Šta je novo?

EUnet > Gmail

Filip

Čuven
Učlanjen(a)
05.03.2002
Poena
619
Da li neko ima neko dobro resenje kako da sav svoj mail sa EUnet-a forwardujem na svoj Gmail nalog? Odnosno, posto sam promenio provajdera, sada ne mogu da pristupim eunet-u (ni pop3 ni webmail), a voleo bih da mogu da procitam svoju postu :d
Yahoo je imao opciju da pokupi postu sa drugog provajdera, ali Gmail to nema :S:
Jel postoji neko resenje? (tipa neki sajt koji samo forwarduje mail?)

To ne moze tako...mislim da ces morati da se oprostis od tih poruka....sledeci put koristi samo g-mail pa neces imati takvih problema.poz

Ne mora uopste da se oprosti od poruka na EUnet-u!

EUnet-ovom webmail-u moze se pristupiti preko Firefox-a i Switchproxy plug-in koji se moze skinuti sa Firefoxovog sajta.

Potom idi na http://www.publicproxyservers.com/index.html i odatle iskopaj neki proxy i ucukaj ga u Switchproxy.

Ne radi svaki proxy tako da ces morati da pronadjes neki koji radi.

Pokusaj uvek sa najnovijima i najstarijima. Velika je sansa da ce oni pre raditi nego neki u sredini liste.

Nadam se da sam pomogao.

Pozdrav

@M!ST!CX
Moze, moze. Svakako mogu sa Yahoo-a da proveravam eunet-ov mail, ali mi treba nesto sa pop3 pristupom...

@Bocy
Meni nece... I dalje izbacuje 404?

Onda se izvinjavam na gresci..poz

Pa sa nekim proxy-jem hoce da radi a sa nekim nece.

Nego isprobaj sa vise proxy-ja. Sigurno ces naci na sajtu neki koji sljaka.
I preporucujem ti da uvek biras ne anonimni proxy vec Transparent.

Samo imaj malo strpljenja, zezaj se sa raznim proxy podesavanjima dok ne nadjes dobitnu kombinaciju. I ne zaboravi i da uneses podesavanja za port.

Sta ces, mora malo zezanja kada su oni sa Eunet-a ...

Sigurno ces uspeti, a kada uspes javi!

Pozdrav

Teoretski rade samo proxy-ji koji su montirani u modu 127.0.0.1, time web server prima info kao da je lokal u pitanju, te ti dopushta logovanje kao da si na domenu, medjutim mnogi webserveri su blokirali svaki spoljni pristup ukoliko im je spoljashnja adresa 127.0.0.1.

Pre nego shto pokushash logovanje, proveri na http://www.pcmesh.com/ip-check.cgi da li ti je remote address 127.0.0.1.
Po mogucstvu trazi samo elitne proxy-je.

EUnet Webmail dozvoljava logovanje samo ako si se nakacio preko njih ili ako se nalazis u inostranstvu.

To znaci da bi sa svakim stranim proxy-jem bez problema se ulogovao na njihov webmail. Ali tu postoji jedan problem. Posto su njiihovi administratori provalili kako se korisnici loguju, cesto dopunjavaju svoju bazu sa listama proxy-ja koji se mogu naci na raznim inostranim sajtovima.

Bas zato moras da pokusavas sa vise proxy-ja dok ne nadjes neki koji nisu ubacili u svoju bazu.

Ja uvek ubodem neki u najgorem slucaju iz 5-6 puta. I menjam ga uglavnom jednom u 3-4 nedelje jer su ga ubacili u svoju bazu, a za pronalazenje novog potrosim 2-3 minuta.

Uspeo sam! Fora je sto sam bio upisao proxy samo za http.... nije ni cudo sto nije hteo da radi! :d
HVALA Bocy!!!!!!!

Ali i dalje nemam pop3, a to mi je osnovna ideja!
Jel neko zna kako?
Jel postoji neki sajt koj samo skida i preusmerava mail za dz?

Ma hocu ja da se prebacim na gmail, ali mi je nemoguca misija da se preko noci odreknem mail-a kog imam (i aktivno koristim) vec 8 godina!
Samo kada bi EUnet imao forward, bilo bi extra! Ili jos bolje da Gmail moze da skida postu sa externog pop3 naloga...

Hvala za link!!!

Filip je napisao(la):
Uspeo sam! Fora je sto sam bio upisao proxy samo za http.... nije ni cudo sto nije hteo da radi! :d
HVALA Bocy!!!!!!!

Nema na cemu!

Filip je napisao(la):
Ali i dalje nemam pop3, a to mi je osnovna ideja!
Jel neko zna kako?
Jel postoji neki sajt koj samo skida i preusmerava mail za dz?

Nazalost, to ne moze!

Nece da moze :D :
"The free Secure-Tunnel SafeBar does not provide encryption, and therefore should not be used when browsing a secure site. When you become a member of Secure-Tunnel.com, you will have access to the SSL encrypted secure proxy server."

A jel postoji neki free mail koji moze da skuplja postu sa drugih provajdera + da ima forwarding opciju? (sve za dz, naravno)

Nazad
Vrh Dno