Šta je novo?

Ethereum [ETH] (Ethash)

Za koji pool ste se odlučili?

• DwarfPool

Glasovi: 106 17.6%
  • Ethermine

Glasovi: 278 46.1%
  • ethpool

Glasovi: 26 4.3%
  • Coinotron

Glasovi: 71 11.8%
  • Nanopool

Glasovi: 122 20.2%

• Ukupno glasača
    603
U suštini, dobro si ti to ispratio i na stranim forumima.
Realnu potrošnju iz utičnice ti može dati jedino instrument. Ja sam 6x470 uspio da namjestim na 810w ali kopam samo ETH. Daju oko 28-29 stabilno.

Moje iskustvo govori da je najbolje kopati ono što TRENUTNO najmanje "vrijedi" u tom krugu ETH, ETC, Zec, PASC, LBC. Onda kada cijena krene gore ti si se već dobro pripremio.
Izuzetak je naravno kada se pojavi nešto novo, ali to je već igra od 2 dana u kojoj se dobro zaradi, a posebno dobro zarade gazde poolova koje ti naprave zadršku transakcije :)

To koliko dnevno zaradiš na kom poolu, bez obzira šta ti pišu u statistici, najbolje vidiš po prilivu na Poloniex.
Ja sam počeo na Coinotron-u, zatim lutao, tražio bolje... i onda lijepo priznao:
"Jesam, jeo sam g0vn@, radio sam to i to je sam bio slep pored očiju."
Vratio sam se na Coinotron, a Đura mi je oprostio što me je tukao. ;)
Imam jednu nedoumicu, deluje mi da kada sam spustio voltage na ispod 0.9v da mi je efektivni hashrate pao iako sistem funkcioniše stabilno. Možda je ipak previše 29mhs eth i 180mhs pasc (malo sam spustio pasc)?

Sent from my SM-G930F using Tapatalk

Poslednja izmena:
To koliko dnevno zaradiš na kom poolu, bez obzira šta ti pišu u statistici, najbolje vidiš po prilivu na Poloniex.
Ja sam počeo na Coinotron-u, zatim lutao, tražio bolje... i onda lijepo priznao:
"Jesam, jeo sam g0vn@, radio sam to i to je sam bio slep pored očiju."
Vratio sam se na Coinotron, a Đura mi je oprostio što me je tukao. ;)

Sta je falilo dwarfu ili ethermajnu?

ja sa Ethermine najzadovoljniji unesem svoju snagu u calc, unesem pool fee, miner fee, stale share i naravno Luck uvijek se slaze sa calculatorom
Ako je recimo luck 100% miner fee 1% pool fee 1% i otprilike bude stale share oko 2% to je ukupno 4%

unesem na whattomine svoju snagu odbijem 4% i ako je luck 100% poklapa se zarada i kalkulator, naravno ako je pool luck ispod ili iznad 100% i to ubacim u kalkulator i dobijem realno stanje, zadnji mislim da sam 20 dana na Ethermine i to sve radi tacno onako kako treba.

Poslednja izmena:
Sta je falilo dwarfu ili ethermajnu?
Ništa posebno. Možda sam ja bio u nezgodnom trenutku na dwarfpool kada su imali problema. Nakon toga su morali da se vade sa mjesec dana 0% fee. To sam iskoristio i vratio se na konja.

Niste mi rekli sta mislite o dual miningu ETH+PASC i da li moze undervoltage da utice na effective hash rate... Za poslednjih 16 sati na ethermine mi je reported hashrate stalno 230mhs a current effective je sve vreme ispod i nekad provede dosta vremena na oko 180mhs, sto mi daje average effective hash 210mhs, znaci na relativno reprezentativnom uzorku od 16 sati efektivno 10% manje od ocekivanog. Gledam sad malo luck faktor i pise da je overal 102, ali kada pogledam pojedinacno po rundi, ovaj moj eu1 server je stalno crven i ima bas nizak luck faktor...Da nije do toga? Mada, to nema logike jer bi trebalo da je sve to jedan pool.
Unapred hvala

Poslednja izmena:
Dual mining je odlican kad se fino nasteluju karte, taman pascal zadnja 48h pokriva struju, sad ako je jeftinija tarifa nesto i ostane...generalno isplati se ostane ETh na cisto, jos moram napomenut Dual mining se isplati za RX kartice a za R9 380 seriju zbog loseg tj. slabog gpu-a ne isplati se, R9 280x zbog dag-a takodjer se ne isplati nikako, R9 390 guta struju pa ni ona nije idealna, jedino RX serija, ona je ko stvorena za dual mining.

