Šta je novo?

Ethereum [ETH] (Ethash)

Za koji pool ste se odlučili?

• DwarfPool

Glasovi: 106 17.6%
  • Ethermine

Glasovi: 278 46.1%
  • ethpool

Glasovi: 26 4.3%
  • Coinotron

Glasovi: 71 11.8%
  • Nanopool

Glasovi: 122 20.2%

• Ukupno glasača
    603
@hogarstrasni
pa moras verovat u nesto, ako samo gledas grafike znaj da oni ne bi postojali bez razuma i ocekivanja

Ma zezam se samo malkice.U TA bi rekli-self fulfilling prophecy
Izgleda da je to jedini hard asset koji stoji iza svih crypto valuta kao uostalom i iza ovih drugih valuta.($.E...)

Nema vise sta da se radi. Ovo je napravilo problem i dalo do znanje neke stvari. Da postoji BTC i alternativa LTC. Ne postoji više alternativa, alternativa je samo jedna. Više niko neće ulagati novce u nešto što nije sigurno da će biti ukradeno. To je realnost. Ja bih iskreno želeo da on dođe do 50$ i LTC takođe, ali to trenutno nije moguće, a lepo je krenulo...

Tacno zato kazem istresite sve IPO sranjca... naravno ne kazem da ce propsti ima i BTC skelete u ormaru (block size) ali IPO coini su prenaduvani

Zeljko, ne pricaj tako, posle ces biti kriv ako te neko poslusa.
Ako mene pitas i BTC je prenaduvan za ono sto nudi. S druge strane ne mislim da nece otici jos gore. Isto vazi i za ETH a i za neke druge novcice. Ja i dalje ocekujem rast i pored ovog problema. Dokle? Videcemo, zavisi od puno faktora. Najvise os toga kako ce resiti ovaj problem i koliko ce btc otici gore.

Sent from my GT-I9300 using Tapatalk

pa sve sto se nudi jedino nudi BTC, da moze da skalira block bez problema ja bi odma istreso LTC
bas sam pricao sa gmaxelom idealnog resenja za blok nema, jednostavno ako zelis decentralizaciju nodovi moraju medjusobno sve transakcije izvrsiti, cak kaze i za POS da su nodovi i dalje tu da se radikalno ne menja koncept

IPO sam rekao zasto ih ne podrzavam, a ni ti ne bi trebao jer nisi ti kupio ethereum od Vitalika po nekoj normlanoj ceni IPO besa 0.0005 vec su ti ga zavalili po daleko vecoj

Poslednja izmena:
Zeljko, ne pricaj tako, posle ces biti kriv ako te neko poslusa.
Ako mene pitas i BTC je prenaduvan za ono sto nudi. S druge strane ne mislim da nece otici jos gore. Isto vazi i za ETH a i za neke druge novcice. Ja i dalje ocekujem rast i pored ovog problema. Dokle? Videcemo, zavisi od puno faktora. Najvise os toga kako ce resiti ovaj problem i koliko ce btc otici gore.

Sent from my GT-I9300 using Tapatalk

Pa izgleda da je u tome poenta.Sta mi tradujemo? Veru da je nesto dobro ili kurs. Ako bi ETH skocio na 30E opet bi pocele price ili da je to pump.Ili da je ETH alternativa BTC-u. Zato mene sustinski te price ne interesuju.Jer posteno, nemam pojma sta je istina. Zato pratim kurs racunajuci da su sve druge istine inkorporirane u ceni

Pa opet poverenje se stvara kako idejom, tako upotrebom i vremenom..... nije sve u ceni, iako nekima lici tako i vide samo cenu, koncept iza BTC je OGROMAN pa cak i koncept oko ethereuma je brzo rastao ma sta ja mislio o istom

Ne filozofirajte, pricamo o manipulaciji ovde sa fundamentalnim. Dokaz kako fundamentalno utice na cenu i kako se moze brzo zaraditi. ETH ce ici gore pre ili kasnije, sada mu sledi damp!

