Šta je novo?

EVGA fails

mipko

Čuven
VIP član
Učlanjen(a)
15.02.2002
Poena
705
EVGA, do nedavno sinonim kvaliteta pokazala je neverovatnu slabost i nekorektan odnos prema korisnicima u pogledu BIOS podrske na njihovoj X58 liniji maticnih ploca.

Totalno outdated RAID ROM i AHCI ROM su uzrokovali mnoge probleme kako u funkcionalnosti SSD RAID konfiguracija tako i u realnim performansama.

Zatim cuveni double pump issue specifican za EVGA koji nisu umeli da otklone od samog starta i jos masa bitnih stvari na kraju su kulminirali revoltom EVGA korisnika.

Vise o tome mozete procitati na samom EVGA forumu u sledecim threadovima:

http://www.evga.com/forums/tm.aspx?&m=827228&mpage=1

http://www.evga.com/forums/tm.aspx?m=814581

Cni se da neko misli da je lepa kolor shema dovoljan uslov da ljudi kupuju proizvod.

Sto se mene tice ukoliko ne izadju sa upgradeovanim RAID ROM-om EVGA NO MORE

Valjda su oni ostali bez celog razvojnog tima, ukljucujuci i Shamina (ako sam ispratio dobro, sada je u Asusu, uz Andre Yanga). Jednostavno, nece vise EVGA biti ono sto je bila (na zalost mnogih overklokera).

Daleko od toga da su im losi proizvodi, ali jednostavno su zakazali sa BIOS updateima.
Sa EVGA plocom nisam imao niti jedan problem da namestim 12GB Mushkin RAM-a i da OC-ujem vrlo lako.
Jedini problem koji ja imam su performanse RAID setupa usled zastarelog Intel RAID ROM-a i to samo sa SSD stripeom.
No, ono sto mene nervira je princip/pristup EVGA resavanju tog problema. Naime da nije user dejanh na evga forumu postovao svoj modovani BIOS EVGA ne bi dupetom mrdnula.

Pa to sto sporo reaguju u resavanju problema vezano je sa time sto ljudi koji su dizajnirali te ploce vise nisu u kompaniji. Kvalitet nije sporan, ali bi ubuduce mogao biti. ;)

Zar su potrebni dizajneri ploce da bi se update-ovao Intel RAID ROM?

Zar su potrebni dizajneri ploce da bi se update-ovao Intel RAID ROM?

Naravno da ne, ali im P67 vec poprilicno kasni (jos nisam video ni jedan review, ispravite me ako gresim). To znaci ili da novi dizajnerski (tj inzenjerski tim, ukljucujuci i ove koji rade BIOS) nije bas sjajan, ili da se jednostavno jos nisu uhodali.

Ocigledno je ovo bila menadzerska odluka da se zanemari podrska za starije modele kako bi sto pre zavrsili razvoj nove generacije... sa strane korisnika je definitivno lose, a verovatno i za samu kompaniju na duze staze.

izgleda da ce evga deliti sudbinu abita i dfi-a

Ne verujem da ce propasti poput DFI ili Abit. Ali ocito je da nesto ne stima kod njih trenutno.

Ne stima, *ebe im se za RAID, retki su oni koji kupuju eVGA zbog istog. Mada, uvek ima neki Mipko. :D

U ovom poslu opstaju samo najjaci.

izvinjavam se, ovo nije istina. kao i svaki drugi proizvod koji se prodaje masama, opstaju samo najkomercijalniji.

svi ovde znamo da je DFI ubedljivo najveci tata za proizvodnju maticnih ploca, a upravo taj kvalitet i detaljnost je ono sto narod NIJE hteo masovno, vec splacine koje nam nude MSI, GB, i sve gori ASUS.

i, zar nije cela ekipa iz EVGA zapravo presla u Sapphire ??

i, zar nije cela ekipa iz EVGA zapravo presla u Sapphire ??

Izuzev Shamina... pricalo se da ce im se i on pridruziti, ali je ipak zavrsio u Asusu. Verovatno zato sada Sapphire ima sasvim OK P67 plocu, koja ima prilicne probleme tokom OC-a ;)

Svi dobri brendovi polako nestaju, pa sta je se desi u svetu majko moja...Nema vise evga, ni dfi...bas mi je zao...

EVGA je jos uvek JAKO ziva - samo sto imaju odredjenih poteskoca.

Nadamo se da ce brzo proci, mada nikad nisam imao EVGA plocu, ali voleo bi, to mi je san :D

Nazad
Vrh Dno