Šta je novo?

Excel: Default cell format

• Začetnik teme Začetnik teme PJ
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

PJ

Znamenit
Moderator
Učlanjen(a)
03.09.2000
Poena
1,445
Kada se pokrene Excel, default je da svaki Cell bude general. Potebno mi je da bude number.

Cilj je da kada se upise neki broj sa decimalnim separatorom on bude zaokruzen na dve decimale. Ili neka on bude koliki hoce, samo da u cell-u prikazuje 2 decimale (gore moze da pise i 116 decimala 🙂)
Trenutno se to radi tako sto se ceo sheet formatira da cell-ovi budu number i sve radi OK.
Unapred hvala 🙂

A jel` ne radi ako formatiras celije onako kako hoces pa to onda sacuvas kao neki template (.xlt). Ili, fino isformatiras preko Format >Style (Normal) i eto ti default.

Ovo sa template-om resava problem. Uvek startuju taj fajl i kada kliknu save on nudi snimanje novog fajla.

A kako da sacuvam podesavanja u Foramt>style? On prihvati promenu, ali akda iskljucim Excel on se vrati na pocetne vrednosti 🙁

Hm izgleda da to ne moze da radi onako kako npr. radi u wordu, koji ima opciju da promenu stila odma` ubaci u default (normal.dot) template, nego mora da se uradi malo zaobilazno. Kabasto je da kucam sve, pa je najbolje da pogledas u excelovom helpu "Save styles to use in new workbooks".

Thanks. Postavio sam bio XLS fajl koji je bilo potrebno cuvati, posle izmene, sa Save As, a ova varijanta sa Template-om odradjuje posao. Stavio sam taj template na desktop i sada ga startuju preko te ikonice 🙂

Nazad
Vrh Dno