Šta je novo?

eunet-katastrofa

mmv

Čuven
Učlanjen(a)
06.06.2004
Poena
619
gospoda iz euneta su blokirala koriscenje webmail-a, sa adresa drugih provajdera, konkretno, sbb-a ! nemam komentar ! cemu onda web mail, za recimo ljude koji putuju ! ima li tu leka !

To je namerno napravljeno kako bi koristio njihove SMIN brojeve da bi pregledao mail. Nekada za takve stvari si bio primoran na 041 brojeve, ali hvala Bogu, taj kod je ukinut.

To je oduvek tako na eunetu, koliko se sećam. Webmailu i POP3 je moguće pristupiti van zemlje, i to samo preko SSL. Probaj preko SSL konekcije sa SBB-a na POP3, možda će ti raditi.

U svakom slučaju, takva komplikacija nikom nije neophodna, i treba otići sa euneta zauvek. Bar je sad lako i jeftino uzeti svoj domen i seliti ga po potrebi. Zašto se vezivati za jednog tako neozbiljnog i skupog provajdera? Šta ikog pametnog može da zadrži na eunetu, sem nostalgije? Isto važi i za 063 korisnike.

Najviše guze baš svoje najvernije mušterije, a oni ako vole da budu magarci, neka im.

nidza je napisao(la):
Najviše guze baš svoje najvernije mušterije, a oni ako vole da budu magarci, neka im.

Potpuno tacno - meni ne smeta da placem neku realnu cifru za mail sa slobodnim pristupom

ovako ni sa 064 GPRS ne mogu lepo da pogledam postu na Eunetu

U svakom slučaju, takva komplikacija nikom nije neophodna, i treba otići sa euneta zauvek. Bar je sad lako i jeftino uzeti svoj domen i seliti ga po potrebi. Zašto se vezivati za jednog tako neozbiljnog i skupog provajdera? Šta ikog pametnog može da zadrži na eunetu, sem nostalgije? Isto važi i za 063 korisnike.
Hehe, jos jedna zanimljivost o ove dve kompanije- mobtel daje svojim postpaid korisnicima 5 sati interneta kod euneta dzabe na mesecnoj bazi.

Mozda ovaj link pomogne u slucaju eunet webmaila :d (bile je ranije)
Klik

Poslednja izmena:
Pa i yubc.net takodje ne daje pregled webmail-a sa drugih provajdera.

Bad MF je napisao(la):
Klik

Ne pomogne... Ne mozes da se logujes
Jedino da se ide preko nekog proxy-a (koji nisu blokirali)

Poslednja izmena:
Muke mučite bezveze. Idite kod bilo kog jeftinijeg broadband (ili dialup) provajdera, a za razliku u ceni na godišnjem novou uplatite neki lep hosting i otvorite svoj domen.

EUnet se ni po čemu ne izdvaja od mase, sem cifrom i bezobrazlukom. Sreća moja je da sam na netu još od vremena pre EUneta, pa su mi aktuelne e-mail adrese starije od njih, tako da bih vrlo moguće bio u istom sosu - ali u svakom slučaju njihovo ponašanje ne bih trpeo. Ne zaslužuju opstanak na tržištu.

I ja se slažem, to što EUnet radi je tipična Karićevsko-srpska filozofija: nemoj zadržati mušterije kvalitetom, nego ograničenjima, ucenama, bezobrazlukom...

Ne bih voleo da propadnu, jer su sa tehničke strane za primer većini drugih provajdera, ali bih voleo da im se skloni ta cela ekipa "menadžera" koji vode firmu.

Nek idu do gazda Bogoljuba malo na tropsko ostrvo ili gde god da je taj smrad.

Meni je preko IKOM-a, eunet-ov webmail radio sasvim ok do pre pola godine. Sada dobijam cuveni 403:forbidden.

Bad MF je napisao(la):
Klik

Btw, ova fora sa redirekcijom radi ok preko IKOM-a.

poz.

Poslednja izmena od urednika:
chivitli je napisao(la):
Ne pomogne... Ne mozes da se logujes
Jedino da se ide preko nekog proxy-a (koji nisu blokirali)

Kako ne radi, jesi li uopste probao? Ja jesam i radi. Znaci u google upises webmail.eunet.yu, i odaberes "Show Google's cache of webmail.eunet.yu" i to je to. Drugo resenje je preko nekog proxy-ja ali ovako je elegantnije :d

Ma bre oni su najveći prevaranti,samo gledaju kako da uzmu pare.
Ortak kada je raskidao ADSL ugovor sa njima morao je da plati 6000 din.

Po kom osnovu je trebao da plati toliko - jel` otisao u minus sa downloadom.

Ne,redovno je plaćao.
Razlog zašto je raskinuo je zato što mu adsl nije radio dve nedelje a uplatio je flat!
Ove iz tehn. podrške je bolela paja,a da stvar bude gora naplatili su mu toliku sumu.

Bad MF je napisao(la):
Kako ne radi, jesi li uopste probao?

Jesam. Otvori mi stranicu za login iz google-ovog cache-a, ali kad upisem username i pass izbaci mi forbidden, jer onda ne ide iz google-ovog cache, nego direktno

Hmm, meni radi probano sa sbb-a i sa maksneta, da ti nije neki proxy ukljucen?

