Šta je novo?

Eunet Webmail se otvara?

blajs

Čuven
Učlanjen(a)
16.01.2004
Poena
604
Danas sam mahinalno krenuo da proverim mail na Eunetovom nalogu, iako se nisam konektovao preko Eunet diap up-a već sa SBB flat home paketa. I bio iznenađen da webmail-u moze da se pristupa i sa drugih provejdera. Da li neko zna nešto više o ovome, da li je to slučaj samo sa SBB ili je eunet promenio svoju politiku pristupa webamial-u.

Ja se sa RV-a konektujem na Veratov webmail bez problema...

sa PTT KDSa ne mogu da pristupim webmail EUneta.
Veratu je naravno oduvek moglo da se pridje

Nisam ni ja mogao da mu pristupim sa SBB-a, ali od danas mogu. To je bila suština mog posta!

Sa Drenika, kao sto sam i ocekivao, se ne moze na EUnet webmail.

Pa zar i nije svrha Webmail-a provera pošte kad si,recimo,u drugom gradu?

Čensi G. je napisao(la):
Pa zar i nije svrha Webmail-a provera pošte kad si,recimo,u drugom gradu?
Pa jeste, ali da zoves sa njihovog broja dial-up i slicno! Da slucajno ne propadnu sto proveravas mail sa nekog drugog ;) !
Iz inostranstva predpostavljam (ako su pametni) da moze i to po IP adresi ISP-a, samo da niste iz Srbije! Zato sam i pomenuo sakrivanje IP adrese gore imate link! AJDE NKEA NEKO PROBA :mad: ! Ocu da znam!

Za vecinu provajdera iz Srbije ne moze da se ide na eunetov webmail, moze valjda sa mobtela (cudno :d), akademske, sbb-a sad i ne znam ima li jos koji... Iz inostranstva moze normalno, a odavde jedino preko nekog proxy-ja, ali je najgore sto su banovali jaaaaako puno proxy servera (i sve mi se nesto cini da osvezavaju listu na dnevnoj bazi koliki su baksuzi), pa je i to tesko sad (a ima i ona fora sa tipom proxy-ja, posto ako je obican onda se salje u nekom headeru da se pristupa preko njega, pa te automatski banuju, ali meni nije prolazilo ni sa dosta onih gde se ne vidi da se ide preko proxy-ja... jedva nadjem neki da radi)

chivitli je napisao(la):
Za vecinu provajdera iz Srbije ne moze da se ide na eunetov webmail, moze valjda sa mobtela (cudno :d), akademske, sbb-a sad i ne znam ima li jos koji...
SCnet

Da, to sam zaboravio, SCnetu je nadprovajder EUnet pa onda moze, moglo je i sa Beocity-ja do skoro, ali im nije vise eunet nadprovajder. Dakle, racunaju se i oni provajderi kojima je EUnet nadprovajder :)

Upravo zbog ovakve prakse većine provajdera, kao glavni nalog koristim neki free mail nalog poput Yahoo-a ili GMail-a. U izuzetnim slučajevima pošaljem mail sa Sezam naloga, a čini mi se da se Sezamovom webmailu može pristupiti sa drugih provajdera. ;)

chivitli je napisao(la):
Da, to sam zaboravio, SCnetu je nadprovajder EUnet pa onda moze, moglo je i sa Beocity-ja do skoro, ali im nije vise eunet nadprovajder. Dakle, racunaju se i oni provajderi kojima je EUnet nadprovajder :)

EUnet je nadprovajder i Dreniku, ali sa ovog nikad nije mogao da se pristupi EUnet mailu.

Nazad
Vrh Dno