Šta je novo?

Ethereum [ETH] (Ethash)

Za koji pool ste se odlučili?

• DwarfPool

Glasovi: 106 17.6%
  • Ethermine

Glasovi: 278 46.1%
  • ethpool

Glasovi: 26 4.3%
  • Coinotron

Glasovi: 71 11.8%
  • Nanopool

Glasovi: 122 20.2%

• Ukupno glasača
    603
jel ima neko vremena da mi pošalje neki miner sa vašim podacima, imam neke kartice koje treba da testiram a nemam ni vremena, ni živaca da sad izčitavam sve oko podešavanja...u pitanju su r9 380 grafike, pa ako neko želi koji delić ovih ehereuma dok testiram kartice (sigurno 5-6 sati svaku) imate free mhasheve (predpostavaljam oko 22mhash-a)...kontakt na pm

Nesto ovi opasno napali Dwarf tacno ce raskantati sve i ostacu bez ovo malo crkavice sto imam :)

Jedno prosto pitanje,da li Difficulty Bloka ili Difficulty Mreže utiče na to koliko ću ETH-a iskopati,rekao bi da utiče Diff bloka ? :D

Diff bloka ne postoji, samo diff mreze. Ako mislis na diff kojim stimas masinu na poolu to je nesto drugo, odnosno predstavlja koliko ce tvoja masina, u skladu sa snagom koju isporucuje, odgovarati na share koji se pojavi u poolu i to nema veze sa diffom mreze.

Diff mreze utice naravno na kolicinu eth koje ces iskopati u odredjenom vremenu kopanja.

Iskreno da ti kazem nisam te najbolje razumeo,mislim na ovaj Diff,šta on određuje i čemu služi?
Bez naslova.png
2.png
Hocu da naucim kako kompletan sistem fukcionise,nije mi dovoljno da pokrenem miner i dignem ruke :D

Mnogo ti hoces da znas... ;)

Sent from my Mi-4c using Tapatalk

Cisto da znam kako funkcionise sistem,nesto osnovno,nista vise.Ako neko hoce neka napise,ako nece ne mora. :)

sto vise kopaca/snage znaci veci dif,a ista je nagrada po bloku,nagradu od 5eth dele kopaci il samo jedan ako ima mnogo snage :)

Taj diff ti je diff blockchaina i ti utices na njega 0.0001% tako da ne brines. A moras da shvatis kako blockchain radi, izgooglaj pa ce ti biti jasnije. Da, samo pustis masine i ne mozes vise nista ako rade :)

Otprilike oko 200 MH.

Vise od 200

Sent from my Mi-4c using Tapatalk

Koliko sada kopaju 280x i 7950 na eth i sa kojim minerom i kojim driverom?

7950 na 900/1400 baca ~14.5 claj 7.2

da tako je i meni sa starim minerom i starim driverima...ok onda je to bas palo jer nisam kopao par meseci eth...280x?

16 na 1000/1500, 15 na 940/1500

Sent from my Nexus 6P

Ja da imam na primer 4 komada 7950 prodao bi i uzeo bi za te pare 2 rx 470 koje kopaju isto koliko i 4 7950 znaci nije bas isto u procenat ali skoro da jeste...Plus rx 470 trose manje struje manje se greju manja buka ventova,nije da nije isplativo kopati sa 7950 ko ih ima mnogo ali sve je manje isplativo sto se tice Eth-a...

Samo dokupiti jos kartica nista ne prodavati :)

@vojkan

ok tu sam isto tako

zato sto ce na drugi algo osim eth 4x 7950 da pokidaju te 2x 470

Ma ja sam kopao eth od septembra prosle do aprila ove godine. Tada se kopalo 280x preko 22 mh, 7950 oko 20 mh. Kontam postoji neki miner i za ove stare karte. A svakako kopam nesto trece.

Slazem se :) te stare karte neke alt coine kopaju ekstra dok se nove muce nisu one za bacanje ali za etherium su svoje odsvirale....

Bolje su na mnogim algoima. Znas i sam da kopanje i nema veze uvek sa spec kartice. Narocito u ovom slucaju.

Kako mogu 7950 pokidati 470? Imaju manje streaming procesora, rade na nizem kloku, imaju sporiju memoriju ali siri bus...Mislim da mogu biti u najgorem slucaju po polaris iste uz vecu potrosnju...

4 leša vs 2 RXa je bilo poređenje, odnosno cenovno sličan setup

Nazad
Vrh Dno