agapetos
Slavan
- Učlanjen(a)
- 18.05.2005
- Poena
- 305
Moja oprema
- Pristup internetu
- Wireless provajder
Hogare, ja sam fan tehničke analize, ali i tehnička analiza ima svoje mane.
Fundamentalna analiza može da bude mnogo pouzdanija analiza nego tehnička u slučajevima jakih vesti. Drugim rečima: Ono što vidiš grafikonu je bila dobra analiza do trenutka dok se nije desio ovaj hak (to je bila i moja pretpostavka da će otići na gore) - delimično uzdižući trougao koji je bio probijen na gore a da se nije povukao nazad i još potvrđeno sa jakim volumenom - definitivno je indicirao da će cena ići na gore. ALI. Sve to pada u vodu prilikom ovakvog događaja.
Daleko od toga da kažem da će Ethereum propasti. Ethereum je i suviše jak da tek tako propadne zbog jednog incidenta, ali sigurno će uticati na to da će sporije napredovati narednih meseci. Kada je bilo ono pitanje oko Grčke da li će izaći iz EU (i samim tim pokrenuti lančanu reakciju), trgovao sam na Forex-u i stalno držao pozicije da prodajem EUR, ali koliko god da je slabio Euro, on nije propao. Sve da je i Grčka izašla, on ne bi propao - oslabio bi, ali ne propao. Isto je i sa Ethereumom. On je u suštini mnooooogo manji, ali se još uvek dobro drži. On može da propadne, ali ako mu se ovako nešto desi još par puta. Za sada ne izgleda kao da će propasti.
Konačno, ono što određuje cenu jeste trenutno poverenje ljudi u određenu valutu. Pravo pitanje je - da li ljudi i dalje veruju da će Ethereum tokom vremena održati svoju vrednost ako ne i rasti ili ne? Po meni - količina poverenja je smanjena, ali nekoliko značajnijih dobrih vesti će ga ponovo pogurati na gore.