A za sta ce ETH biti koriscen, koja je poenta smart contracta i da radi a da donosi brdo $$$

DAO je bio zestoka SMEJURIJA, mislim da li je to poenta smart contracta da utice na cenu tako sto 99% njih ne razumeju nista a investiranjem u DAO samo zakljucavaju svoje ethereum-e, valjda vam je jasno da sad NIKO vise nece moci ni ethar da dobije iz DAO gde je bio zakljucan!
hard fork ako se desii to je smrt za ethereum u to sam siguran, nasledice ga neki nov IPO scam i obici ce ga

A ako ne dodje do hard forka 3+ miliona ethereum ce biti dumpovana, valjda znate da su i ti coini za sad zakljucani na toj adresi jos jedno vreme?

Ono sto mi je smesno trgovci sa DAO ocekuju da im vitalik odradi hard fork i vrati ethar..... hahahahahah
Vitalik jeste pametan i namazan ali lud nije, zna da bi to unistilo ethereum

Poslednja izmena:
Sve sam saglasan sa tobom zeljko zato i kazem sada ide damp, moraju sigurnost da srede bas ozbiljno. Dao je kao onecoin rekao sam to davno negde i klasicna fora da smanje kolicinu eth kod korisnika. JA sam i usao u Dao sa nekom manjom kolicinom i jos sam tu ali nisam nista posebno ni ocekivao tako da ni ne zalim. Lisk mi je trenutno na istom putu jedini dobar konkurent ali kako vidim verni je pratilac etha tako da tu ne mogu isto mnogo ocekivati od cene. JEdino ako se masa ne preseli ovamo.

ja iskreno ne znam gde ide ovaj volume izgleda da ce da predje 100, jednostavno treba da puste cenu da padne pa da se kroz mesec dana svi vrate u igru :) ili se eth dev tim zestoko bori protiv obaranja cene i uspe da se progutaju tih 3m novcica, sta je to za njih :)

i jos nesto, kako ste mislili da dodje do dampa eth-a i btc-a ako niko ne zeli da proda (sem zeljka)? :) sve mi ovo nekako smrdi i gledam sta ce se sutra odigrati i sa btcom i sa eth-om. eth me ne plasi koliko btc da li ce sutra uvece da se trgne ili ide i on dole. A sto se tice eth dok neko vodi polemiku ovde i vlada panic sell samo cu reci ovo, sa 22 na 19, sa 19 na 20,5, sa 20,5 na 17, sa 17 na 21. Vise pocinjemo da licimo na polo trollbox nego na kripto zajednicu.

Poslednja izmena:
Pa opet poverenje se stvara kako idejom, tako upotrebom i vremenom..... nije sve u ceni, iako nekima lici tako i vide samo cenu, koncept iza BTC je OGROMAN pa cak i koncept oko ethereuma je brzo rastao ma sta ja mislio o istom

Zbog ideje sam kupio par BTC-a jos kad su bili oko tridesetak evra.Ali kad tradujem onda gledam iskljucivo cenu.
Ne mogu ja da tradujem vodjem plemenitim idejama a likovi da obaraju cenu.
Uostalom ko stoji iza BTC-a? Kako znas da to nije experiment sa sledecom fazom potpune digitalizacije celokupne novcane mase?

Ma napravili izlaz iz price [emoji14]
sad mogu da prave i promovisu drugi shit neki

Kako menjacnice marisu novcice i novac, tako sto ih neko hakuje

Послато са HUAWEI Y300-0100 уз помоћ Тапатока

Znaci ethereum koji je nestao NIJE opljackan vec je neko iskoristio gresku u kodu i u samoj implementaciji i tako legalno prisvojio 3+ miliona, zasto ovo kazem jer kod koji se vrti kao smart contract se ne sme menjati nakon inicijalizacije ma sta god da se desi (to su postulati na kojima je ethereum zamisljen), to sto je kod nekom dodelio tu kolicinu je uredjeno po dizajnu coda, hacker NIJE menjao The DAO code vec je samo iskoristio dato contract u svoju korist

