Šta je novo?

Exceleram Black Sark nece da radi na 1600mhz!

Exceleram radi ok na sandy bridge procesorima, ja Black sark 1600 guram na 1866Mhz (9-10-9-27,1t)

@zeljko

Na kojoj voltaži je memorija?

Da li može da radi npr. na 1.5v na 1600 i slabijim latencijama.

znaci ovo sam izvukao:
9-10-9-27 1866Mhz 1.575v
9-9-9-24 1600Mhz 1.5v

1866MHz ostavi naravno, sigurno je osetno brže (prvenstveno na sintetici)...

Uzimam sutra GIGABYTE GA-870A-UD3 plochu i uzeo bih neki ram 2x2 giga pa me zanima koji bi radio na 1600, preporuchili su mi Exceleram Black Sark CL9 ali vidim da Godzilla nikako ne mozhe da namesti da radi na 1600, ako ne Black Sark koju onda drugu memoriju da uzmem?

Mislim, najveci si car. Gledas da uzmes najjeftiniji plocu koju mozes za oko 60e a na ram ces da bacis 1000din umesto da uzmes black sark i tih 1000din koje bi dao za red, dodas na plocu.
Ja bih pre uzeo dobru plocu i 2gb rama pa dodao jos... kao sto sam i uradio kad sam skupio pare.

A sark na intelu je radio na propisanim vrednostima... ne znam zasto nece kod mene, izgleda da je nekompatibilan sa plocom.

@pedja89

pogledaj na sajtu proizvođača koje su tačne latencije za te crvene, to cl7 može da znači i 7-10-10-24, što po meni ne vredi doplate...

@pedja89

Na toj ploči Black Sark kod mene radi na 1600MHz 7-9-9-24 1,65V

Naruchio sam GA-870A-UD3 i Black Sark CL9

Gospodo, manite se Excelerama. Doplatite koju stotinu dinara više i kupite KHX Blue ili Black seriju i uživajte!!!
My recomendation!!!

Gospodo, manite se Excelerama. Doplatite koju stotinu dinara više i kupite KHX Blue ili Black seriju i uživajte!!!
My recomendation!!!

daj neki razlog za ovu tvrdnju, ja nikad lakše nisam naterao memoriju preko 1333 na amd-u, verujem da je to delom i zbog ploče ali 1600 za ove pare pa još i bez cimanja, stvarno mislim da ne može bolje

čim skupim vremena malo ću da je mučim pa javljam šta sve može ova 1600-ka za nas sa najjeftinijim ulaznicama :d

daj neki razlog za ovu tvrdnju, ja nikad lakše nisam naterao memoriju preko 1333 na amd-u, verujem da je to delom i zbog ploče ali 1600 za ove pare pa još i bez cimanja, stvarno mislim da ne može bolje

čim skupim vremena malo ću da je mučim pa javljam šta sve može ova 1600-ka za nas sa najjeftinijim ulaznicama :d

Biće da je kod mene u pitanju nekompatibilnost sa pločom jer neće da radi na 1600MHz a možda je i memorija fake...
Međutim, ovu istu memoriju sam probao i na Intel ploči i jako slično se ponaša...
Sa KHXom u toku rada nikada nisam imao problema ni pod . razno tako da par stotina (300RSD) dinara je minorna doplata za kupovinu i brenda i kvaliteta!
Inače na ASUS M4A89GTD PRO (AMD platforma) meni je memorija radila na 1866MHz kao od šale ali u pitanju je svetski poznat i priznat brend OCZ (1600MHz) ane Exceleram ;)

Druze, posto ti ne radi na Intelu na 1600mhz, jedan stap ti je zeznut. 100%
Moja radi najnormalnije na intelu na 1600mhz 9-9-9-24 1.65v

a exceleram ti je izdanak mushkina tako da ne znam o cemu pricas... ;)

@neogeo

ne znam gde si našao kingsona za te pare ali ovde gde smo mi naručivali je preko 1,5k skuplje, a izvikane brendove ne "volem" a još manje volim da plaćam za brand, najviše volim kad se pojavi nova marka sa odličnim odnosom cena/performanse, prosto verujem u konkurenciju i obožavam da dajem svoj skromni doprinos novim igračima na tržištu, a što se tiče kvaliteta ne verujem da tu ima mnogo razlike, a i ako zafali kvaliteta tu je 5 godina garancije;)

