Šta je novo?

Excel i padajuca lista

• Začetnik teme Začetnik teme kdejan
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

kdejan

Čuven
Učlanjen(a)
21.08.2002
Poena
630
Kako da u Excelu napravim padajucu listu koja vuce podatke iz drugog Sheeta?

Kada se ide preko "Data>Validation" dozvoljava mi samo da podatke za listu smestam u istom Sheetu. Naleteo sam na jednu tabelu koju je neko napravio upravo onako kako meni treba, ali ne mogu da provalim na koju foru radi. Saljem jedan njen deo kao primer.

Prilozi

Sad sam probao u open office
-dodelis ime toj listi iz koje zelis da biras (selektujes i ukucas ime tamo gore levo u cosku)
-tu gde zelis da biras kazes ime_liste
to bi trebalo da je to |)

Sad sam probao u open office
-dodelis ime toj listi iz koje zelis da biras (selektujes i ukucas ime tamo gore levo u cosku)
-tu gde zelis da biras kazes ime_liste
to bi trebalo da je to |)

hmmm... nije mi bas najjasnije... 🙁 moze li malo detaljnije objasnjenje, korak po korak?

hmmm... nije mi bas najjasnije... 🙁 moze li malo detaljnije objasnjenje, korak po korak?

provalio sam 🙂
hvala!
znaci selektuju se polja koja sadrze podatke, posle se ide na onaj trouglic u levom uglu kod imena celije i napise se zeljeno ime i onda se to ime navede pod validation 🙂

Odlična fora i meni je trebala. Nisam znao da moze da se označi skup i da mu se da ime. Vidim da radi i sa vlookup funkcijom. Kako se zove ovako označen skup u excelu?

Pomagajte, poludeću!
Kako da se namesti da lista ne prikazuje prazna polja u listi? Što je najgore, u jednoj tabeli se u listi ne pokazuju prazna polja, a u drugoj da. Obe sam pravio na isti način, ili mi se barem čini... 🙁

Provalio sam kako nastaje problem. Kada lista ćelija pomoću validation vuče podatke iz recim neke liste xy i ako ja prethodno u toj listi xy obrišem poslednjih npr.50 polja sva ta polja će postati prazna i kao takva će se javljati u listi. To je uzrok problema, a rešenje... Ako neko zna kako da se sad ta polja izbace iz liste i da se više ne pojavljuju kao mogući izbor neka postuje.

Još jedno pitanje.
Da li je moguće u excelu napraviti kombinovanu listu kao u Visual Basicu? Ako nije, da li postoji neko funkcionalno malo manje elegantno rešenje?

Nazad
Vrh Dno