas dodaj mu novu komandu explore i stavi da je default. Mozes da dodas i novu komandu open, pa da vidis koja od ove dve da treba da bude default da ti radi kako bi zeleo. (ako imas neke druge komande tipa print, search... mozda bi bilo dobro da njih ukines ako je moguce)
Vidim da je kod mene pod File Folder samo komanda find (al` ipak sve radi kako treba).

Chekiraj confirm open after download. Ne znam sta bi trebalo da stoji pod dde. Aplikacija koja bi trebala da stoji je win explorer (u window dir-u).
Poslednji put kada sam se zezao sa ovim (u file types) desilo mi se da mi je ulaskom u folder, explorer prikazivao samo sadrzaj tog foldera, odnosno nije prikazivao double pane, pa sam taj prikaz mogao da dobijem jedino ako na folder idem desnim klickom pa na explore, ili ako toolbaru "pritsnem" komandu folders.
Tako se desavalo iako sam u tvikeru Xteq, za win explorer overio opciju "always show double pane" (ili se nekako slicno zove).
Kako sam formatirao disk i reinstalirao XP sve je ok (za sada).

Nazad
Vrh Dno