Šta je novo?

Exchange 2003 i postmaster mail

Mazzi

Čuven
Učlanjen(a)
20.08.2003
Poena
619
Imam Exchange 2003 koji mi je automatski kreirao mail [email protected]l /zato sto je taj domen jedini posojao/, sad kada sam dodao pravila i za domen.tld i dalje mi NDRs poruke stizu od [email protected]l. Dali neko zna kako bi mogao ovo da promenim ... znaci ne treba da menjam usera koji prima mail nego sam postmaster mail ... posto korisnici kad dobiju NDRs poruku pise im da je od [email protected]l

Nadam se da sam bio dovoljno jasan :)

Idi u user stavku u AD-u. Upisi e-mail adresu koju zelis za tog usera. Idi na stavku za e-mail adresu da proveris da li je exchange prihvatio, ako nije ili zameni postojecu SMTP adresu, ili dodaj novu koja ce biti "glavna".
Nakon toga idi u POP3 connector i u rooting opciji proveri da li je zeljeni user tu, i u opciju trobelshooting proveri da li je isti user selectovan kao NDR user

Ok ... onaj prvi deo znam ... ali ovaj
kalaba je napisao(la):
Nakon toga idi u POP3 connector i u rooting opciji proveri da li je zeljeni user tu, i u opciju trobelshooting proveri da li je isti user selectovan kao NDR user

To nikako ne mogu da nadjem ... ne mogu da nadjem gde se to menja ... jel je to neka dodatna opcija /mora da se selektuje prilikom instalacije/ ili je po defaultu.

Nazad
Vrh Dno