Šta je novo?

evil inside

set

Čuven
Učlanjen(a)
14.06.2003
Poena
619
ovo sam bezveze gledao sta mi zauzima toliko mesta na hardu i primetim vrlo zanimljivu velicinu windows direktorijuma, nije nista ps-ovano ili bilo kako obradjivano

ps: sta moze da bude razlog za ovoliku velicinu jeste da je prilicno stara instalacija, vise od 6 meseci [da cuknem u drvo, bez problema] jer je pri instalaciji imao mozda nesto vise od 700 MB

Prilozi

• evil-inside.jpg
    evil-inside.jpg
    39.2 KB · Pregleda: 228
Auuu pa meni je 2 gb 134 mb... xp sp1 na formatiranu particiju instaliran 24. aprila ove odine...

probajte u DOS prozoru da otkucate sfc /purgecache, mozda pomogne.

Evil Inside is a registrered trademark of morbius ltd. You are not allowed to use this trademark without writen agreement with morbius. Please, seize and desist or you will be facing legal charges.
:D

malo sam se zapitao kako ovo uopste radi bez problema vec pola godine 3 giga i 329 mb....

494 Foldera :S: od sredine januara... :type:
poz...

Gox

Prilozi

• win.JPG
    win.JPG
    24 KB · Pregleda: 104
Nisam ni ja skoro proverarao, pa sam se sad baš začudio: Skoro 3 Giga i oko 1000 foldera(slika 1) pa rekoh ajd da ga malo počistim. Al buni me gomila foldera "NtUninstall bla bla"... (slika 2). Zna li neko jel može to da se briše?

Prilozi

• Slika 1.jpg
    Slika 1.jpg
    44.8 KB · Pregleda: 83
  • Slika 2.jpg
    Slika 2.jpg
    102.2 KB · Pregleda: 73
i meni je win preko 2gb, rekao bih da je to sasvim normalno.

@pTomic:

purge cache ne bi pomogao jer se cache nalazi u "documents and settings" (bar vecina), a ne u windows folderu...

Evo gledam kod mene u firmi 2,46GB. Malo li je ;)

Evo ja se stidim jer mi win mali: 944MB. :)

Ako vam je prevelik win folder u XPu, samo stavite 2K. Kod mene posle 4 meseca folder WINNT iznosi 715 MB (750,469,120 bytes) :D

Ma dajte imate gomilu nekih bespotrebnih ****** sigurno. Uradite taj purgecache za pocetak. Meni ima sa sve SP2, nekih 850Mb posle 5-6 meseci... Zasto da bacate toliki prostor? ;)

J Lo je napisao(la):
Ma dajte imate gomilu nekih bespotrebnih ****** sigurno. Uradite taj purgecache za pocetak. Meni ima sa sve SP2, nekih 850Mb posle 5-6 meseci... Zasto da bacate toliki prostor? ;)
i? kad ocistim taj prostor na C, sta tu da stavim? Ja ne volim da mi je promaja :d

imam jos 10GB na C... Neka Win slobodno raste :D

@J.Lo

kako ti je 850mb winXP Pro kad je odmah posle instalacije (bukvalno) 900mb ?

Ja se isto kao shtekam za C particiju - sve zivo instaliram na drugu stranu i onda kad svuda nestane prostora - a na C: vidim desetak giga slobodno - odma se lepe DivX-evi na tu particiju :)

Puno slobodnog prostora i defragmentacija je za IT shonje :D :d

1.8 Gb. Koliko vidim nema potrebe za panikom dok ne predje 3 Gb. Pa cak i na mom 40 Gb Hardu...

gx-x je napisao(la):
@J.Lo

kako ti je 850mb winXP Pro kad je odmah posle instalacije (bukvalno) 900mb ?

Ostavlja neke fajlove od instalacije koji mu ne trebaju ni za k, dakle Start>Run> sfc /purgecache za pocetak. Uostalom bilo je price o ovome, udarite search, cini mi se da je Drapin sve lepo objasnio...

@Zoni bez uvrede ali ne razumem, kakva promaja?! Jednostavno zasto bih drzao neke trash ili temp fajlove na HDD, za cije babe zdravlje? Inace, autoupdate mi je ukljucen i 24h sam na netu pa "koliki bi meni trebao da bude", da se tako izrazim....

Meni isto 1.6 ali ne smeta
ne pravi probleme i imam dovoljno fee mesta

J Lo je napisao(la):
Ostavlja neke fajlove od instalacije koji mu ne trebaju ni za k, dakle Start>Run> sfc /purgecache za pocetak. Uostalom bilo je price o ovome, udarite search, cini mi se da je Drapin sve lepo objasnio...

@Zoni bez uvrede ali ne razumem, kakva promaja?! Jednostavno zasto bih drzao neke trash ili temp fajlove na HDD, za cije babe zdravlje? Inace, autoupdate mi je ukljucen i 24h sam na netu pa "koliki bi meni trebao da bude", da se tako izrazim....

Meni ovaj sfc očisti 130mb.
Pregledao sam spisak Drapinovih tema, ali nema teorije da skontaš u kojoj je temi to što ti misliš, ko kada čovjek odgovara na skoro svaku WIN temu.
Sjećaš li se naslova?

Meni dva dana posle instalacije 2.1 GB. Ali neTJe to dugo tako, kad krenem da brišem po Win direktorijumu ja brišem gigabajte! :d

Vrh Dno