Šta je novo?

Ethernet doesn't have a valid IP configuration (****ni DHCP)

awesome5

Poštovan
Učlanjen(a)
25.06.2014
Poena
54
Vec desetak dana pokusavam da rijesim ovo. Cisco modem, Netis wifi ruter, mada je to nebitno. Internet mi je radio ok dok nisam power cyclovao PC jedan dan, nije mi prvi put to da radim pa ni nije jasno.
Probao sam sve zivo, ipconfig/release,renew, flushdns, registerdns, netsh int ip reset, netsh winsock reset, restartovao oba aparata, danas cak i reinstalirao w10.
Nije do hardware jer kada upalim Linux na virtual machine, internet radi savrseno.
Sta moze biti problem?

Jel dobijas pravilnu adresu iz ip opsega? Jel su ti svi parametri podeseni? (gateway, DNS)

Ne, dobijam 169... adresu, to je adresa koju dobijas kada PC ne moze da dobije adresu iz DHCP servera. Stavio na automatik, a kasnije stavio na 192 adresu mog modema, i dalje nista. Dolazio tehnicar koji je probao da udje na gateway, nije mogao jer totalno nemam konekciju sa DHCP serverom

A da ručno staviš na mrežnoj kartici IP adresu i kao DNS server uneseš 8.8.8.8?

1. Provjeri servise u Computer Management-u - DHCP Client, DNS Client, možda i još neki vezan za mrežu...

2. Postavi fiksnu IP adresu iz opsega u kom ti je ruter:
2.1. IP Address: 192.168.1.10
2.2. Mask: 255.255.255.0
2.3. Gateway: 192.168.1.1 (odnosno adresa rutera)
2.4. Primary DNS: 192.168.1.1 (odnosno adresa rutera)
Adresa kompjutera (2.1) i adresa rutera (2.3./2.4. trebaju biti u istom opsegu, ako ti je ruter na 192.168.1.1 onda PC treba da bude 192.168.1.x, a x izaberi od 2-254; ista je analogija i ako je ruter sa 10.x.x.x adresom, samo zadnju cifru mijenjaš da bude različita, ne može biti 0, adresa rutera i 255).

3. Ja sam imao problem sa jednom mašinom da je DHCP klijent servis na Win7Pro prestao da radi. Nije mogao nikako da se pokrene ili je odmah crkavao. Probao sa fiksiranom IP adresom - radi, probao sa fiksnom i DHCP adresom u WinXP sa Hirensa - radi, probao sa nekim LiveCD Linux-om - radi. Pala reinstalacija i sada radi DHCP.

Pa javi šta si uradio.

1. Provjeri servise u Computer Management-u - DHCP Client, DNS Client, možda i još neki vezan za mrežu...

2. Postavi fiksnu IP adresu iz opsega u kom ti je ruter:
2.1. IP Address: 192.168.1.10
2.2. Mask: 255.255.255.0
2.3. Gateway: 192.168.1.1 (odnosno adresa rutera)
2.4. Primary DNS: 192.168.1.1 (odnosno adresa rutera)
Adresa kompjutera (2.1) i adresa rutera (2.3./2.4. trebaju biti u istom opsegu, ako ti je ruter na 192.168.1.1 onda PC treba da bude 192.168.1.x, a x izaberi od 2-254; ista je analogija i ako je ruter sa 10.x.x.x adresom, samo zadnju cifru mijenjaš da bude različita, ne može biti 0, adresa rutera i 255).

3. Ja sam imao problem sa jednom mašinom da je DHCP klijent servis na Win7Pro prestao da radi. Nije mogao nikako da se pokrene ili je odmah crkavao. Probao sa fiksiranom IP adresom - radi, probao sa fiksnom i DHCP adresom u WinXP sa Hirensa - radi, probao sa nekim LiveCD Linux-om - radi. Pala reinstalacija i sada radi DHCP.

Pa javi šta si uradio.

Screenshot_3.png

Ovako?
Uradio, disable, enable, apsolutno nista
Da dodam, nisam uradio full restore, uradio sam restore ali zadrzao fajlove.
Da li ce potpuna cista reistalacija popraviti nesto?

Da, tako. Probaj da deinstaliraš drajvere za mrežnu karticu, to nekada zna da pomogne. Ali ih prvo skini sa sajta proizvođača ploče, ako nemaš disk sa drajverima.

Ako ni tako ne proradi, mislim da ti ne gine clean install sistema.

Ne mogu vise da pomognem od ovoga sto je castor napisao. Ocigledno nije problem u hw, vec nazalost win10. To si i potvrdio kad si napisao da radi linux u vm. Svoje probleme oko win10 i veze resavao sam probom svih mogucih usluznih programa za win7, bese davno i ne secam se vise posle cega je proradilo. Win10 ne koristim.

Fora sa drajverim nije radila, sad sam poceo clean install
hvala

Evo sad ne moze da detektuje operativni sistem a fleske nemam nidje
E takav mi je svaki posa, majko mila

Resetovao, i dalje nista
sad ne znam ni kako da ga updatujem jer nemam interneta a tethering ne radi

Rijesio problem
izvukao i opet stavio ****nu mreznu karticu
Wow

Nosio sam jednom nosio komp na servis jer sam mislio da je crkla lan kartica, prethodno sam reinstalirao ceo sistem i guglao 3-4 sata bezuspesno.

Sve sto je trebalo da se uradi jeste da se iskljuce komp i net iz struje na 10-15 min i povade i vrate kablovi..

Sent from my HUAWEI VNS-L21 using Tapatalk

Nazad
Vrh Dno