Šta je novo?

Experti za grafiku,pomoc

proki

Čuven
Učlanjen(a)
22.10.2003
Poena
619
Sta bi trebalo da znaci ova poruka?

Prilozi

• sta je ovo u vezi graficke.jpg
    sta je ovo u vezi graficke.jpg
    22.8 KB · Pregleda: 131
Jednostavno:ranije kad te grafika zakuca pomaze samo reset,ali je ati dosao na resenje da deo drivera otkucava zakucano...Ovo je najednostavnije sto sam mogao da ti objasnim...
Zbog cega se javlja?Postoji mnogo razloga,ajde barem napisi kad ti se javlja i opis kompa...

Mirno spavaj.Nista strasno.
Preklokovao si svoj radeon i on se zakocio pa se oporavio da ne bi morao da restart na dugme.
Savet smanji mu klokove ZA GPU i za Memoriju.

BTW koja graficka je u pitanju?Model?

GPU recover je dosta osetljiv, tako da iako je manja greska, drajver ce se "resetovati" a graficka reinicijalizovati. ako je radeon na defaultu, onda se možda pregreva ili je delimično neispravan, a postoji velika verovatnoća da je samo do osetljivosti celog GPU recover sistema. isključi ga i ako ti igre ne blokiraju i nemaš grešaka u prikazu, što reče Andrija, mirno spavaj...

dodatno

Ne uopste je nisam kloknuo, nisam tome vican,a nisam ni pri parama da rizikujem.Imao sam instaliran ati tool i kada sam video kolika je to nauka odustao sam od toga.Inace radi se o CLUB ATI radeon 9800 pro, ploca je Nforce2 chip set. Najvise me kartica zezala na ,,most wanted,, ali nisam nesto mnogo budjio detalje 1024x768 wir detail na prvoj crti i tako. Nakon nekih 15-30 min restartuje mi se komp i pojavi mi se poruka (vidi sliku) normalno ne sve tri odjednom. Ova za VPU mi se pojavila od danas prvi put.Imao sam 5.5 pa 511 i 6.2 catalyst i sada sam opet na 5.5. Ovaj fail u c:dokuments~1 uopste ne mogu da nadjem (hidden opcija mi je stiklirana) i tako to stvarno sam razocaran. Sve vise vidim da sam prestario za sve ovo imam komp vec 12 god poceo sam od 386-ce i eto gde sam dogurao.Ali se nadam pomoci dobrih i pametnih ljudi!!!
Hvala unapred!!!

Prilozi

• 3 prozora.jpg
    3 prozora.jpg
    82.6 KB · Pregleda: 79
Razumeo sam da ne klokujes graf a Proc?
Meni se to desavalo zato sto barton nije imao dovoljno struje.Kada sam digao napon na 1.7v za cpu sve je ok. Inace sam ga klok. na 2.2Ghz.
Ova 1. poruka je zbog proc i windowsa.

Mozda neko zna bolje ?Ako zna neka i meni pojasni-Zanima me

To se obično događa kad previše klokuješ karticu ali pošto kažeš da je ti nisi dirao onda ta mogućnost otpada. Pretpostavljam da ti se možda kartica previše greje. Instaliraj opet taj ATI tool i prati samo temperaturu (ako je 9800pro podržava). Čekiraj "make log file" i "show temperature in log file". Prati kolika ti je u temp. u leru (trebalo bi da je oko 42-45 C) i nakon igranja (oko 60-65 C). Moguće i da je neispravna. Ja sam mog 9600 pro prodao baš zato što mi je izbacivao istu poruku kao i tebi i što je prijavljivao artefakte na def. klokovima kartice, što nema smisla.

Pa i to je moguce jednu sam vec menjao odmah nakon 10 dana,ali sa drugim simptomima! Hvala,a odgovor za Andriju nije barton nego sempron 2,5 kloknut na 1,7.

ista stvar i kod mene!!! smarao me je taj VPU recover sve dok ga nisam ugasio :D isto nisam klokovao ni CPU ni Grafiku(GPU I mem)!!!

Ja ti preporucujem da ugasis taj vpu recover i da nastavis sa radom!!!

Poslednja izmena:
imam tu kartu - proveri kako radi ventilatorchic na grafichkoj ako nemash podrshku za merenje temperature (kao shto verovatno nema).
Hladjenje je na Club-u 9800pro je neadekvatno -zato je i malo podkloknut - meni se ventilatorchic vremenom i sjebao - dodushe bez posledica - al mi se javljala ta poruka (u tom periodu) dok nisam promenio fan ...

Poslednja izmena:
Da li neki od ovih procesa mogu da mi restartuju graficku karticu?

Prilozi

• programi u procesu.jpg
    programi u procesu.jpg
    53.9 KB · Pregleda: 61
Proveri kuler i mozda nema paste-zvake(mozda se saknemila i ne vrsi vise posao)

Kupi novu pastu i nanesi je vrati kuler ako je ok.Mozda ti je i vent uhvatio prasinupa je oslabio.Svaka pasta mora da se mebja posle 2 god. Tko pise na Coolermasterovoj jer posle gubi osobine koje je imala na pocetku.

Nazad
Vrh Dno