Šta je novo?

EXCEL problem -

MiroljubS

Slavan
Učlanjen(a)
02.10.2006
Poena
304
Hi,

u attachu imate zakacen *.xls file i u njemu objasnjenje problema.

Ukratko, npr. u koloni A su date sifre ulica, u koloni C imena ulice koja su vezana za sifru ulice a u koloni E su nasumicno ubacivane sifre ulice. Kako da se u koloni E umesto sifre ulice dodeli njeno ime?

Veliko hvala!

Miki

Prilozi

VLOOKUp ... al' ti ovde nešto nedostaje. Ti u koloni E već imaš brojeve (kodove) ulica. kako misliš da ih ubaciš u kolonu E? Nazive umesto tih brojeva? Nova kolona ... VLOOKUP (exact match) pa onda copy/paste preko kolone E?

VLOOKUp ... al' ti ovde nešto nedostaje. Ti u koloni E već imaš brojeve (kodove) ulica. kako misliš da ih ubaciš u kolonu E? Nazive umesto tih brojeva? Nova kolona ... VLOOKUP (exact match) pa onda copy/paste preko kolone E?

OK, ne mora da upise u koloni E nazive ulica, moze u F npr. Potreban mi je samo taj slozeni niz kako je dato siframa u koloni E.

VLOOKUP sam probao, ne znam sve koje varijante, i nisam uspeo.

btw, za komandu VLOOKUP moraju nizovi da budu sortirani da bi trazio ili ne?

Jesi mozda ti provalio?

OK, ne mora da upise u koloni E nazive ulica, moze u F npr. Potreban mi je samo taj slozeni niz kako je dato siframa u koloni E.

VLOOKUP sam probao, ne znam sve koje varijante, i nisam uspeo.

btw, za komandu VLOOKUP moraju nizovi da budu sortirani da bi trazio ili ne?

Jesi mozda ti provalio?

Ma ne ... i ja se tek učim ...
Jedino sam do ovoga uspeo da dođem ...

Prilozi

Hvala iivkovic, reseno 🙂. Treba ovako > =VLOOKUP(E1,A:C,3,FALSE) < i onda toupises u F kolonu.

Hvala jos jednom na ideji :smash:

Miki

Nazad
Vrh Dno