Dual mining je odlican kad se fino nasteluju karte, taman pascal zadnja 48h pokriva struju, sad ako je jeftinija tarifa nesto i ostane...generalno isplati se ostane ETh na cisto, jos moram napomenut Dual mining se isplati za RX kartice a za R9 380 seriju zbog loseg tj. slabog gpu-a ne isplati se, R9 280x zbog dag-a takodjer se ne isplati nikako, R9 390 guta struju pa ni ona nije idealna, jedino RX serija, ona je ko stvorena za dual mining.
A sta kazes za ovaj problem sa effective hashrate-om?

Pa nista efective hash rate ne moze nikad biti kao stvarni imas miner fee 2% imas stale share oko 3% tako da u startu mora biti 5% manje, ako je bilo neki prekida od strane pola ili neta ili si nesto cacko po rigu onda ti 10% je normalno... u najvecem broju slucajeva krece se od 5-10% taj effective hashrate tako da je to sve OK bitno je kolika ti je zarada tvoje je da obezbjedis da rigovi stabilno rade, a na ostalo ne mozes uticat.

Pa nista efective hash rate ne moze nikad biti kao stvarni imas miner fee 2% imas stale share oko 3% tako da u startu mora biti 5% manje, ako je bilo neki prekida od strane pola ili neta ili si nesto cacko po rigu onda ti 10% je normalno... u najvecem broju slucajeva krece se od 5-10% taj effective hashrate tako da je to sve OK bitno je kolika ti je zarada tvoje je da obezbjedis da rigovi stabilno rade, a na ostalo ne mozes uticat.
Slazem se za sve, ali pre spustanja voltaze mi je reported hashrate bio oko 220mhs konstantno i current effective hashrate se kretao oko te cifre, malo gore, malo dole i average effective hashrate je dostigao 220mhs na intervalu od 16h.
Nakon spustanja voltaze i blagog kloka, podigao sam reported na 230mhs konstantno (nikakvi padovi, nije pucao ni server, znaci ravna linija 230mhs 16h) i current effective je stalno fino ispod te cifre i average effective za isti interval na kraju 210mhs.
Bas me buni, umesto 10 vise ja dobio 10mhs manje u proseku...

Poslednja izmena:
sacekaj 48h popravice se to, kratak je period od 16h nekad zna da seta gore dole to je ne bitno skroz samo gledaj kolika je zarada.

Koja vam je preporuka za kupovinu RX 480 8gb kartica? Treba da uzmem bas te, pa reko da vidim sta vi preporucujete, sta je najbolji odnos cena/kvalitet a od čega da bežim... Govorim o majningu naravno...

Nitro+

Sent from my Nexus 5 using Tapatalk

mozes odma i par kile ribe i slaninice, taman bacis na zadnji deo :d

ja sa Ethermine najzadovoljniji unesem svoju snagu u calc, unesem pool fee, miner fee, stale share i naravno Luck uvijek se slaze sa calculatorom
Ako je recimo luck 100% miner fee 1% pool fee 1% i otprilike bude stale share oko 2% to je ukupno 4%

unesem na whattomine svoju snagu odbijem 4% i ako je luck 100% poklapa se zarada i kalkulator, naravno ako je pool luck ispod ili iznad 100% i to ubacim u kalkulator i dobijem realno stanje, zadnji mislim da sam 20 dana na Ethermine i to sve radi tacno onako kako treba.

meni takodje ethermine radi najbolje, posebno mi se svidja android app

Ljudi, imam rig 6xRX 480 saphire nitro+ i kopao je dual eth+pasc danima 29mhs svaka kartica ETH i sad odjednom jedna konstantno oko 26mhs. Probao sam da resetujem, gledao u MSI AB nista se nije promenilo...nije mi jasno sta se tacno desilo. Jel ima neko ideju sta bi moglo da bude?