Znaci drugim recima svrha smart contracta je da NIKO ni cela ethereum zajednica nemoze uticati na njegovo izvrsavanje vec samo prvobitni kod pod kojim je isti pusten, zato kazem ako hard forkuju ethereum gubi svoj primaran smisao postojanja a da je decentralizovan sistem koji odlucuje na onovu ugovora a ne ljudi

takodje zanimljiva opaska:
Its not like the funds have just been spent already either. They are isolated and trapped in a child DAO for a month and cannot be spent. So unlike many hacks, it is very possible to do something with those funds - which is going to make for a lot of external pressure.

Poslednja izmena:
Svi dogadjaji i informacije koje dodju do usiju nas obicnih smrtnika, su osmisljene i isplanirane sa nekim ciljem , koji mi nikada necemo saznati. Tako i ovaj slucaj sa DAO se odigrao da bi u narednim danima dokazali superiornost ether blockchain-a, jer naravno da ce 'smisliti' resenje protiv kradje. Sa tim ce naravno vrtiti poverenje i cenu. Mozda gresim?

Pa imas reddit, iako je leglo shill-va sad su se dosta njih umirili tako da mozes da vidis sta se desava!
Resenje nema, to i pisem, jedini nacin da se spasi the DAO je da se ceo ethereum kod forkuje, sto je oduvek bilo NO NO, ili da se prihvati da neko zbog loseg dizajna sad legalno poseduje 3+ miliona ethereuma
treceg nema!

1. ako ga forkuju cena ce se sigurno kratkotrajno oporavit ali koncept decentralizacije eteheruma nedvosmisleno nestaje zauvek
2. ako ne urade nista, onda su izvukli postenu kartu da igraju po pravilima ali tada hacker sme dumpovat 60 miliona $$

Znaci da prevedem za nepismene, to je isto kao da imate ugovor koji ste sa nekima sklopili i overili u sudu a niste ga razumeli ili procitali, kasnije se neko pozove na neki akt iz ugovora a vi zateceni ko magarac i urlate kradja!(valjda je ovako jasnije)

Poslednja izmena:
Pa ima dva kao sto sam rekao, fork ili ne kvariti blockchain, vidim da se zalazu na neki bailout, samo mi nije jasno ko ce donirat 60 miliona $ :)
Opet ako forkuju ethereum da nekom poklone coine ili kako ce to vec zvati je i dalje fork ma kako ga prikrivali

Opet setimo se MtGox jer je ovo prakticno isti slucaj, vreme je resilo sve, niko nije nista muljao i trazio (BTC je prezive preko godinu dana mrcvarenja!), a ovde koliko vidim masa ocekuje i svi gledaju u vitalik-a da ih spasi....pa i ja bi tako mislio, ionako je iz prdezi stvorio 72M ethereuma sta je da isere jos 3 miliona :)

A o poverenju u isti, to necu ni da komentarisem The DAO je prvi veliki smart contract iz istog se direktno nalaze prakticno SVI ethereum devovi, ako oni nisu videli i znali da vide problem, pa sta ce onda ostali??
https://daohub.org/curator.html

Pa i ja sam iako nisam programer meni The DAO problematican deo koda izgleda totalno OK i razumljivo a ovo se desilo, nije to neki komplikovan cod pa treba debager, itd

Poslednja izmena:
Kod je takav kakav je, contract se izvrsava "as programmed" tako da ne vidim problem, neko je ispao pametan, fork soft ili hard je ipak fork i to je unistenje eth-a kog znamo i volimo. Elem, skupa lekcija, eto tom coveku (muskarcu ili zeni) tih X miliona etra ne moze se to tek tako utopiti, poenta je izvuci lovu a ne nulirati vrednost na menjacnici, a i ne vidim sta je toliki problem da neko ima par miliona ethra ko nije B(p)uterin ili sta ti ja znam ko, ko zna koliko oni imaju pa ga dumpuju na po sitno. Mislim da je ova propast ustvari omanja blagodet koju trenutno tesko vidimo kao takvu.

