Šta je novo?

Ethereum [ETH] (Ethash)

Za koji pool ste se odlučili?

• DwarfPool

Glasovi: 106 17.6%
  • Ethermine

Glasovi: 278 46.1%
  • ethpool

Glasovi: 26 4.3%
  • Coinotron

Glasovi: 71 11.8%
  • Nanopool

Glasovi: 122 20.2%

• Ukupno glasača
    603
Imam problem vec par meseci, kopam na nicehash i koristim njihov miner, e sad posto i oni povremeno apdejtuju miner imam problem sa novijim koji ucitavaju DAG u mem karte, sa rigovima koji imaju po tri karte nema problema, ali oni koji imaju 4 karte nema sanse. Verujem da je do setovanja ali nikako da nabodem, znam da treba da se stavi parametar za 4 karte ali nikako da nadjem gde. Hvala na pomoci unapred, posto me ovo stvarno vec nervira. Samo da napomenem da sa verzijom 1.5.1.0 rade 4karte stim sto ucitavaju dag na disk.

Poslednja izmena:
Ja pogresio nije 170w evo koliko pise :D http://prntscr.com/cg11p5

Hm slazem se :) ali opet da li to vazi za samo jednu?Ili samo za vise grafickih?
Meni kuler ne znam sta prekriva a sta ne ali graficka mi ima backplate i ne mislim o tome sta prekriva posto je samo jedna kad ih budem imao vise i poceo ozbiljno da se bavim rudarenjem razmislicu o tome :)....
I bas sam dodirnuo moju graficku i uopste nije vruca :)

to sto citas iz GPU Z , NEMA veze sa zivotom, nego merac u utikac pa onda iscitaj prave vrednosti

Ploča, procesor, memorija, HDD, kućište, napajanje sve to staviti u službu 1 kartice nije realno.
Jeste stari post, jer citam thread unazad hahha ali bih da te ispravim jer ima slucajeva gde moze biti i ok. :)

Dok sam imao jednu Sapphire 390x Nitro u desktopu, terao sam je i bicem i ognjem i bila je jako poslusna. :D Ceo sistem je vukao 490-500W. U attachmentu su tadasnja Trixx setovanja, nafircana da nema artefakata i tako je radila stabilno sve do skorasnje seobe.

Sada je doticna u rigu sa jos nekoliko istih grafa, i naravno undervoltovana i sve po pe esu, jer inace PSU ne bi moglo da vuce te vrednosti sa kojima je grafa bila klokovana dok je bila solo. Cak i da je jace napajanje, pitanje bi bilo i grejanja i potrosnje.

Sad je u desktopu GTX660 i postrosnja je nekih 295-300W, a nonstop je ukljucen, jer na njemu imam otvorene Teamviewer konekcije ka rigovima na jednom mestu, tako da lakse mogu da pratim preko moba.
Za ~200w vise dobiti 35+MHash/s na ETH nije tako lose (narocito pre 5-6 meseci sto se moze videti po dwarfu u pozadini), tako da postoje razne racunice. ;)

PS. Posto Trixx (ne)pamti custom fan profile po slobodnom nahodjenju, kasnije sam joj stavio da vrti na 72%.

Prilozi

• Sapphire_390x_Nitro_MaxOC_ETH.png
    Sapphire_390x_Nitro_MaxOC_ETH.png
    527.4 KB · Pregleda: 81
Stisnes shift,ctrl,alt i space u isto vreme pa ti pokaze samo potrosnju graficke kartice.

Hehe

wtf sto nece da prebacuje coin nego samo stoji ovako dole?

Prilozi

• Untitled1.png
    Untitled1.png
    199.8 KB · Pregleda: 107
Sve je to ok

Hehe zezate me svi :D ja jeste da ne znam puno o racunarima ali znam da tako ne moze da se vidi potrosnja jedino na integrisanoj da palim komp pa da vidim koliko trosi pa posle toga povezem graficku pa vidim koliko opet wati trosi.

sta ce ti to da meris potrosnju jedne grafike? meri se potrosnja celog rig-a a ne samo jedne grafike racunaj da ti maticna hdd ram procesor vuku od 50 do 120w pa sracunaj.

Pa bilo bi lepo kad bi vukli 120w meni samo phenom vuce 133w izmericu lepo potrosnju celog rig-a i sracunacu kao sto si napisao.

phenom ti vuce toliko u full loadu a za mining ne koristis valjda procesor? i trebao si da stavis neki najobicniji dual core procesor i 775 maticnu i cepas ko covek ne moze da povuce vise od 80w....

Ne koristim ga za mining ali pise da toliko trosi trebao bi po specifikaciji da trosi 125w da znam da bi trebao ali postoje maticne ploce za bitcoin h61 i jos neki modeli na njih sam bacio oko...A mogu i da sacekam Zen ploce jer ce Zen procesori trositi bas malo wati.

Ako ti proc ne radi nista, onda je i hladan - vuce malo snage.
Kad ga dobro uposlis - onda je vreo - i vuce do max potrosnje.
Za mining CPU ne radi nista i ne vuce struju, dakle cpu i ploca oko 80W-100W

Vredi li Powercolor RX470 Red Devil sa 4GB memorije? Isplati li se uzimati to za rudarenje?

Ako ti proc ne radi nista, onda je i hladan - vuce malo snage.
Kad ga dobro uposlis - onda je vreo - i vuce do max potrosnje.
Za mining CPU ne radi nista i ne vuce struju, dakle cpu i ploca oko 80W-100W

Pa da u pravu si ne napreze se procesor dok rudarim bas sam gledao ali opet Phenom u idle trosi ne bas malu cifru...
Pa graficka trosi oko 130w dok rudari ali ko zna da li je ta brojka tacna gledao sam u gpu-z,i ploca trosi nesto malo i procesor sve to je oko 200w pa nagore....Moram da cekam Zen od Amd-a ako bude fail prelazim na Intel i to je to :)...

ja kupujem sek sirovine,zadnje sam kupio 40neispravnih maticnih,1 samo intel 775 sve ostalo am2 cak i am3 sa 6pcie.
+cpu samo jedan video neispravan i to kod mene mene stao singl celeron 420 na 1.6mhs stradao jer je kopao sa amd i nvidiom u isto vreme :)
znaci 775 komplet ubija
edit samo da nije nvidia cipset,onda nece rajzere odma,i trosi/greje se

Poslednja izmena:
Moze mala pomoc?

Koje bi napajanje preporucili za 3 380x, da gura bez prevelikog opterecenja i jel 4 GB rama za ETH u kombinaciji ove tri grafike dovoljno?

3 kartice lagano rade sa 750W iz gold sertifikat.
4GB dovoljno.

Meni pokazuje grafikon koliko kopa i trenutnu brzinu, ali su mi nule kao zarada.

Vrh Dno