Šta je novo?

Everest Cache & Memory Benchmark

2100 mhz

Prilozi

• 2100mhz_9-10-10-27.png
    2100mhz_9-10-10-27.png
    210.2 KB · Pregleda: 64
Bez OC

Prilozi

• cachemem.jpg
    cachemem.jpg
    89 KB · Pregleda: 60
hm, moracu bar malo da se pozabavim memorijom, ovo je 24/7 setup:

2i6oolx.gif

sad gledam, ne kontam zasto mi prijavljuje 99.8 iako je u biosu 100mhz base clock.... da ga ****s... ima li neko pametno upustvo o oc sandy bridge-a iz biosa?

Poslednja izmena:
hm, nije los ovaj black shark :)

2saz3go.gif

Poslednja izmena:
^
Nisi valjda bacio u oglase 970 i UD7 zbog ovoga? :S:

^
Nisi valjda bacio u oglase 970 i UD7 zbog ovoga? :S:

Svako ima svoje razloge... :) 970-tica i 6-core je i dalje primetno brža kada su u pitanju zahtevne aplikacije (rendering, obrada HD video materijala, itd), ali za svakodnevni rad, igrice i sl, ovako klokovani i7-2600k je živahniji. Većina aplikacija i igrica jednostavno ne ume još da iskoristi 6-core 12 thread aždaju. Jeste, izgubiću solidno para na kupoprodaji, ali svejedno, volim da menjam i isprobavam nove stvari, neka ide život po svome...

Poznat osecaj :)
Nisi jedini, mada bih se teska srca rastao od 970 i UD7, ali i 2600k je ozbiljna spravica. ;)

:wave:

/off

Evo pogledaj razliku

Prilozi

• aida.PNG
    aida.PNG
    362.6 KB · Pregleda: 82
evo mog skora

Prilozi

• cachemem.png
    cachemem.png
    233.8 KB · Pregleda: 81
evo još jedan skor...

Prilozi

• cachemem.png
    cachemem.png
    256.2 KB · Pregleda: 65
Izvukao maksimum iz memorije, i ovo je na 1.71v, sledeci korak je na 1.76v, a toliko nisam hteo da joj dam... uzas kako se slabo klokuje ovaj Mushkin Essentials 1333MHz CL9 modul...
L2XHb.png

A ovo je max za 24/7, tj malo preko. JEDEC specifikacije, samo na 1T :wall: :
3xRzH.png

Poslednja izmena:
Maksimum sto sam mogao da izvucem iz memorije na ovoj konfiguraciji :)

1824MHz 7-9-7-21 1T HyperX Blu

o cemu se ovde radi??? :( mislim da mi je read/write i copy znatno manji u odnosu na ostale rezultate ovde na forumu... memorija je excelram 3x2gb red curvet 1600mhz 9-9-9-24 su trenutni tajminzi inace su po defaultu 7-10-10-24...

cachemema.png

Poslednja izmena:
Podesi memoriju na 1T(CR1) i povecaj NB recimo na 2400, 2500Mhz..., a jel si pokusao malo da zategnes te latencije: 7-9-9-24 or 8-8-8-24 or 8-9-8-24 (1.65V)
:wave:

ma nece da rade ni na 7-10-10-24 kao sto je deklarisano... na 1t rade nego sam zaboravio da vratim na 1t...
u sustini me ne zanima nikakvo klokovanje, vec mi nije jasno zasto je slabiji skor nego na nekim drugim memorijama iste frekvencije i istih tajminga, na amd-u? I je l' je toliko velika razlika izmedju amd-a i intel-a kada je u pitanju mem kontroler????

Mislim da su ti rezultati sasvim ok za neklokovan sistem, povecas malo NB i videces kako ce da skoce rezultati :) a za memorijski kontroler odgovor je na zalost DA, al videcemo sad sa BD...

ok... to me je zanimalo... da li je ok za takva podesavanja... Hvala ;)

Evo sa malo zategnutim tajminzima

cachemem2.png

Nazad
Vrh Dno