Šta je novo?

eunet Corporate

phantomr

Čuven
Učlanjen(a)
07.11.2003
Poena
755
Moja oprema  
CPU & Cooler
Intel 13600KF - DeepCool AK620
Matična ploča
Biostar B660GTA
RAM
64GB DDR4 3600
GPU
RTX 2060 Super
Storage
2TB+3TB+3TB+500GB SSD
Zvuk
Logitech Z5500
PSU
Seasonic s12ii-620
Kućište
Chieftec Dragon
Monitor
27+2*19
Miš & tastatura
Logitech g600
Mobilni telefon
87925984799
Steam
mgEdikeGD
Pristup internetu
  1. Optički internet
  2. Kablovski internet
  3. ADSL
  4. Mobilni internet
  5. Wireless provajder
  6. ISDN
  7. Modemska 56k veza
Elelm, veceras me cimnuse iz neke firme sa problemom da im vise ne stizu nikakvi mailovi. Okreuh Eunet podrsku, vrlo ljubazni - radno vreme 0-24, svaka cast.
Upitah da li je doticnoj firmi popunjen mail box, i da mi proveri velicinu mail - boxa.
Uskoro dobih odgovor da je popunjen 400 mb. Bas bedak mali mail box za danasnje vreme a i vezan je za corporate nalog, kod njih je hostovan i sajt te firme. Ok, ajde sutra cu da vidim da povecamo mail box. Pa ce mi sutra reci kolika je cena i sta za nju dobijam. Ali da bih resio problem upitah kako da saznam koliko je ostalo praznog mesta kada obrisem neke mailove, obzirom da na corporate strani takvog podatka nema?? Rekose mi da je tamo, kada sam ih zamolio da pogledaju, posle nekog vremena tihovanja saopstise da nazalost toga nema, ali da mogu preko webmaila to da ucinim. Odmah ih upitah kako da to uradim ako nisam na njihovoj mrezi (sto i nisam), nazalost rece mi nije moguce ? Ok, saopstim mu da sam uspeo posle 37 proxy-ja da pristupim webmailu, i da mi je trenutno na ekranu, ali da i tamo ne vidim opciju koliko mi je zauzet mail box. Sacekalo me je jos jedno tihovanje, i onda je usledio odgovor da pored svake poruke u tom webmailu mogu da vidim njenu duzinu. What a FUCK, da uzmem kalkulator i svaku porukicu sabiram pa malo razmislim sta bi bilo pametnop da uradim :)
Ok saopstih mu da mi je mozda ipak lakse da proveravam velici dbx ili pst pa cu da razmilim.
Zahvalih se coveku na ljubaznosti.
Mislim da bi ipak bolje ime za nalog corporate bilo internet pionir.

Mailove je moguce skinuti na lokalni komp.Bar su to meni radili klijenti na linuxu tako da u boxu kod provajdera nisam imao nista kada pristupim sa drugog racunara.

Mailove je moguce skinuti na lokalni komp.Bar su to meni radili klijenti na linuxu tako da u boxu kod provajdera nisam imao nista kada pristupim sa drugog racunara.
Naravno da je moguce, ali ja to nisam zeleo.

Pa promijeni ih... Najjednostavnije rješenje...

Ja bi napravio linux mail box od nekog krsa i namestio mail forward.Tako na provajderu bi box bio prazan.
Mozes da pitas linux admine kako to uraditi.

Tema pomerena u odgovarajući podforum. Ipak su tema usluge koje Eunet (manje ili više kvalitetno) pruža.

Vidi da li je moguce da te prebace na novi administrativni interfejs (https://admin.eunethosting.com). Tamo se moze videti i podesavati bukvalno sve sto je potrebno za ogromnu vecinu sajtova, pa i velicina mailboxa.

A da su skupi, skupi su, i nikad ih ne bih izabrao za hosting ako mogu da biram.

Hvala svima na predlozima, bas kao sto rece H Fusion, ima sada taj novi servis ako zelim prebacice me na njega tamo mogu da vidim koliko je pun mailbox :)
Takvu situaciju sam zatekao, pa me nesto nije tangiralo da menjam do sada.
Uglavnom mislim da ce Eunet ipak biti zamenjen, sa kolegom cu videti sta je najpametnije, obzirom da se on bolje razume u tu tematiku.

Aj da ne pravim novu temu, mali off. Da vas pitam, jel vama u skorije vreme sa rapida skida jako sporo.... Jel to eunet poceo da ogranicava dl, ili je rapidshare uveo neka smradna ogranicenja za free korisnike?? mada mi se cini da i kod ostali hostinga se isto vuce ... Evo ovih par poslednji dana skida jedva 30-45kb a imam 2mb....

Eunet corporate mailboxovima moze da se pristupi sa drugih provajdera....preko pop3 ssl-a , port 995 ... samo se podesi u klijentu.To radi od pocetka .....

Obicnim dial-up pop3 nalozima ne moze da se pristupi spolja....ni preko webmaila ni preko pop3 ssl-a.

Da, može preko SSL-a, ali ne može da se pristupi webmail-u... Zabranjeno sa naših adresa...

Definicija Euneta po tom pitanju....mislim na akademsku mrezhu...."omogucen pristup sa neprofitabilnih provajdera..." ... ili tako nesto....

Eunet je po mom misljenju krajnje zadrt po pitanju mailova,silne neke zabrane imaju,stvarno ne znam ko bi mogao da ih izabere za neke iole ozbiljan posao.......a skupi su do bola....:)

Vrh Dno