Šta je novo?

EXCEL problem???

agaston

Slavan
Učlanjen(a)
24.06.2006
Poena
304
:mad:

Zanima me kako da u jedoj koloni u kojoj imam veliki broj numerickih vrednosti podignem sve te vrednosti za recimo 2%, a da pri tom nemam posebnu celiju iz koje bih izvlacio tu vrednos.

Hitno mi je!!!

hvala unapred!!!

pozz

Mogu da ti pomognem sa pomocnom kolonom koju kasnije brises.
Npr u koloni "A" su ti vrednosti koje treba da promenis, selektuj A1 i postavi da je vrednost B1 =A1*1.02, selektuj celiju B1 uhvati kvadratic u donjem desnom uglu celije i prevuci do poslednjeg popunjenog reda u koloni A. Vrednosti u koloni B su ti za 2% uvecani u odnosu na A. Selektuj kolonu B > Copy i Paste Special u kolonu A, u Paste Special odaberi Values. Obrisi kolonu B i to je to.

Mogu da ti pomognem sa pomocnom kolonom koju kasnije brises.
Npr u koloni "A" su ti vrednosti koje treba da promenis, selektuj A1 i postavi da je vrednost B1 =A1*1.02, selektuj celiju B1 uhvati kvadratic u donjem desnom uglu celije i prevuci do poslednjeg popunjenog reda u koloni A. Vrednosti u koloni B su ti za 2% uvecani u odnosu na A. Selektuj kolonu B > Copy i Paste Special u kolonu A, u Paste Special odaberi Values. Obrisi kolonu B i to je to.

To je jedno od rešenja naravno. Al' kad si već kod tog Paste Special ... ima tu i opcija Add, Multiple itd.
Ako bi npr. u nekoj ćeliji otkucao 1,02 (celo + 2%) pa onmda to iskopirao na Clipoboard , onda označio ćelije koje treba uvećati pa onda uradio Paste Special ... pa onda izabrao Multiply ... to bi bilo to ...
Ima i Substract, Divide ...

Bravo, ja sam ga malo iskomplikovao, naravno, tvoje je bolje resenje.

Nazad
Vrh Dno