Šta je novo?

Excel i par pocetnickih pitanja

• Začetnik teme Začetnik teme Rusi
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Rusi

Čuven
Učlanjen(a)
06.01.2006
Poena
690
prvi put sam uzeo da koristim Excel, kreirao sam listu koja ce mi sluziti da vodim evidenciju oko popravki na kolima.

Pogledajte prilog Popravke na vozilu.rar

1. Kako da namestim da takava lista bude istampana i sa horizontalni i vertikalnim linijama? Meni ispadne ovako

09-10-2008_03-16-58_00164.webp

2. Kako da namestim da kada kucam tekstu u jednoj od tih kolona (npr opis kvara) da tekst ne ide preko vertikalne linije nego da se malo odigne i nastavak teksta da krene ispod?

Toliko me za sada zanima. Ako bi neko jos bio voljan da mi doda koji tips i neki sajt ili e-izdanje o osnovnim podesavanju i radu u Excelu. Zamolio bi vas na Srpskom da bude.

Kupi knjigu "Excel za pocetnike" (u originalu Excel for dummies)
Zar ti nije interesantnije da malo sam eksperimentises?

1. hint: print selection, fit to page i slicno...

2. desni klik-formac cells-alignment-wrap text tako nesto...

1. Selektujes celije koje zelis (ili klikni na kockicu u gornjem levom uglu izmedju 1 i a da selektujes sve) i onda kliknes na ikonicu boreder na tool baru i izaberes kao na slici:

2. Selektujes kolonu, pa desnim klikom misa format cell, pa checkiras 'wrap text' i u padajucem meniju vertikal izaberes 'center'

Ako zelis da nesto istaknes u novi red u jednoj celiji - alt-enter

btw: Pretpostavljam da hoces da vodis evidenciju za svoja kola? Mislim da je jednostavnije i bolje fizicka sveska.
Uzmes fasciklu sa mehanizmom - slikas kartoncic sto majstor stavlja u kola posle servisa, odstampas ga ubacis u plasticnu fasciklu sa rupicama i ubacis u fasciklu sa mehanizmom.

Poslednja izmena:
Hvala puno na odgovorima. Sada sam se snasao lako 🙂

@Broz
Po malo eksperimentisem, interesantije mi je tako ali za ovo sam bio zapeo 😀

@joojant200

Interesatna ideja, mozda i to budem uradio...

A jel ima na netu nesto domace oko Excela? Ja sam trazio ali nesto mi ne ide da najdem...

Hvala! Ima mnostvo interesantnih stvari

Nazad
Vrh Dno