Šta je novo?

Excel - komanda IF u istoj celiji?

IntelEkt

Čuven
Učlanjen(a)
08.11.2004
Poena
620
Imam sledeci problem: postoji tabela koju mi salju kolege sa raznim podacima.
Medjutim, ponekad u celiji npr. E24 nedostaje podatak. Tu bi trebao da stoji JMBG klijenta, ali ako ga kolege nemaju, oni ga izostave.
Zbog toga moram rucno da upisujem "Nema". Da li moze da se automatizuje preko macroa?
Napravio sam da mi u nekoj drugoj celiji ispisuje "Nema" (=IF(E24="";"Nema";E24), ali mi taj podatak zapravo i ne znaci puno. Kako ja da mu kazem - ako nema nijednog podatka u toj celiji, upisi "Nema" u istoj celiji?

Ne moze tako... Rucno moras da ispisujes. Ako ti je jmbg u jednoj, samo u drugoj mozes da ispisujes da nema... Ili ce da pise formula (koja zavisi od druge celije), ili ces rucno da unosis.

Selektujes kolonu gde su maticni brojevi i praznine, CTRL+F pa na Replace "Find What" ostavis prazno ( ne blanko - razmak, nego bas nista ), u Replace With stavis Nema < Replace All > i eto resenja.

Selektujes kolonu gde su maticni brojevi i praznine, CTRL+F pa na Replace "Find What" ostavis prazno ( ne blanko - razmak, nego bas nista ), u Replace With stavis Nema < Replace All > i eto resenja.

ali mixi, to mi treba kao macro. dok sve ja to uradim, brze cu napisati "nema".

izvini mixi, snimio sam sve te korake kao macro i radi 🙂 Hvala.

Nazad
Vrh Dno