Nije mi samo jasno kakve veze ima Eunet sa Karićem?

ehh, što ste napali čoveka , pa nije on jedini što nam otima pare. Osvrnite se malo unazad. To je firma koja je ulagala u proširenja i uvek je bila prva u novim tehnologijama.Tehnička podrška 24/7 i osoblje uvek spremno da pomogne i znaju svoj posao, što se ne može reći za Telekom ni dan danas. Oni ljudi tamo odlično rade svoj posao , a što se tiče cena, pa svi klepaju kod nas. Za kvalitetnu uslugu se mora i platiti.Što se tiče izbora, uvek ga ima...ali ne kod nas naravno, što u zadnje vreme saznajemo da imamo monopoliste i dalje...skoro ko i u Kubi.....ehhh...

I molim te, oćeš mejl za DŽ , pa ti sad eunet kriv !!! ...ti bi kao dao da si na njihovom mestu? Imaš kod njih mejl server,platiš lepo i imaš stari mejl i možeš skidati odakle oćeš.

Poslednja izmena:
Stoji da su skupi i stoji da im neke odluke nisu na mestu ali ljudi imaju i svojih kvaliteta. Na primer kod njih sam pre nekoliko dana dobio ADSL i ljudi su bili uslužni i korektni do kraja, što ne mogu da kažem za sezam koji mi drži pare za adsl godinu i po dana a jedan jedini mail mi nije poslao.
Ja sam kod euneta hteo da prebacim i sajt i mail server ali nisam to uradio samo zato što mail mora da se skida sa njihovim nalogom a ja već koristim SBB koji mi super radi. Tako sam sve prebacio kod SBB-a.

...., ma, Eunet je proslost ....

fanzo je napisao(la):
I molim te, oćeš mejl za DŽ , pa ti sad eunet kriv !!! ...ti bi kao dao da si na njihovom mestu? Imaš kod njih mejl server,platiš lepo i imaš stari mejl i možeš skidati odakle oćeš.

Ne kontas - meni se dopada eunet mail i hocu MOGUCNOST da platim da mogu slobodno da ga koristim jer sta vredi sve to prvi-smo-u-tehnologijama ako ja ne mogu da sednem u WiFi kafic da pogledam svoj ****** mail.

Meni treba opcija da platim neku razumnu cifru da pristupim svom mailu na Eunetu slobodno s obzirom da sam kod njih od pocetka i da sada imam i ADSL kod njih

Poslednja izmena:
Svako od nas ima neka dobra i losa iskustva sa nekim od provajdera, pa je generalizacija tipa ovaj je super onaj je los, nepotrebna. Ja sam dugo vremena bio sa eunetom i nisam sa tehnicke strane imao nikakvih problema, dok sa cenama i uslovima nisu poceli da prave gluposti ( WEBmail je svuda WEBmail i nema razloga da eunet postavlja neke posebne uslove oko toga), onda sam se obratio sezam-u za ADSL i dobio sam ga za 4 dana od potpisivanja ugovora, dok moj drug ( iz drugog kraja grada) ceka vec mesec dana, tako da sam siguran da je u pitanju nesto drugo a ne provajder.Dakle: Eunet je dobro tehnicki potkovan, samo su im uslovi sve losiji i losiji ( za korisnike). Hvala Bogu pa ima i drugih.

ovo zvuči malo isčašeno.

mislim, imaš npr gmail koji je em besplatan, em nudi neuporedivo više prostora, em ima vrlo dobre spam filtere, em može da čuva u arhivi svu poštu koju si ikada primio/poslao, em možeš da pristupiš mejlu odakle hoćeš i kako hoćeš, em..., em..., em...

mislim, u čemu je štos ?
zašto koristiti eunet, sezam ili npr verat u opšte ?

my2cents:
prema mom višegodišnjem iskustvu eunet je jedan od najlošijih provajdera, a ako se uzme u obzir odnos cena/kvalitet onda verovatno i najlošiji provajder kod nas :(

Poslednja izmena:
Darth Zool je napisao(la):
prema mom višegodišnjem iskustvu eunet je jedan od najlošijih provajdera, a ako se uzme u obzir odnos cena/kvalitet onda verovatno i najlošiji provajder kod nas :(

I second that... ;)

Darth Zool je napisao(la):
ovo zvuči malo isčašeno.

mislim, imaš npr gmail koji je em besplatan, em nudi neuporedivo više prostora, em ima vrlo dobre spam filtere, em može da čuva u arhivi svu poštu koju si ikada primio/poslao, em možeš da pristupiš mejlu odakle hoćeš i kako hoćeš, em..., em..., em...

mislim, u čemu je štos ?

my2cents:
Možda čovek intenzivno koristi mail a ima istu adresu već 10 godina.

Citiram korisnika: Darth Zool
ovo zvuči malo isčašeno.

mislim, u čemu je štos ?

my2cents:
prema mom višegodišnjem iskustvu eunet je jedan od najlošijih provajdera, a ako se uzme u obzir odnos cena/kvalitet onda verovatno i najlošiji provajder kod nas
Možda čovek intenzivno koristi mail a ima istu adresu već 10 godina.
ne kontam... nije se čovek rodio sa tom adresom.

ljudi promene telefon, grad, državu, ženu :D...
...a ne mogu j****u email adresu.

Vrh Dno