Šta je novo?

Eusing Free Registry Cleaner

• Začetnik teme Začetnik teme wiz011
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

wiz011

Guest
Učlanjen(a)
18.12.2004
Poena
440
Zapazih ga sinoć listajući SnapFiles, niko se ne žali da mu je upropastio komp a svi kažu da nalazi više falš ključeva od bilo čega drugog.

Meni je pronašao preko 1200 loših ključeva (za neke sam sasvim siguran da su loši već na prvi pogled) i to neposredno posle čišćenja CrapCleanerom i TuneUp Utilities Registry Cleanerom.

Program omogućava backup i restore registry-ja ali nisam hteo da reskiram pa sam uradio i dodatni backup ERunt-om. Za sad ne primećujem apsolutno nikakve probleme na kompu.

Deluje kao program za preporuku.

http://www.eusing.com/free_registry_cleaner/registry_cleaner.htm

Fin programcic. Steta samo sto, ispod liste nadjenih kljuceva, nisu stavili okvir u kojem bi podaci iz one tri kolone stajali u tri reda, jedan ispod drugog. Bas bi se dobilo na preglednosti. Na rezoluciji 1280 se jos i vidi dovoljno ali imam osecaj da bi na 1024 bas moralo da se seta levo-desno. Ipak, za freeware resenje i vise nego zadovoljavajuce. Brz, postoji pretrazivanje po zeljnim grupama, omogucen restore prethodnih vrednosti ... solidno.

Evo i ja sam ga isprobao, posle ciscenja sa Registry Rescue i Registry mechanic skenirao sam registry sa Eusing Free Registry Cleaner i pronasao je 315 gresaka i sve je popravio. I dalje sve odlicno funkcionise 🙂

wiz011 je napisao(la):
Deluje kao program za preporuku.

voodoo_nbgd je napisao(la):
Stvarno odličan program. Preporuka.

I ja ga probah, i prijatno se iznenadih....potpuno delim vase misljenje

Neposredno posle TuneUp-a i CCleaner-a, nasao mi svasta. Ne mnogo, ali nikako zanemarljivo. Restartovao sam komp i nisam uocio nikakav problem pri podizanju sistema, a sve pokrenute aplikacije rade normalno.

Testirao sam ga na godinu dana starom XP-u, koji je mucen do bola.
Brisani programi na delete umesto uninstall...svashta.
Nashao je ~800 kljuceva prvi, ~100 drugi i 20-ak treci scan.
Jedina zamerka, shto je ubio asocijaciju .gp3 file-ova za Guitar Pro 5.

Stvarno odlican program, wiz011 svaka cast za preporuku.

Evo meni je nasao dosta stvari (cak i nekih veoma starih) koje su propustili registry cleanery sledecih programa: Advanced System Optimizer, WinXP Manager i TuneUP Utilities.

Malo preradikalan za moj ukus. Išao sam gledat malo što je sve označio za fix, ima svega: od fontova, unused extenzija isl. koje realno i nije trebao stavit.

Na mom veteranu od XPa je nasao 2000+ neispravnih kljuceva, a backup registry-ja mi je cirka 117Mb (zip-ovano 8.5Mb) ... :d

Poslednja izmena:
Ma svi oni fino ciste, cak i jedan poslije drugog al fakat je da ni jednom ne vjerujem. Nista bez manual-a
pcfite.gif

Znaci bolji od registry cleanera u programu Wintunes utility 2006 ?

Posle malo instaliranja i deinstaliranja raznih programa, pokrenuo sam sve prethodno navedene programe (post 7 u ovom topic-u) ukljucujuci i ovaj, i svi su nasli ponesto sto drugi nisu, tako da je izgleda najbolje da se kombinuju.

Ne razumem, kako je obrisao fontove? Briše reference na fontove koji više ne postoje u fonts folderu a ne fontove.

Pošto program pravi backup svih izmena u obliku REG fajla nije teško tačno proveriti ni šta je sve izbrisao, ni vratiti u pređašnje stanje.

Poslednja izmena:
Za fontove je dovoljno u exploreru uci u fonts dir i XP ce ih refresh-ovati...

Meni je izbrisao samo jednu referencu na fontove i taj font zaista ne postoji u fonts folderu.

1. On sasvim izvesno ne briše ništa po Fonts folderu. Prema tome, proveri da li su fontovi tamo. Ako nisu, moguće je da ih je neki uninstall skinuo. Mnogi programi instaliraju posebne fontove i kad se deinstaliraju oni ih obrišu.

2. Proveri u automatskom backupu (u folderu gde je on instaliran) šta je od referenci na fontove obrisano.

Ti si jedini koji je prijavio takav problem i moram reći da je potpuno neverovatno da program koji barata isključivo sa Registry-jem učini da se fontovi obrišu iz Fonts foldera. Ako zaista nisu tamo, problem zbog koga nisu tamo sasvim izvesno leži negde drugde.

ako neko ima win64...
PAZNJA meni je s***ao sistem,
usporio je boot wina, usporio startovanje nekih programa (fotosop), napravio neko zastajkivanje od 6-7 sekundi pri otvaranju mog kompjutera, i jos zabagovao nesto po shellu i u jos nekim programima; sve u svemu zaobidjite, a plus i to sto taj haos koji je napravio nije uspeo da restoruje.......

Daguerre je napisao(la):
... a plus i to sto taj haos koji je napravio nije uspeo da restoruje.......
E ovo je vec zanimljivo mada verujem da tebi bas i nije. Znaci pre ciscenja registry baze si napravio bekap, pustio ciscenje, video probleme, pokusao da vratis bekap i to nije islo? Ako pravim gresku u koracima, ispravi me. U protivnom, koju ti je gresku (ako si dobio neku) program izbacio?
Btw, zbog takvih stvari sam i pomenuo ono o preglednosti. Licno, volim rucno oznacavanje i biranje sta se cisti a sta ne. To isto radim i sa Registry First Aid-om bez obzira sto mi do sada nikada nije napravio ni jedan problem.

Program je threadovan tako da koristi oba jezgra :d

Nazad
Vrh Dno