Stay real

P.S. ionako je sledila korekcija sub 0.2 posle onog pre-dao pump perioda, na kraju sve uvek dodje na svoje :D

Poslednja izmena:
Posaljes na nekoliko menjacnica i u isto vreme na svim izdampujes sav eter, da uzmes i 10milki $ boli te tuki, ja bi prvi to uradio da sam haker i nebi pogledao ovaj deo foruma uopste vise, a mozda i bi sa havaja ili maldiva, i boleo bi me tuki za sve

Послато са HUAWEI Y300-0100 уз помоћ Тапатока

Cards available: 0
No cards in the list!
Jel imao neko ovu gresku u claymineru? to je log file
sistem vidi karticu ok,A.B.,GPUz render radi,al nijedna verzija claya nece da pokrene
kartica kopala,prebacena u solo,win 64/15.12 driver/provereni

Poslednja izmena:
zasto bi problem bio fork,zbog ideala il dogme,ako je cela zajednica za to.Sem verovatno lopova kojeg i treba kazniti i obeshrabriti tako sabansko ponasanje

Pa koncept forka se radi jedino kad je problem u sistemu, i sa istim se resava problem sistema a ne zelje nekih investitora, ako ti to nije jasno, sta dalje da ti kazem, ovo vazi za sve crypto valute!

Zamisli da neko iz bitcoin sveta kaze e slucajno sam poslao na pogresnu adresu i obrati se bitcoin core fundaciji sa zahtevom da mi iste coine vrate, sta je to pa obican cahback nista vise, neko neupucen bi rekao nema tu nista lose :)

Poslednja izmena:
PA koncept forka se radi jedino kad je problem u sistemu, i sa istim se resava problem sistema a ne zelje nekih investitora, ako ti to nije jasno, sta dalje da ti kazem, ovo vazi za sve crypto valute!
pa jeste problem u sistemu bokte
sutra ce moje ETH neko da zapali/mala mogucnost :)
i proce nekaznjeno,to je *****ski sistem
FORKUJ

A o cemu mi pricamo da nije problem sistem da je sistem radio kako je i napisan vec je neko iskoristio matematicki sistem i nasao klauzu u ugovoru da prisvoji sve :)
Takoreci hacker je bolje razumeo DAO smart contract od njihovih kreatora i samog vitalika koji stoji iza istog

Ako to nije tezak fail, onda sta je

Eto isto se desilo sa mtgox neko je iskoristio rupu i prisvojio BTC, neko nas je jos 2012 opljackao, ja sam izgubio 50+ BTC sto meni sad neko te gox BTC ne bi forkovao u realne BTC, masa devova iz bitcoina je izgubila DOSTA na mtgox-u, ni jednom nije palo na pamet da predloze fork a mogli su!, zapitaj se zasto
Jos kod mtgox-a je bila kradja a ovde propust onih koji su smislili smart contract

Poslednja izmena:
A o cemu mi pricamo da nije problem sistem da je sistem radio kako je i napisan vec je neko iskoristio matematicki sistem i nasao klauzu u ugovoru da prisvoji sve :)
Takoreci hacker je bolje razumeo DAO smart contract od njihovih kreatora i samog vitalika koji stoji iza istog

Ako to nije tezak fail, onda sta je

Eto isto se desilo sa mtgox neko je iskoristio rupu i prisvojio BTC, neko nas je jos 2012 opljackao, ja sam izgubio 50+ BTC sto meni sad neko te gox BTC ne bi forkovao u realne BTC, masa devova iz bitcoina je izgubila DOSTA na mtgox-u, ni jednom nije palo na pamet da predloze fork a mogli su!, zapitaj se zasto
Jos kod mtgox-a je bila kradja a ovde propust onih koji su smislili smart contract

bravo

Vrh Dno