Šta je novo?

EVGA 260 216 SLI dobitak?

Thierry Henry

Banned
Banovan
Učlanjen(a)
02.11.2007
Poena
259
Imam trenutno jednu, a ova karta je na popustu sada za 148$. Da li se isplati i koliki bi bio stvarni dobitak recimo za narednih 1-nu do 2-ve dana?
Ili da se uvalja ova, a uzme se single neka? Nvidia samo dolazi u obzir jer sam se opekao 2 puta sa ATI-jem.

Uvali je i idi na GTX460, pa posle uzmi još jednu ako ti zatreba.

bolje pravi 2 x GTS 460, nego to...

U Kanadi izbor 460 modela, koji mi možemo da sanjamo.

Ili uzme jednu 470 ako moze da nadje ispod recimo 300$ je dosbra kupovina....

pa moze bre i sli na to ima hack ;)

Citao sam o tome, ali nisam probao. Koliko je to sigurno da ce da radi sve kako treba? Nemam u planu skoro mjenjanje ploce, jer sam zadovoljan sa ovim Q9550, kloknuo bih ga jos do jedno 4Ghz i mislim da bi mogao da sluzi i za neki eventualni SLI ili CF. Sutra ako bi mozda presao na nvidiu, i mene bi interesovalo jel radi 100% taj SLI hack za P35/P45 cipset. Nesto mi se ne bacaju pare ako je nesto nesigurno. Znate vec da ima ona mogucnost da se doda jos jedna nvidia graficka uz ATi i da se dobije PhysX. Problem je sto se dosta ljudi zali da to ne funkcionise kako treba. Kod nekog je sve ok, ali ima ih puno kojima i ne radi. Da nije i ovo tako nesto.

Ma moze SLI citao sam vec ima duze vremena o tome. 460-ka ima za 230$ a 470 nema ispod 310$ to je malo previse i mislim da mi ne treba. Za nadolazece naslove mislim da ova 260 moze da izdrzi jos malo pa sledece godine da roknem 470.
Hvala svima na odgovorima.:wave:

Druže, na toj ploči ti donji, crni PCI-e slot radi samo kao 4x. Nemoj se zeznuti pa praviti dual GPU egzibicije na njoj.

Na dosta mesta na netu se moze naci da 16x-4x nije neki hendikep za SLI, od 1 do 7% u odnosu na 16-8, ako se dobro secam, u proseku manje od 3%. I Bear je testirao i pisao o tome i rekao da je razlika zanemarljiva, i ja mu verujem.

I ja sam testirao i pisao i ima na benchmarku!
A za pokretaca teme: prodavaj 260 i uzmi gtx460 1gb, ako ti treba i link do rezultata 260gtx sli vs 460 u domacoj izvedbi test mozes da vidis!!

Na dosta mesta na netu se moze naci da 16x-4x nije neki hendikep za SLI, od 1 do 7% u odnosu na 16-8, ako se dobro secam, u proseku manje od 3%. I Bear je testirao i pisao o tome i rekao da je razlika zanemarljiva, i ja mu verujem.

Bar za moje karte je razlika oko 3% najvise, ali ipak ako upalis fraps u Crysis-u i pratis primeti se razlika ipak, bez FRAPS-a tesko......

Warhead, 1080p, DX10, Enthusiast 16x/16x Crossfire:
http://ultraphoto.org/images/d7wx717jr42bnhu7pdvb.jpg

16x/4x Crossfire:
http://ultraphoto.org/images/ybcvjhhm83n4rszdxrw.jpg

3% razlika.

Vantage 16x/16x Crossfire:
http://ultraphoto.org/images/ca6w70e4mzt7ac4tgj.jpg
GPU:
P14166

Vantage 16x/4x Crossfire:
http://ultraphoto.org/images/gsopz0nq9cjg68oooap.jpg
GPU:
P13880

2% razlika :D

Inace evo koliki je gubitak sa 470 SLI:
http://www.overclock.net/nvidia/819348-16x-16x-vs-16x-4x-gtx.html

najvise 5-6% gubitka na 16x/4x !

Poslednja izmena:
A na vecini ploca, recimo 785 cipset, da li 1. pci-x radi na 16x ili na 8x kad drugi radi na 4x ?

Imas 8x/8x i 16x/4x koliko je meni poznato..... A na mojoj DFI 790FX ploci kad se stavi Ti-Fire onda radi 16x/8x/8x....

Pa onda je bolja varijanta 260 sli, kad vec mainstream ploce nemaju penale na takav SLI

Pa onda je bolja varijanta 260 sli, kad vec mainstream ploce nemaju penale na takav SLI

Pa i ja mislim da je bolja varijanta, ako je taj gubitak mali, sta znam. Ne znam za koliko mogu ovu moju da uvaljam ovde-videcemo, plus monitor ovaj Viewsonic jer sam uzeo Samsung 32C550 tako da mi vise ne treba pa eto skupice se valjda za 470 :D
Hvala majstori sve je jasnije sada.