Zbog 1.75% razlike u performansama nema potrebe da se cimas :) pusti ih neka kopaju i uzivaj.

Eventualno, probaj toj grafickoj da u AB promenis klok za 1 MHz, gore/dole, sve jedno. Mozda pomogne.

Ljudi, kako modujete vise kartica na rigu? Meni atiwinflash ne da u onom drop meniju da se spustim...

Modujes jednu po jednu kartu samo je tako najmanji rizik i najsigurnije....
Posle kad zavrsis povezes na maticnu i kopas....

Poslednja izmena:
Modujes jednu po jednu kartu samo je tako najmanji rizik i najsigurnije....
Posle kad zavrsis povezes na maticnu i kopas....
Cuo sam da ima neka varijanta da se od jednom sve moduju u cmd promptu... Reko da vidim kakvo je vaše iskustvo...

Cuo sam da ima neka varijanta da se od jednom sve moduju u cmd promptu... Reko da vidim kakvo je vaše iskustvo...

Ja rig modujem svih 5 karti odjednom, do sada sam na svih 23 riga odradio i nisam iimao neke probleme, makar ne za sada, pod uslovom da su sve memorije na karticama iste !!!

Ja rig modujem svih 5 karti odjednom, do sada sam na svih 23 riga odradio i nisam iimao neke probleme, makar ne za sada, pod uslovom da su sve memorije na karticama iste !!!
Pa, to pitam kako se radi :)
Meni atiwinflash ne da da biram više od 3 kartice

iz komandne linije.... atiflash.exe -f -p 0 imebiosa.rom, pa ides sledecu atiflash.exe -f -p 1 imebiosa.rom i tako dalje
naravno prvo utvrdis koja je koja kartica, ako su sve u rigu iste onda nije ni bitno, ides redom 0, 1, 2...
i naravno, sacuvaj prvo originalni bios

Pa, to pitam kako se radi :)
Meni atiwinflash ne da da biram više od 3 kartice

atiflash.exe -f -p 0 IMEBIOSA.rom
timeout /t 5
atiflash.exe -f -p 1 IMEBIOSA.rom
timeout /t 5
atiflash.exe -f -p 2 IMEBIOSA.rom
timeout /t 5
atiflash.exe -f -p 3 IMEBIOSA.rom
timeout /t 5
atiflash.exe -f -p 4 IMEBIOSA.rom
timeout /t 5
shutdown.exe /r /t 00

Sacuvas kao BAT fajl u folderu gde je AtiFlash, udjes u CMD kao admin, odes u folder gde ti se nalazi ovaj BAT fajl (s tim sto i mod mora bit u istom folderu) i samo startujes BAT fajl, on ce redom jednu po jednu karticu da moduje

atiflash.exe -f -p 0 IMEBIOSA.rom
timeout /t 5
atiflash.exe -f -p 1 IMEBIOSA.rom
timeout /t 5
atiflash.exe -f -p 2 IMEBIOSA.rom
timeout /t 5
atiflash.exe -f -p 3 IMEBIOSA.rom
timeout /t 5
atiflash.exe -f -p 4 IMEBIOSA.rom
timeout /t 5
shutdown.exe /r /t 00

Sacuvas kao BAT fajl u folderu gde je AtiFlash, udjes u CMD kao admin, odes u folder gde ti se nalazi ovaj BAT fajl (s tim sto i mod mora bit u istom folderu) i samo startujes BAT fajl, on ce redom jednu po jednu karticu da moduje
Hvala.

Jel može neko da mi kaže koliko "para" dnevo zaradi u ovim danima jedna RX 480 8GB kartica, ukoliko kopa na recimo 24MH/s? Za računicu uzmimo da je struja besplatna.

Vrh Dno