Druze, posto ti ne radi na Intelu na 1600mhz, jedan stap ti je zeznut. 100%
Moja radi najnormalnije na intelu na 1600mhz 9-9-9-24 1.65v

a exceleram ti je izdanak mushkina tako da ne znam o cemu pricas... ;)

A ko kaže da je Mushkin dobar??? Pogledajte malo postove koji govore o njegovom kvalitetu i reklamacije na Mushkin memoriju.
Radim servis i prodaju svakog dana i znam šta valja a šta ne ;)...
Moduli su prestali da budu kvalitetni onog dana kada su izbačene DS pločice a ko razume, shvatio je!

P.S. Sadašnji Mushkin nema ni M od onog prvobitnog Mushkina...

Meni radi extra za sada, latencije stavio na 9-9-9-24 trc-33 i CR 1T vol 1.65, izbacivalo mi BSOD dok nisam stavio vol na 1.65, stavio i nemam problema

@neogeo

ne znam gde si našao kingsona za te pare ali ovde gde smo mi naručivali je preko 1,5k skuplje, a izvikane brendove ne "volem" a još manje volim da plaćam za brand, najviše volim kad se pojavi nova marka sa odličnim odnosom cena/performanse, prosto verujem u konkurenciju i obožavam da dajem svoj skromni doprinos novim igračima na tržištu, a što se tiče kvaliteta ne verujem da tu ima mnogo razlike, a i ako zafali kvaliteta tu je 5 godina garancije;)

Pa ako je po tebi kvalitet ono što na zapadu nema prođu (Exceleram) i što se radi samo za istočno/istočno-evropsko tržište onda si sve rakao na konto kvaliteta...
Na kvalitet memorije utiču njene performanse i karakteristike a ne dužina trajanja garancije a kada smo već kod toga zašto onda nemaju LifeTime garanciju? ;)

No, o ukusima ne vredi raspravljati a još manje o IT hardveru ali je bitno da Exceleram nije ono za šta ga specifikacija predstavlja...

Poslednja izmena:
@neogeo

aj leba ti objasni kako si saznao da Exceleram nema prođu na zapadu!?

i gde sam ja to rekao da garancija utiče na kvalitet!?

a što se konkretno ove memorije tiče ja sam dobio tačno ono što u specifikafciji piše i to za smešno male pare...

Najbolja memorija je ona koja radi ...
Nezahvalno je trziste, padaju cene non-stop ... malo-malo pa neki od proizvodjaca kaze izlazim iz biznisa
Poslednji je to odradio OCZ ...
Isto tako ako je neka memorija imala dobre DDR module, ne znaci da ce imati dobre DDR2 ili DDR3 module
Kingston je izvikan kod nas u Srbiji zato sto su svi za vreme SDRAM-a naucili da je "Kignstone" kvalitet.
Svaki proizvodjac ima dobre serije memorije, a ima i one sa kojima se muka muci ...

@neogeo

@neogeo

aj leba ti objasni kako si saznao da Exceleram nema prođu na zapadu!?

i gde sam ja to rekao da garancija utiče na kvalitet!?

a što se konkretno ove memorije tiče ja sam dobio tačno ono što u specifikafciji piše i to za smešno male pare...

Blago tebi ;).
Nema ljutiš. Svako brani svoje stavove!!!
:-devil-:

nema ljutnje naravno ali ja i dalje ne vidim gde sam to rekao da garancija utiče na kvalitet, ajd kad moram da crtam, ono boldovano u prvom citatu znači da ako se memorija pokaže nekvalitetna i crkne imam 5 godina garancije...

nema ljutnje naravno ali ja i dalje ne vidim gde sam to rekao da garancija utiče na kvalitet, ajd kad moram da crtam, ono boldovano u prvom citatu znači da ako se memorija pokaže nekvalitetna i crkne imam 5 godina garancije...
Ja tako shvatio :d

Ja da se ispravim, kad sam stavio novi bios morao sma malo dici napon za 1866Mhz i to na 1.59v tako da je sad drzim na 1.6v i 9-10-9-24

Nazad
Vrh Dno