Sad gledam neke testove 260 sli-ja, recimo ovaj test

http://www.tweaktown.com/reviews/1768/leadtek_winfast_gtx_260_extreme_in_sli/index13.html

gde su maltene uvek brze od gtx 295 koja je, ako se ne varam, pandan u performansama gtx 470. I ja sam razmisljao o 460/470, ali se ne isplati pored ovako povoljnih 260-ki za SLI. Test je malo stariji (kao i svi testovi za 260), a sve to sad moze da bude samo bolje, jer su najveca poboljsanja drajvera ona za SLI performanse

Evo vam fin test 260sli vs 5870 vs 460gtx!

edit: nista od finog testa, nekim razlogom je blokirano ime na ovom forumu!

Poslednja izmena:
ja sam probao 5850 cf na p55a ud3r plochi u 16/4 varijanti i radi katastrofalno. nikome ne bih preporuchio da se bakce sa time, a specijalno josh hakovanje na p35 plochi. kao shto vecina kaze, prodaj to i uzmi jednu 460-cu ili 470. ako bash zelish sli promeni platformu ili pak plochu uzmi neku sa 680,780 ili pak 790 chipsetom, shto iskreno ne bih preporuchivao, najbolje x58 pa p55(8x/8x), ali u tom sluchaju morash sve da menjash. suma sumarum najjednostavnija i najbolja prva varijanta ;)

^ Kako onda objasnjavas rezultate koje su dobili drugi useri?

Moze neki link ka tom hacku,da li bi to radilo sa plocom iz profila(asus maximus formula II)? Da li su perfomanse iste kao na native sli plocama?I da li bi Chieftec cft-600-14cs bio dovoljan za ovakav setup(e6300 u skorije vreme planiram da zamenim sa q9550)?

2 gtx 260 trose oko 370-380W u full loadu, a tvoje napajanje ako se ne varam daje 44A combined na 12V, sto je oko 530W. Radilo bi, ali tesno.

Moze neki link ka tom hacku,da li bi to radilo sa plocom iz profila(asus maximus formula II)? Da li su perfomanse iste kao na native sli plocama?I da li bi Chieftec cft-600-14cs bio dovoljan za ovakav setup(e6300 u skorije vreme planiram da zamenim sa q9550)?

Maximus II sormula je P45 cipset i ne vidim zasto ne bi radio hack ako je vec receno da radi od 965 pa nadalje. ZA vise detalja ovde Performanse su priblizne onim na native sli, nema zasto da ne budu.

Meni je chieftec 600 gurao 8800gts 512sli i q8400 oc na 3.6 ali je bio modovan (stavljen kalitatniji fan od 14cm pa se nije grejao)!! U principu ako mislis da pravis sli sa 260gtx moguce da ce da izgura ali po meni pored jedne 460gtx ne vidim ni jedan razlog zasto bi se patio sa modovanjem i budzenjem svega toga!!

^ Kako onda objasnjavas rezultate koje su dobili drugi useri?

slabije grafichke, cf, ko zna.
ili pak na p55 mozda u toj kombinaciji ne valja., a mozda je i priemrak te ud3r bio neshto zeznut
probao sam sve i uvek je radilo ochajno, neki shtucevi, seckanja, ma uzas.
pre toga sam isprobavao mali milion shto sli shto cf varijanti i svaka je radila pesprekornom pochev od 4870+4850 na p45, pa nadalje :)

Poslednja izmena:
Maximus II sormula je P45 cipset i ne vidim zasto ne bi radio hack ako je vec receno da radi od 965 pa nadalje. ZA vise detalja ovde Performanse su priblizne onim na native sli, nema zasto da ne budu.

Meni je chieftec 600 gurao 8800gts 512sli i q8400 oc na 3.6 ali je bio modovan (stavljen kalitatniji fan od 14cm pa se nije grejao)!! U principu ako mislis da pravis sli sa 260gtx moguce da ce da izgura ali po meni pored jedne 460gtx ne vidim ni jedan razlog zasto bi se patio sa modovanjem i budzenjem svega toga!!

Pa valjda zbog dosta boljih performansi nego sa jednom 460 ;)

Tesko da ce cft-600w da gura gtx260 sli+q9550. Za tako nesto ne razmisljaj bez 700w minimum.

2 gtx 260 trose oko 370-380W u full loadu, a tvoje napajanje ako se ne varam daje 44A combined na 12V, sto je oko 530W. Radilo bi, ali tesno.

Njegovo napajanje daje 48A@12v sto mu dodje 576w max (kombinovano) mada se slazem da je premalo za takav setap.

Aha, nisam video da bi da predje na q9550. U svakom slucaju, siguran sam i tako da bi radilo, ali kako i koliko dugo...bolje ne rizikovati, doplati 20-30 za jace napajanje. Ili uzmi single kartu

Nazad
Vrh Dno