Šta je novo?

EuNet povećao brzinu?

Sta se raspravljate oko adsl-a kad svi provajderi kriminalnim cenama pljackaju korisnije.. jedino ona kombinacija total tv + 16mb ima smisla...

Da li je moguce da ovi iz tehnicke podrske, izvale, kako komp ne podrzava vece brzine interneta?!! Naime, moja drugarica ima kod njih adsl 6-7 godina. Posto se davno pre, delio modem, posle povecanja brzine(sa 1.5 na 4Mbs), joj je puko internet. I ona zvala, oni kazu da ne podrzava vece brzine i da ce joj poslati ruter. Posalju oni njoj ruter, i sve je povezano i podeseno kako treba. Tj. kako pise u uputstvu rutera na eunet sajtu. I nije mogla na internet. Zove ona, njih opet. Kao, vas kompjuter ne podrzava tu brzinu, i da bi morali da smanje brzinu!!! Pa da li su oni normalni?! Moj stari kompjuter je od njenog stariji 4 godine, i koristio sam tu brzinu.
ADSL lampica joj treperi na ruteru. A to ne sme. S jedne strane sumnjam na ruter, a s druge strane da je nesto do ovih u EUnetu.
Ruter je dobila kaze nov. Mada nisam bio tu da vidim da li su joj kablovi i ruter bili u kesicama. TP LINK TD8816A

Da sam na njenom mestu, insistirao bi da posalju drugi ruter. Secam se, kada sam ja uvodio adsl kod drugog provajdera(verat), da takodje ruter nije bio ispravan. Tj. prvo su mi dali koriscen(iz aviona se videlo). I isto tako ta tehnicka podrska( se**m im se u ime) kazu, promeni prikljucak na telefonu!!! Koji tu stoji 30 godina. I ja insistiram da dodju da provere ruter. I dodje covek iz telekoma, upali ruter, molim lepo. Radi!

Poslednja izmena:
Bio podesen ruter ili ne, ADSL lampica mora da sija stalno, znaci da imas adsl sa centrale. Ako trepti i nikako da stane, imas problem u telefonskoj instalaciji.
To moze biti kontakt, spliter, na dovodnom vodu,itd
Eunet na "pravi" adsl, samo ga iznajmljuje od Lelekom-a..[ne branim ih!] Moze biti da su oni nesto zabrljali, kada su podizali brzinu,recimo?[mislim na Telekom]
Desava se da je telefonska parica losa i jednostavno zaista, ne moze da "podnese" veci protok. Zato je kod svih provajdera, koji koriste telefonsku paricu, upitno 16Mbs...
Blize centrali i gde su noviji i kvalitetniji vodovi, moze...
Eunet-ov Planet [wireless] ne "podnosi" preko 13Mbs, tako da IPTV HD ne radi[ radi 2 IPTV-a i ADSL 4Mbs], dok Telekomov skoro svaki radi. Sad imaju uz IPTV nove Tp Link, koji to odradjuju, bez problema.
Najbolje bi bilo probati zaista, drugi modem, pa ako i on ne radi, traziti gresku u instalaciji, pa zatim kod njih, da upute zahtev Telekomu...
pozz

Hvala na odgovoru. Tacno sam znao da nema veze sa racunarom. Probacu sa njom, pa cemo videti.

Kada je brzina bila 1.5/256 Kbps lojaliti paket je bio 4/384Kbps a sada kada je 2.5/500 Kbps lojaliti je 4.5/1 Mbps. Tada je bilo vise od duplo,mogli su bar da stave 5/1 Mbps. Kao sto rekoh bas su se "pretrgli". Po nekom proracunu trebalo je da linearno da bude download 6.5 Mbps. Predpostavljam da ga nisu previse povecavali zbog korisnika koji su presli na lojaliti paket pre povecanja a gde je ugovorna obaveza bila 24 meseca a sada je 18 meseci(mogla bi da bude samo 12 meseci). Mogli su i njima da onda povecaju brzinu. Da mogu kao sto ne mogu da predjem na SBB uz D3 dobio bi i 10Mbps. Znacilo bi mi zbog skidanja koncerata ili filmova koji su BlueRay(da nisu ripovani) a zna se koliko je to u GB-ima.

Poslednja izmena:

Danas sam zvao a i pre neki dan i rekli mi da je 4.5/1. Voleo bi da je 5/1 minimum. Inace ta brzina je oko 1900 din. Zvao sam ih jer na njihovom sajtu jos nisu menjali podatke pa me je interesovala koja je sledeca brzina i cena posle 2.5/500.

Ok video sam nego ni operaterka nije znala vec je nekog pitala. Samo i dalje smatram da je trebalo da bude bar 6/1 Mbps za Loyalty paket.

Gde na speedtestu mogu tacno da vidim brzinu ? Jer kad kliknem na Beograd imam ponudu SBB, Veratnet, Telekom i Targo telekom. jedino u donjem delu je ime Yuinternational Eunet. Uvek dobijam nerealne rezultate tipa oreko 3 Mbps download a brzina je inace 2500/500.

Poslednja izmena:
Imas na sajtu www.speedtest.net gore desno "setings" i tu podesi kako hoces da ti pokazuje koja je brzina, dal u Mb/s ili kb/s moze i u MB/s i kB/s pa kako ti odgovara ...

