Šta je novo?

Everest sensor

• Začetnik teme Začetnik teme Sicky
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Sa sajta lavalysa je napisao(la):
Q#25: What does the "Aux" temperature shown on the Computer / Sensor page mean?
A#25: There is no standard for sensor registers layout, so the "Aux" temperature could show the temperature of the CPU or the motherboard, or might be a non-connected wire of the sensor chip, and so it could show a bogus value.
:wave:
Ako sam dobro skapirao to moze biti neki "treci" senzor?!

Lepo pise da ne mora biti ni jedan, to je neka shatro vrednost, za senzor po izboru, ako ga imas...

Ako imas knjizicu od ploce, pogledaj dali ima jos negde senzor. Takodje moze biti i graficka.
Koja su ploca i graficka u pitanju?

Takodje moze biti neka bezz vrednost. Ja kad pokrenem SpeedFan dobijem 6 temperatura, od kojih su samo 3 realne, ostale su u minusu ili nekim blesavim vrednostima.

A ko moze da protumaci ove vrednosti iz SpeedFan-a
provalio sam za CPU i HDD , a ovo ostalo

Prilozi

• sf.GIF
    sf.GIF
    15.4 KB · Pregleda: 101
Jednom sam spomenuo, ali nije zgoreg da ponovim... ja na mojoj ploči (senzor je Winbond W83697HF) ne mogu d akoristim Fresh diagnose otkako su uveli čitanje senzora jer čim pokuša da pročita senzor i MSI CoreCenter i SensorsView uključe alarm da mi je temperatura CPU preko 100 stepeni i pokrenu shutdown. Očito neka gadna nekompatibilnost.

Pa nije nemoguce. Pre mesec dana sam menjao napajanje i plocu i pre toga nije bilo te vrednosti tacnije nije bila u nekim razumnim granicama nego je u speed fanu pisalo temp3 127stepeni celzijusa, sada ta temp varira od 45-60 stepeni i uvek su iste temp u speed-u i everestu.
Ja sam 90% siguran da jeste. Konkretno everest koristim duze vreme i cesto sam vidjao aux temp na kompovima koji imaju bolja napajanja. A 45-60c je normalna temp. za napajanje.
Cesto ima i ocitavanje brzine ventilatora na napajanju. Pogledaj za tvoje napajanje na sajtu proizvodjaca da li ima senzor temterature i koje je normalna radna temp.

Poslednja izmena:
shta ovom speedfanu znaci onih 127 C 😡 Shta on meri shporet u kuhinji ? :d :d

onaj Core temp ima isto neku visoku temperaturu... 85 C

Inache kompjuter radi super......

Prilozi

• 4e7e7fde48.webp
    4e7e7fde48.webp
    23.5 KB · Pregleda: 112
  • 504642a232.webp
    504642a232.webp
    15.6 KB · Pregleda: 63
Poslednja izmena:
shta ovom speedfanu znaci onih 127 C 😡 Shta on meri shporet u kuhinji ? :d :d

onaj Core temp ima isto neku visoku temperaturu... 85 C

Inache kompjuter radi super......

Temperature su ti ispod 20 stepeni celz. za oba jezgra.Ta vrednost koju ti pominjes ne znaci nista za realne temperature.Znaci Core temp prijavljuje ok temp.

Sto se tice 127 stepeni,to je neka greska ili ti je chipset mala rerna :d.

probaj da podesis tip senzora u speedfanu mozda je lose detektovan

Nazad
Vrh Dno