Šta je novo?

Exodus

somebody89

Slavan
Učlanjen(a)
25.08.2014
Poena
215
Moja oprema  
CPU & Cooler
5600X/Scythe Mugen Rev. B
Matična ploča
MSI B550 Tomahawk
RAM
2x16GB G.Skill Trident Z Neo 3600 (F4-3600C16D-32GTZNC)
GPU
RTX 3070 (Gigabyte Eagle)
Storage
Samsung 850 EVO 512GB/WD Blue 3D 1TB
Zvuk
Edifier R1700BT
PSU
Seasonic FOCUS GX 850W
Kućište
NZXT H510
Monitor
AOC CU34G2
Miš & tastatura
Logitech G305/Keychron K2 V2
Mobilni telefon
Samsung Galaxy S21 FE
Pristup internetu
  1. Optički internet
Malopre sam odgledao sve najave sa The Game Awards 2023 i ovo mi je favorit. Sci-Fi RPG iz studija osnovanog od strane ex-Bioware developera (glavni dizajner prvog KOTOR-a i prve Dragon Age igre, kao i glavni pisac ME i ME 2). E da, Matthew McConaughey je u igri, ali se trenutno ne zna u kojoj ulozi.

Samo se plašim da ne bude na kraju "Mass Effect sa Aliexpressa"
Za ovakve igre treba ozbiljan budžet a oni su već potrošili pare na McConaughey-a.

Samo se plašim da ne bude na kraju "Mass Effect sa Aliexpressa"
Za ovakve igre treba ozbiljan budžet a oni su već potrošili pare na McConaughey-a.
Bogami isto sam pomislio u momentu kad u trejleru krene gameplay sekvenca...
Prilično bedno izgleda.
Cinematic su dobri.
Čak i radnja izgleda ok...

Meni ovo izgleda top. Da story pokida a da li će biti uber grafika ili ne svejedno je.
Ovo kaže neko ko nije zagrižen "Masefektolikom" temom.

Masni efekat koji to nije :cool:
Igra koristi UE5 koliko vidim. Izgleda fenomenalno!

^
Izgleda samo korektno, ali ako budu išli u konačnu realizaciju sa ovakvim postavkama, modelima i animacijama, gotovo izvesno je da će igra raditi na 60FPS-a u 4k veoma stabilno, što je po meni razumno i objektivno gledano bolje rešenje od maksimalno napucane grafike u 30FPS-a koja dosta oscilira. Suštinski gledano ovde je najbitnija realizacija samog gejmpleja i svakako dobro napisan scenario, uz naravno propisno razrađene karaktere i dijaloge. Ukoliko ovi uslovi budu bili ispunjeni, ova igra će svakako biti hit, bez obzira na izgled i efekte koji svakako nisu top-notch, ali su opet sasvim korektni. Gledajuću sve ove trejlere, stekao sam utisak da su ovde hteli da postignu u određenom procentu blago stilizovani izgled karaktera i okruženja i ste strane gledano to je prihvatljivo kao ideja. Međutim problem koji ja imam sa tim u ovom momentu je taj, što mi ovaj fazon nekako ne izgleda dovoljno ubedljivo zaokružen na tom likovnom planu. No, možda se i varam. Videćemo kako će to sve skupa izgledati na kraju...

Poslednja izmena:
@Vlada>>>
Ti si svakako "pozvaniji" da komentarišeš UE5 engine od mene i što se toga tiče ja ti verujem ;)

U sustini kalup vec imaju sa Mass Effect trilogijom, ako ispeglaju nedostatke iste i daju igracima igru koja nema 15 godina zastareo gameplay "to je to".
Licno iz trejlera mi malo bodu oci pojedini tipovi neprijatelja, kao da su radjeni za deciji uzrast (animals in space wtf), ali dobro sacekace se finalna verzija za bolju celokupnu sliku.

Vrh Dno