SBB, Veratnet, Telekom i Targo su "destinacije" prema kojima mozes da obavis merenje, rezultat su one najvece cifre koje vidis, a "Yuinternational Eunet" je tvoj provajder (EUnet) za koji vrsis merenje brzine ...

1 Mbps = 1024 Kbps
1 MBps = 8 Mbps

http://www.numion.com/calculators/units.html

Bps (bytes per second). kbps (kilobits per second). KBps (kilobytes per second). mbps (megabits per second). MBps (megabytes per second)...

Pogledaj malo sta je sta tu... meni se cini da si malo pobrkao sta se meri pa otuda i zbunjenost oko rezultata koje speedtest ti pokazuje.

Prilozi

• kbps.jpg
    kbps.jpg
    23.2 KB · Pregleda: 72
  • kB ps.jpg
    kB ps.jpg
    23.4 KB · Pregleda: 70
  • Mbps.jpg
    Mbps.jpg
    24.2 KB · Pregleda: 66
  • MB ps.jpg
    MB ps.jpg
    23.3 KB · Pregleda: 62
Poslednja izmena:
1. "Dobri" ljudi u EUnetu... pa pustaju brze ... (nece biti)
2. Ajde probaj ugasiti antivirus kad meris brzinu, meni je nekad dok sam bio na ADSL-u davao i 5-6 x brze od stvarnog sa ukljucenim Kaspersky antivirusom... (lako moguce)

Verovatno si u pravu jer imam Kaspersky ali ne bi bas da se igram i da ga iskljucujem. A setio sam se da su mi nekad ovi iz tehnicke podrske rekli da ako hocu da vidim brzinu interneta pocnem da skidam na primer ubuntu i da se tu vidi realna brzina skidanja. Gledam onu raspravu kod TotalMix paketa vidim sa kojim se oni "ciframa" gadjaju koje su za mene naucna fantastika. U svakom slucaju P307 hvala ti.

slobodno iskljuci , pauzu u zastiti napravi, desni klik dole desno na ikonu kasperskog, pa pause protection i tu izaberi "pause" i onda odradi merenje i na isti nacin aktiviraj antivirus, odnosno pokreni da radi kaspersky... lako, brzo, nista nece uleteti ako dok meris ne ides po sajtovima, a ne bi trebao nista kompom raditi dok meris brzinu neta.

Evo rezultat merenja sa iskljucenom zastitom opet je veca brzina. Naravno ja se "necu" buniti.:D Obicno je brzina nesto manja od deklarisane.

Duplirao mi se post

Prilozi

• 2359924074.png
    2359924074.png
    31.5 KB · Pregleda: 50
Poslednja izmena:
Zar nije brzina na eunetu sada 2,5/0,5 za sve koji nisu na lojalti paketu, a koji jesu bi bilo duplo, dakle 5/1
mislim da nisu oni nista pustili viska ...

Upravo tako 2500/500 a loyalti je 5000/1000 ne znam sta se desava. Al bolje da ne baksuziram mozda malko smanje.:)

Juče mi je Eunet poslao SMS da će mi biti povećana brzina na 4,5/1 MB nakon što mi istekne popust od 50%, juče sam uplatio za poslednji račun sa popustom za decembar, danas odem na speed test i brzina varira od 1,5 do 2,31 a upload ide do 0,8 i uvek pred kraj upload se smanji na 0,21 i sada ne znam da li su mi stvarno povećali brzinu na 4,5 ili je problem negde u Telekomovoj infrastrukturi? Znam da mi je komšija imao problema sa netom, uzeo je net od 4 MB a radio mu je na 2,2-2,3 MB, inače parice su nam u istoj kutiji, možda one ne mogu da izguraju toliku brzinu.
http://www.speedtest.net/result/2365529419.png

Pa sacekaj jos koji dan, pa onda vidi sta se desava ili "udji" u modem, pa pogledaj u statusu, koja ti je brzina pustena...
pozz

Sve je ok sa Eunetom. Mi ga imamo u firmi nekoliko godina jer jedino moze ADSL. Najavili su nam e mailom povecanje. Koje smo mi trazili i pre ali zbog Telekoma nije moglo. Sada su pustili 20000 ali nikako nije moglo stalno je prekidalo. Tehnicka podrska je bila sasvim OK, na sve pozive su reagovali odmah. Zvali telekom. Dolayili iz telekoma u firmu. Stabilizovalo se oko 10mbs. Mislim da su svi provajderi koliko toliko OK. Ali Telekom je telekom.

Javili su mi danas iz Euneta da je povećana brzina, proverio sam na speed testu i brzina je 4,5 MB :)

Zar nije brzina na eunetu sada 2,5/0,5 za sve koji nisu na lojalti paketu, a koji jesu bi bilo duplo, dakle 5/1
mislim da nisu oni nista pustili viska ...
A propo toga da mi je brzina veća od one koju plaćam danas sam zvao Telekom i tamo su mi rekli da bi mi na osnovu telefonskog broja koji imam kod njih bio paket Klik4 od 4Mbps što me je iznenadilo. Ako se sećas kada sam isključio Kaspersky i uradio Speedtest brzina mi je bila veća od deklarisane koju plaćam. Naravno ja se ne bunim ali pošto sam nezajažljiv :D voleo bi da mi ide bar do 10 mBPS. Moraću da vidim kakva su iskustva ljudi sa Telekomom.

Nazad
Vrh Dno