Šta je novo?

Excel Multy search

weasel

E4
Super Moderator
Učlanjen(a)
18.08.2004
Poena
1,285
Ukratko :

A --------------- B
pera ---------- 12
pera ---------- 55
mika ---------- 05
mika ---------- 110

Kako da serachujem pera 12 , a ne search Pera pa scrool dok ne nadjem 12
tabele su milionske , pa mi treba laki nacin

Poslednja izmena:
Jesi li probao kondicionalno formatiranje? Obojiš peru, pa sortiraj na vrh, odstrani ostale i onda ctrl f ostatka.
Mada, nije ni to nešto preterano brže.
Trenutno mi ništa ne pada na pamet.
Ako provališ, javi.

Za ovo mi izgleda da je najbolje da se napise neki makro vba

Jel pod terminom tražim misliš na Find kao CTRL+F pa tražiš ručno, ili hoćeš da ti se markiraju svi redovi sa Pera 12 uslovom?

Ako je do markiranja onda u kolonu C ili koja je već slobodna, stavi ovo =IF(CONCATENATE(A1;" ";B1)="pera 12";"Pogodak";"") u C1 i svuci do kraja, pa posle po toj C koloni uradi sort ili conditional formating ili filter ili kako već.

A ako je običan Find u pitanju, onda već ne znam.

Pozdrav,

Hmm, setih se još jednog načina.

Selektuj celu kolonu A, pa uradi Conditional Formatting i pod New Rule stavi poslednju opciju "Use a formula to determninate which cells to format" a u polje za formulu upiši =CONCATENATE(A1;" ";B1)=$G$1 i stavi koji format hoćeš da se primeni na ćelijama gde postoje pogoci.

Stavio sam da u G1 upišeš svoj uslov ( termin za pretragu ), pa ti možeš u formuli promeniti ovu lokaciju ili u samoj formuli umesto lokacije upisati string koji želiš da se promeni itd.

Mislim da će ti ovo biti OK rešenje.

Pozdrav,

Tabela je sa milionima kolina.
Treba mi "jump to " na odredjeni red

Jesi li probao kondicionalno formatiranje? Obojiš peru, pa sortiraj na vrh, odstrani ostale i onda ctrl f ostatka.
Mada, nije ni to nešto preterano brže.
Trenutno mi ništa ne pada na pamet.
Ako provališ, javi.
Trebalo bi mi 15ak godina rada da tako nesto uradim jer je tabela ogromna.

Nesto slicno onome sto je mixi predlozio.
Ovaj tvoj primer odozgo, u prvu slobodnu kolonu, recimo C, upisi =A1 & B1 u C1 pa primeni formulu na citavu kolonu. Ovo ce da ti kao rezultat da sledece u koloni C:

C
pera12
pera55
mika05
mika110

Onda prosto pretrazuj po koloni C i vrednosti (Look in: Values) koja ti vec treba. :wave:

To je to.
HVALA :)
prosto a resava posao

Vrh Dno